vineri, 29 septembrie 2017

Nu se poate face „o reformă a sistemului împotriva sistemului”


România este „sub asediu”. Nu sunt „dușmanii” externi vinovații, sunt cei interni, sunt partidele politice conduse de oameni urmăriți penal, judecați de instanțele penale, condamnați de instanțele penale care, printr-o ciudată construcție a legilor, pot să își execute pedepsele penale în Parlamentul României ba, chiar să ocupe funcții de al doilea sau al treilea om în stat, de parlamentari în Senatul României sau în Camera Deputaților! Acum se gândesc, cu înfrigurare, cum să facă să asigure, celor la fel ca ei, dreptul să ocupe funcții în guvern sau în administrațiile publice locale.

Pe 26 septembrie, președintele Klaus Iohannis s-a referit la situația ciudată în care a ajuns Guvernul Tudose, cu 3 miniștri în atenția DNA:
Klaus Iohannis
„Într-o țară cu un stat de drept consolidat, cum vreau să cred că este și România, membri ai guvernului urmăriți penal, judecați sau condamnați ar trebui să demisioneze sau să fie retrași. PSD nu a înțeles nimic din repetatele mele apeluri și face scut în jurul miniștrilor săi aflați în astfel de situații. Vinovăția sau nevinovăția se stabilesc doar de către judecători, de nimeni altcineva. Foarte mulți politicieni influenți, cu diferite probleme penale, vor să inducă impresia că justiția nu funcționează, punând astfel o presiune imensă. Este nevoie de o implicare civică maximă. Cei care doresc un stat de drept și o societate sănătoasă trebuie să își facă publică opinia, să devină o voce în dezbateri.”
Aflat la Tallin, la Summitul Digital, președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor jurnaliștilor cu ocazia unei declarații de presă (aici). Preiau doar partea care se referă la Justiție:
Jurnalist: CSM a dat aviz negativ la propunerile ministrului Justiției pentru modificarea Legilor Justiției. Considerați că ar trebui să le retragă?
Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Un astfel de răspuns trebuie să dea foarte mult de gândit inițiatorilor. Fiindcă aici nu este vorba de răspunsul unor persoane din CSM. Știți foarte bine că s-au făcut întâlniri cu aproape toți magistrații, cred, și rezultatul este deci, rezultatul unui proces care a preocupat și a mișcat întregul sistem de justiție. Ori, răspunsuri simpliste de tipul că se opun reformei nu cred că sunt adecvate în această situație. Părerea mea este că trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat, trebuie văzut cum se poate construi, dacă se dorește chiar reformarea sistemului, în așa fel încât să se facă împreună cu sistemul. Este, cel puțin pentru mine, inimaginabil, să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului. Ar fi o mare greșeală.
Jurnalist: Deci ar trebuie retrase aceste proiecte și venit cu altele noi, asta spuneți în esență?
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: După părerea mea, este nevoie de o nouă negociere a conținutului cu sistemul, cu sistemul de justiție, fiindcă oamenii de acolo sunt oameni foarte bine calificați, sunt magistrați care cunosc sistemul, cunosc legile, deci nu vorbim de niște oameni care nu cunosc conținutul, ei îl cunosc foarte bine și cred că înțelept ar fi să se revină și la faza de discuție cu sistemul.
Jurnalist: Ați primit îngrijorări din partea liderilor europeni legat de evoluțiile din România în ceea ce privește justiția? Nu suntem singura țară. Voiam să știu dacă s-a discutat acest subiect, și ideea reformelor din justiție avute în vedere și de Polonia, dacă a fost acesta un subiect de discuție.
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu a fost un subiect în discuția formală, dar probabil ați urmărit cum se desfășoară astfel de întâlniri. Ajungem pe rând și stăm o ora în hol la discuții, și atunci, sigur, noi suntem toți politicieni, lideri, președinți sau prim miniștri, și când te întâlnești cu cineva – „Bună ziua, cum e la tine?”- și se face un schimb de experiență, și, da, lumea a menționat îngrijorări în legătura cu anumite evoluții care poate ar contraveni ideii de stat de drept.
Nu poți să nu îi dai dreptate!

5 comentarii:

Anonymous spunea...


Vreau să-i mulțumesc mult omului care este în spatele zâmbetelor mele astăzi, reunindu-mă și soțul meu după ce a divorțat de mine, dr. Ilekhojie, care este un caster vrăjitor foarte puternic și mi-a adus soțul înapoi la mine și l-a făcut să mă roage să iarta-l pentru tot ce mi-a făcut, chiar mi-a fost dor de el atât de mult și l-am iubit întotdeauna. Sunt fericit să-l reîntorc în viața mea și toate aprecierile mele merg la doctorul Ilekhojie pentru că m-a ajutat și că mi-a adus soțul înapoi la viață cu marile sale puteri. Prietenii mei de acolo, care se confruntă cu probleme de căsătorie și probleme de divorț, vă asigur că vă puteți recupera iubitul în viața voastră cu ajutorul doctorului Ilekhojie. Îl poți adresa la: (gethelp05@gmail.com) sau îl poți suna și WhatsApp la +2348147400259 Voi continua să-i public numele pe internet din cauza muncii bune pe care a făcut-o pentru mine ...

Anonymous spunea...

Vreau să-i mulțumesc mult omului care este în spatele zâmbetelor mele astăzi, reunindu-mă și soțul meu după ce a divorțat de mine, dr. Ilekhojie, care este un caster de vrăji foarte puternic și mi-a adus soțul înapoi la mine și l-a făcut să mă roage să iarta-l pentru tot ce mi-a făcut, chiar mi-a fost dor de el atât de mult și l-am iubit întotdeauna. Sunt fericit că l-am întors în viața mea și toate aprecierile mele sunt la Dr. Ilekhojie pentru că m-a ajutat și că mi-a adus soțul înapoi la viață cu marile sale puteri. Prietenii mei de acolo, care se confruntă cu probleme de căsătorie și probleme de divorț, vă asigur că vă puteți recupera iubitul în viața voastră cu ajutorul doctorului Ilekhojie. Îl puteți adresa pe: (gethelp05@gmail.com) sau îl puteți suna și WhatsApp la +2348147400259 .. Voi continua să-i public numele pe internet din cauza muncii bune pe care a făcut-o pentru mine ... este gethelp05@gmail.com

Anonymous spunea...

Am nevoie de ajutor pentru a-mi primi comentariile ex post pe bloguri Am aflat despre site-ul dvs. online și am comandat o vrajă Love pentru că prietena mea de 5 ani m-a părăsit pentru un alt bărbat. Am avut o vrajă de dragoste și, după 24 de ore pe care am comandat-o, am început să văd rezultatele. Am început să primesc e-mailuri de la ea care îmi spuneau cât de mult iubește și îmi era dor de mine. Acest lucru este uimitor mai ales că obișnuia să mă ignore de fiecare dată. Nu a fost niciodată atât de compătimitoare și grijulie pentru relația noastră, nu a fost niciodată atât de emoțională. Vă rog, tuturor celor care așteptați rezultatele dvs. nu disperați. Cu toții merităm să fim iubiți și sentimentul este minunat. Vreau să-i mulțumesc Domnului Padman pentru cantitatea de fericire pe care o aduce oamenilor. Sunt mai încrezător acum și viața mea este mai bună doar prin asta. Știu că lucrurile se vor îmbunătăți doar. Multumesc mult, multumesc mult. Sunt atât de recunoscător încât Dr Ilekhojie și toate spiritele iubitoare frumoase susțin iubirea. " Nevoie de ajutor?

WhatsApp Dr Ilekhojie pe +2348147400259 sau
E-mail info@gethelps.online și gethelp05@gmail.com
Site web: https://gethelps.online

Anonymous spunea...

Salut, prieteni, sunt atât de bucuros când scriu acest articol astăzi să spun lumii cum DR WALE mi-a vindecat VIRUSUL HSV, am fost detectat cu HSV-1 ȘI HSV-2 de acum șase ani, de atunci viața mea a fost complet bizară. si agonie, am folosit atat de multe medicamente care mi-au fost prescrise de mai multi medici, dar nu mi-a vindecat VIRUSUL HSV si nici nu mi-a redus durerea, pana cand un anume cautam solutie pe internet, apoi ca prin minune am dat peste DR WALE, puternicul herbalist care vindecă numeroase persoane INFECȚIA HSV-1 ȘI HSV-2, apoi i-am contactat numărul de WhatsApp la +2347054019402 i-am explicat totul și i-am pregătit un remediu care îmi vindecă total boala HSV-1 ȘI HSV-2 după ce am primit medicamentul lui pe bază de plante, așa că prietenii mei telespectatori de ce să aștepte și să sufere când există cineva ca DR WALE care poate vindeca orice boală HIV/ CANCER/ VIRUS HEPATIT B, îl puteți contacta prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@ gmail.com

Anonymous spunea...

UN MARE VORGITOR CARE M-A AJUTAT să-mi aduc înapoi fostul meu iubit
Ce vrăjitor minunat și simplu care mi-a readus bucurie și fericire în viața mea!!! Dau această mărturie pentru că sunt atât de fericită, vreau să-i mulțumesc lui DR WALE pentru munca grozavă pe care a făcut-o în viața mea, El a adus fericirea înapoi în viața mea, n-am crezut niciodată în vrăjitorii până când viața mea s-a prăbușit când iubit de șase ani a decis să renunțe aproape când doream să ne căsătorim. Am avut o astfel de cădere emoțională, în măsura în care nu am putut face nimic rezonabil din nou, după trei luni de durere înainte ca un vechi prieten de-al meu să mă prezinte la un vrăjitor online numit DR WALE, mă prezint lui DR WALE, un adevărat vrăjitor. . În mai puțin de o săptămână am văzut minuni, iubitul meu s-a întors la mine și viața mea s-a întors exact ca un puzzle finalizat, iar după o lună ne-am căsătorit și a fost ca un vis pentru mine pentru că am crezut că am pierdut. el pentru totdeauna. Vă mulțumesc, DR WALE, pentru că m-ați ajutat, dar, mai ales, pentru onestitatea și rezultatele rapide și precise. DR WALE contact WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU drwalespellhome@gmail.com