luni, 3 august 2009

Ne rupem, nu ne rupem, ne rupem, nu ne ...

In ultimul timp Coalitia la Furat se zbate sa se rupa sau sa mai astepte putin. Cand vor sa rupa "pisica", cand vor sa-i rupa doar coada. Sadici. Cu ce este de vina pisica ?

Pana la urma, pisica va ramane in viata. Deocamdata. Sambata si duminica era zavera mare. Azi este luni si zavera si-a pus zabala. Nici asa, nici asa. Geoana a iesit cu niste declaratii "ferme". Valori, principii, este coalitie si nu alianta, comisia Udrea ramane sau asa se pare, ca ... Videanu iese si critica PSD si pe Geoana ca asa si pe dincolo. Presa in schimb a descoperit ca sedinta Coalitiei la Furat a s-a desfasurat sub esarfa diafana a lui Udrea. PD-L a marsat cu ferocitate: pana la Udrea. Exista tara sau nu functie de fericirea sau nefericirea blondei Udrea. Chiar daca geonistii nu au dat un raspuns direct, se pare ca la nivel intern au hotarat sa faca o cercetare de mantuiala in cauza si, astfel, sa raspunda altei cerinte a PD-L, aceea de a nu mai vota la fel ca PNL. A ramas in sarcina PD-L sa demonstreze pe sticla cat de nevenita si neavenita este Comisia Udrea. Mircea Toader, Hoara sunt pe sticla si sustin cu inversunare cauza udrista.

Mai mult, PD-L a propus si se pare ca a obtinut ca activitatea ministrilor sa fie analizata la nivelul Coalitiei si a Guvernului si nu in Parlament. Ei bine aici este trist. Este trist pentru ca noi, poporul, suntem trimisi la cules capsuni. Dreptul nostru de a afla cum ni se cheltuiesc banii ne este luat. Parlamentul va deveni, pe zi ce trece, o institutie de umplutura. Democratia, cea garantata de Parlament si de partidele politice va dispare incet, incet.

Nu se mai pune problema de a afla cum se duc aiurea banii pentru proiecte ce nu au nici in clin nici in maneca cu reducerea efectelor crizei. De exemplu, spune TV, Andronescu urmeaza sa destine niste bani (cica vreo 10 mil. euro) pentru o aula de sedinte a unei universitati, actul normativ pomanativ urmand a fi emis de Guvernul Boc-poloboc care ne face poc.

Eu sper ca presa sa nu inceteze a scormoni in gunoaiele actualei guvernari.

Oricum. Pentru o perioada de timp, PSD si PD-L au cazut la un fel de pace. Iar pacea asta costa. Poate vom afla, pana la urma, cate locuri de munca vor plati pacea intre hoti.

Niciun comentariu: