Media românească este de pe altă planetă. În mod sigur. Nu a luat-o razna, este rău plecată cu capul. Mă refer la toată media, inclusiv la TVR. Pentru că și acolo sunt unii „specialiști” care se văd miniștri de finanțe.
Pentru plăcerea PDL și a habarniștilor de acolo, în frunte cu Adreea Paul (Vass), în ton cu Elena Băsescu (EBA) marea „specialistă” a lui „tata” Băsescu, Președintele ilegitim al României, media ne bagă pe gât orice altceva decât realitatea cotidiană. Curios este pentru mine că până și Antena 3, cea atât de anti-băsistă, cântă aceeași melodie. Iar când ajung la Dana Grecu ... înclin să cred că „balamucul” a plecat de la spital.
Taxele și impozitele vor crește. Spune presa. Daniel Chițoiu, ministrul finanțelor spune altceva. Presa nu are treabă cu ce spune Chțoiu. Are ea, presa, „specialiștii” ei, proprii sau adunați de prin șanțuri, din canalele Bucureștiului.
Agerpres. Redă declarațiile ministrului finanțelor legate de construcția bugetului. Referitor la taxe și impozite acesta afirmă: „În momentul de față sunt scenarii, se fac scenarii legate de extinderea bazei de impozitare, nu de introducerea de taxe și impozite noi, privind îmbunătățirea colectării și creșterea conformării voluntare. Datele preliminare nu putem să le avem mai devreme de săptămâna viitoare”.
Este destul de clar. În plus, ministrul a afirmat că alte măsuri de scădere a CAS sau reducerea TVA se vor lua abia după ce toate datele privind sustenabilitatea lor vor putea fi analizate.
Se comentează un fenomen social. Se schimbă clasa politică, va „muri”, odată cu sfârșitul mandatului lui Băsescu, conceptul politic de „tătuc al națiunii”, preluat de Iliescu de la Ceaușescu și dat lui Băsescu. Iar Băsescu l-a dezvoltat peste nivelul lui Ceaușescu, i-a dat valori la care Ceaușescu și „înțelepții” lui nici nu s-au dus cu gândul. Băsescu a dus conceptul de „tătuc al națiunii” mai aproape de tiranie decât oricare alt fost conducător al României. Mă gândesc, ca omul, nu cumva și presa actuală ar trebui să „moară”. Să se nască o altă presă, mai aproape de realitatea cotidiană, mai aproape de interesele reale ale societății. Mai aproape de adevăr și mai departe de manipularea ordinară în care se complace.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu