vineri, 14 august 2009

Udrea triseaza. Asta stie, asta face. Basescian.

Sedintele Comisiei de ancheta conduse de Ludovic Orban sunt publice. Concluziile, chiar de etapa, sunt publice. Presa constata si comunica ce vede, ce aude, ce se zvoneste.

Intr-o concluzie de inceput de articol, Cotidianul scrie:

"Cotidianul a intrat în posesia celor două planuri anuale de achiziţii ale Ministerului Turismului (MT) pe anul 2009. Primul poartă nr. 57 şi e datat 13 martie 2009, iar cel de-al doilea, nr. 1044/10 iunie 2009. În doar trei luni, lista de cumpărături a MT a suferit modificări esenţiale: la unele cumpărături s-a renunţat; la altele a fost redus bugetul şi transferat către alte capitole; pe la jumătatea anului au apărut brusc capitole noi de cheltuieli, legate de publicitatea acţiunilor ministerului, ce nu au figurat la începutul anului. Punctul comun al majorităţii cumpărăturilor făcute de MT îl reprezintă „achiziţia directă“, metodă nerecomandată de UE, care sugerează licitaţiile publice".
Am evidentiat "problema". Udrea a facut cheltuieli legate de publicitate fara a avea baza legala. Dovada este in "poseta" Vuiton a "ministresei". Planul anual de achizitii din 10 iunie 2009 !

Orban a comunicat concluziile ce s-au desprins din insuficientele acte la care Comisia de ancheta a avut acces.

"Prima concluzie este însuşită de toţi membrii Comisiei de anchetă şi constată că în conformitate cu legislaţia în vigoare - Legea finanţelor publice, Legea bugetului de stat - Ministerul Turismului nu a avut bază legală pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate şi reclamă, ca urmare a faptului că nu avea nicio prevedere bugetară la articolul referitor la publicitate şi reclamă din clasificaţia bugetară".
Udrea a sarit in aer. Pe principiul potrivit caruia atacul este cea mai buna aparare, Udrea si servantii PD-L care capuseaza Ministerul Turismului au anuntat ca il vor da in judecata pe Orban pentru "calomnie si abuz in serviciu". Hai sa o vad si pe asta. De fapt, Udrea incearca sa opreasca lucrarile Comisiei si sa inlature pe Orban de la pupitru. Intre timp, guitarii PD-L se screm pe sticla, la ore de maxima audienta, sa abureasca telespectatorii cu aburii portocalii ai betiei cotroceniste.

Aceasta concluzie a Comisiei are probe evidente. Este un flagrant clar. Incalcarea legii a devenit sport de echipa la PD-L. Pe zi ce trece, se formeaza imaginea PD-L ca fiind o organizatie cu scop criminal cu obiectiv precis: bugetul statului si alte surse de finantare ale autoritatilor de stat. PD-L a luptat si lupta pentru puterea politica pentru a jefui statul. Pe zi ce trece, concluzia primeste probe din abundenta. Inceputul a fost marcat de Ridzi. Udrea o urmeaza. Alte cercetari se impun de la sine. Probabil ca ele se vor face. Presiunea publica ne duce catre acest deznodamant. Iar aici, se cuvine sa aduc formularea lui Crin Antonescu, tot din RTv:

DECLARAŢIA LUNII - Antonescu: "Traian Băsescu a luat mandatul şi voturile românilor pentru a sparge sistemul ticăloşit şi am spus cu ceva vreme în urmă că între timp a devenit patronul acestui sistem".

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

"...guitarii PD-L se screm pe sticla, la ore de maxima audienta..."

Da, haha, nu mai stiu pe cine sa trimita sa fie mai convingator. L-am vazut ieri pe Funeriu. Penibil saracul. Incerca sa croseteze niste argumnte, dar nu ii iesea nimic. Nu stiu cum si-i aleg, unu' si-unul. :))

Crăciun Florin spunea...

@Lilick,

Nu doar Funeriu era aiurea. La RTv s-a balansat de tot rasul Cristian Preda. M-a enervat si am pus o postare mai jos. A intrat pe blog si a recunoscut ca a fost depasit. Bine, si eu am folosit un vocabular mai colorat care l-a deranjat.

Ce constat. Suntem monitorizati. Ma pregatesc de vizita lui Udrea. Au trecut cei din PD-L la munca de la om la om ? Tu ce zici ?