vineri, 4 iulie 2014

În cazul „Nana”, se duce dracului achiziția de bună credință a lui Băsescu.

Agerpres. Comunicat al PÎCCJ (aici). S-a extins urmărirea penală in personam față de unele persoane care au fost membri ai Comisiei de Fond Funciar al Comunei Nana și care „... nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozițiilor legale”. Au fost identificate „135 acte materiale” !

Treaba se îngroașă. Se complică, a naibii de mult.

De la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate în fals, toate actele materiale devin nule, de drept. Ca atare, vor fi nule și actele de cumpărare ale lui Băsescu. Cel puțin pentru porțiunile de teren care au fost obținute cu încălcarea gravă a dreptului de proprietate.

Băsescu nu are vină aici. El este de bună credință însă nu poate fi proprietarul unui teren care i-a fost vândut de un proprietar fals. Este de așteptat ca instanța de judecată să anuleze actele de proprietate false și să dispună refacerea dreptului de proprietate în mod real. Nu este exclus ca Băsescu să încheie ulterior acte de vânzare-cumpărare cu proprietarii de drept însă va avea de tras pentru recuperarea sumelor de bani de la cel de la care a cumpărat.

Nu ar strica ca procurorii să ia la puricat mai toate comunele și orașele pentru a descoperi mârșăviile comise de aceste comisii locale. Ar face mulți oameni fericiți. Ar intra la pușcărie mulți ticăloși.

Niciun comentariu: