duminică, 16 august 2009

100% cu Valeriu Stoica. Propaganda portocalie cu staif.

Aseara, la emisiune, Robert Turcescu l-a avut ca invitat pe Valeriu Stoica. Nimic neobisnuit. Eram chiar interesat sa aflu ce mai pune la cale batranul pisicher. Nu am fost dezamagt. Valeriu Stoica nu m-a dezamagit. A punctat din plin. Cei mai slabi de inger au cazut, probabil, pe spate de satisfactie.

Valeriu Stoica este unul dintre maestrii persuasiunii. Am avut placerea, reala, de a-l auzi vorbind despre dreptul civil si institutiile acestuia cand am parcurs postuniversitarul la Facultatea de drept. Era convingator. In plus fata de litera sfanta a dreptului civil, Valeriu Stoica vorbea despre rolul oamenilor care au codificat dreptul civil, despre modul cum principiile si regulile dreptului civil s-au impus in constiinta societatii. Ce mai, o incantare. Nu mai spun despre faptul ca eu sunt unul dintre cei care considera dreptul civil ca fiind cea mai importanta parte a dreptului. Dreptul penal este pentru infractori. Cel mult 5-6% din populatia nealienata a unei tari.

Dar sa revin. Valeriu Stoica are si o parte urata. Negativa. Este pervers. Este unul dintre intelectualii perversi din Romania. Este un pervers in sensul de deviere de la normal a ideilor, judecatilor, moralitatii, este perfid, fatarnic. Este un tip caruia ii place sa domine, daca nu din prima linie din a doua. Si-a construit o pozitie aparte pe oriunde a trecut. Si a trecut. A primit recompense, pe care le considera normale, pentru ca a devenit un om temut. Este artizanul razbunarilor cu zgomot in politica romaneasca. Trecutul lui la liberali a fost zbuciumat. Se pare ca prin anii '94-'95 din secolul trecut a reusit sa faca pe liberali sa il dea afara din partid pentru atitudini incompatibile cu calitatea de membru al partidului. Perseverent, pastrand legatura cu o parte importanta a liberalilor cu putere de decizie, a revenit si a urcat pe cea mai inalta functie. A devenit presedinte al partidului. A fost punctul culminant al decaderii liberalilor si, totodata, punctul culminant al imoralitatii politice a acestora. Valeriu Stoica nu exceleaza in respectarea cuvantului dat. El exceleaza in pastrarea pozitiei lui dominante. Pentru asta a tradat, daca pot spune asa, toate valorile la care s-a alaturat la un moment dat. Atunci cand i s-au aratat multiplele fete pe care le-a folosit pentru a insela a trecut la razbunari. Individuale si colective. Una din razbunarile lui se numeste defectiunea Sto&Sto din PNL. Un numar important dintre membrii PNL au parasit partidul urmand pe Stolojan si Stoica. Eu cred ca Stoica este cel care i-a lamurit. Pe cei mai multi. Pe Stolojan l-au urmat fidelii cu care a venit in PNL. Iar Stolojan a fost adus in PNL de Stoica pentru a se razbuna pe cei care au dorit sa il dea jos din functia de presedinte al partidului dupa gafele impardonabile ale PNL din timpul guvernarii CDR.

In emisiunea de aseara, Valeriu Stoica si-a platit politele. Instrumentul razbunarilor lui este Traian Basescu. Pana la Basescu s-a folosit de Stolojan. Are marea capacitate de a se debarasa de "instrumentele" de care se foloseste fara nici un fel de regret considerandu-se superior acestora. Aseara s-a debarasat de Stolojan, cu o anumita eleganta. L-a laudat pe Boc. Tot cu o anumita eleganta. Banuiesc ca pupinii portocalii au stat cu gura cascata la emisiune, patrunsi de maretia cuvintelor intelepte spuse de inteleptul partidului. Valeriu Stoica a atacat ieri PNL din toate pozitiile. A folosit toate metodele pentru a incerca sa patrunda in sufletul telespectatorilor si sa ii determine sa creada in justetea spuselor lui. Banuiesc ca actiunea de aseara a lui Stoica a avut unele rezultate in sensul dorit de acesta, de Robert Turcescu si de Traian Basescu. Nu mai spun de PD-L care a recomandat, probabil, tuturor membrilor participarea la emisiune prin vizionarea acesteia si trimiterea aplauzelor prin SMS sau prin intrarea pe blogul emisiunii.

Discreditarea PNL, in special a liderilor acestora, cu accent pe ultimii doi ani ai guvernarii liberale, face parte din strategia PD-L de iesire din chingile din ce in ce mai stranse ale ineficientei actului de guvernare din ultimele 8 luni si mai ales din toate actele de guvernare savarsite de ministrii PD-L in toate guvernarile la care au participat. Pericolul de care fuge PD-L este cel al calificarii membrilor lui ca incompetenti. De aceea, o parte a intelectualitatii pro-Basescu face eforturi disperate pentru a participa la astfel de actiuni. Si vom avea, in zilele ce urmeaza, astfel de actiuni televizate, acolo unde inca se mai poate. Emisiunea lui Turcescu este una din platformele pe care PD-L le va folosi pentru aburirea telespectatorilor.

Aseara Stoica s-a folosit, cu sprijinul lui Turcescu, de toate metodele posibile pentru atingerea scopului. Discreditarea liderilor liberali si a unor lideri ai PSD a fost principala metoda. Discreditarea guvernarii liberale a avut scopul de a intari ideea falsa ca aceasta este singura cauza a slabei guvernari pedelisto-pesediste. Evidentierea lui Basescu ca un "Mesia" al acestor timpuri, ca "unica solutie mai putin rea insa in acelasi timp ca singura solutie buna" a fost gaselnita lui Stoica prin care acesta a multumit pentru sinecurile primite de la Basescu direct sau prin intermediu ICR. Chiar daca Stoica, cu gurita lui, a afirmat ca ce a primit a fost natural, normal, ca un rezultat al activitatilor pe care el le-a desfasurat in ultimii ani (carti scrise, politici promovate etc).

Cred ca emisiunea de aseara este parte a campaniei lui Basescu pentru prezidentiale si a PD-L pentru a arunca raspunderea dezastrului in care ne aflam pe spinarea altora. Valeriu Stoica a cantat aseara aria victimizarii PD-L intr-o forma mult mai perversa decat ceilalti portocalii cu staif, precum si aria "conducatorului pentru alte coordonate istorice". Aseara au lipsit TRU, Patapievici, Liiceanu, Tismaneanu si altii pentru ca sa avem un "cor" complet. Bine, in planul II trebuiau sa mimeze "intelectualii" din presa scrisa si audiovizuala, cei atat de victimizati de actiunile lui Nistorescu.

5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Aveam televizorul deschis aseara pe Realitatea, si totusi nu am ascultat ceea ce spunea Stoica. Stiam ca astazi cineva va face un rezumat sau, cel putin, va extrage esenta din spusele democrat-liberalului. Am citit acum cu atentie la tine si mai citisem si pe ziare.com. Concluzia: in al doilea mandat Basescu va face toate reformele. Slabut, nu m-a convins. Cu toata perversitatea despre care scrii, si pe care o cunosc la el, vorbele lui nu au impact, decat asa cum ai si scris, pe o mica insula portocalie, asupra celor mai indoctrinati pupini. Dar ei erau deja convinsi.

Cum poate sa mai discrediteze PNL cand ei sunt cu morcovul pana-n gat? Cand in publicatiile straine apare alaturi de guvernul Boc cuvantul dezastru. Poate sa se screama cat vrea Turcescu si sa aduca si tot corul de laudatori prezidentiali zilnic si la o ora de varf. Nu cred ca ii va aduce asta niciun procent in plus presedintelui.

Il descrii foarte bine pe Stoica, cu bune si cu rele. Mai ales cu rele. Dar foarte corect. :)

Lilick Auftakt spunea...

Citez de pe Realitatea.net:

"Dacă Traian Băsescu va hotărî să candideze, sunt convins că va câştiga al doilea mandat. Şi, deşi mulţi sunt sceptici în ceea ce priveşte rezultatele primului său mandat, eu nu sunt deloc sceptic în ceea ce priveşte al doilea mandat", a declarat pedelistul....

Stoica a mai spus că al doilea mandat al lui Băsescu va fi unul al reformelor.



Asta suna mai mult a amenintare decat a promisiune.
Sau, cum spune Lulutza, "toate mandatele lui Base au fost mandate ale reformelor... fara fond" :))

Crăciun Florin spunea...

Ai punctat bine. Iar @lulutza a nimerit "din prima" ... fondul. Asa este. Basescu este specialist in "gargara cu pioneze".

Apropo. Te rog sa observi si sa ma lauzi ca nu am folosit cuvinte injurioase. Mi-am tinut promisiunea fata de Cristian Preda !

Lilick Auftakt spunea...

Stii? Haha! Cand citeam, ma gandeam ca ai scris in asa fel incat, daca intra Stoica pe-aici, sa nu te ia la rost ca dnul Preda. :))
Deci da, am simtit, am apreciat, te laud. Haha!

Crăciun Florin spunea...

Te-ai prins, deci ? Multumesc.