miercuri, 2 iulie 2014

PSD confiscă România. O declarație sinistră a primului-ministru.

Iar m-am enervat. Individul din imagine, prim-ministru al României, nu știe care este limita între interesul propriu și interesul național. Îl copie, la indigo pe sinistrul de la Cotroceni care cu care coabitează.

Parlamentarii europeni reprezintă popoarele Europei în forul de dezbatere și de co-decizie al Uniunii Europene, Parlamentul European. Popoarele și nu partidele. Chiar dacă partidele naționale au format familii politice în cadrul PE în care activează pentru susținerea intereselor acestor popoare potrivit ideologiilor lor, partidele nu sunt principalii actori ai PE.

România are, pentru prima oară și chiar surprinzător, doi vice-președinți ai Parlamentului European din 14 ! Două doamne, Adina Vălean/PNL din partea PPE și Corina Crețu/PSD din partea S&D. Amândouă au fost alese pentru că a existat din partea familiilor politice respective convingerea că merită a fi promovate în calitate de vicepreședinți ai Parlamentului European pe baza activității lor anterioare în cadrul PE și nu pentru greutatea pe care țara lor o are în Uniunea Europeană. De aceea este surprinzătoare alegerea a doi români într-un colectiv atât de restrâns, cum este cel al vicepreședinților PE.

Ce face anormalul Victor Ponta ? O măgărie. Nu poate fi calificată altfel din moment ce el nu vorbește doar în calitate de președinte al PSD ci în calitate de prim-ministru al României.

Colega noastră din PSD, europarlamentarul Corina Crețu, a primit astăzi funcția (foarte importantă!) de vicepreședinte al Parlamentului European! Felicitări Corina, sunt sigur că vei reprezenta România cu foarte multă responsabilitate și dragoste de țară! Suntem foarte, foarte mândri de tine! De asemenea, mulțumesc grupului S&D pentru sprijinul oferit Partidului Social Democrat și României !”.

Dacă nu pomenea și România, era în regulă. Pomenind și România, a ieșit din postura de președinte de partid și a intrat în cea de premier. Ei bine, ca premier nu are voie să excludă cealaltă realizare, din partea PPE, unde un român a ajuns în aceeași funcție de vicepreședinte, mai mult, din 14 vice-președinți ai PE doi sunt români. Ce se poate înțelege din această declarație ? Că alegerea Adinei Vălean în funcția de vice-președinte a PE este împotriva României ?!

Creatura vrea să fie Președintele României. Împotriva României, cred eu, din moment ce din modul lui de a judeca lucrurile consideră că cei care nu sunt pesediști sunt anti-români. Discriminarea politică la nivelul la care este Ponta reflectă un comportament, pe fond, antinațional.

5 comentarii:

artbasket-olimpia spunea...

O creatură-lichea,acest domn -mafiot Ponta !Altceva nici măcar nu trebuie comentat!

Shadow spunea...

@Cepeca
lasandu-l la o parte pe ponta si "unflarile lui de muschi" Valean a obtinut postul numai pt ca dupa europene sotul ei a impus trecerea la populari.

Nici nu a contat activitatea dnei Valean in PE.

Crăciun Florin spunea...

Shadouw,

Cei din PPE au promovat candidații care s-au impus în conștiința publică europeană. Iar Adina Vălean chiar s-a impus. Ea a avut inițiativa și a lucrat pentru reducerea, într-o primă fază și apoi eliminarea taxelor de roaming în spațiul UE, ea a avut inițiativa extinderii rețelei 112 și conectării la GPS pe tot teritoriul european - există o decizie a UE în acest sens -, ea a susținut și alte inițiative care să asigure libertatea comerțului în spațiul european etc. În același timp, Ramona Mănescu lucra pentru interconectarea infrastructurii feroviare și rutiere etc.

La inițiativele ei, Adina Vălean a fost sprijinită de parlamentarii PPE și ai ALDE. Mai puțin a celor de la S&D.

Ce spui tu este de la Antene.

ADRIAN spunea...

Declaratia este chiar stupida, mai ales avand in vedere ca s-a ales abia la tura a doua. Deci sprijinul socialistilor a venit mai schiopatat ...
Poate e doar o incurajare pentru cei ce n-au iesit din prima. Oricum, gretos parlament e acela care e dominat de doua tabere adverse si unde nu exista diversitate cu adevarat. Diversitatea va intra fortat prin cei care sunt catalogati drept "antieuropeni" si "extremisti". Aderarea la PPE a PNL da o mana de ajutor in acest sens al polarizarii in sanul grupurilor care, de fapt, au provocat nemultumiri majore la nivel european.

Shadow spunea...

@nea florine
eu ti-am mai spus ca nu "prind antenele" si nimic altceva in afara tvr international.

Nu am discutat despre activitatea lui Valean sustinuta si de socialisti nu numai de alde si cu mici/mari variatii de catre ppe. Am impresia ca v-a lovit pe toti "amnezia".

Cunosc foarte bine "activitatea" europarlamentarilor romani. Iti spun numai ca nu ar fi fost aleasa daca nu trecea pnl-ul "la ordin" la populari.

Era cel mai influent europarlamentar in 2011 declarata de vote watch si tot nu a fost vreodata sustinuta de catre ppe.

Si asa ca incheiere
pe 11 mai sustinea:

"Foarte multi dintre PDListi au facut rau Romaniei, pentru ca au folosit microfonul Parlamentului European pentru a denigra Romania, pentru a muta dezbaterile de politica interna acolo la Bruxelles", scrie sotia lui Crin Antonescu, adaugand, pe final, "Votati intelept pe 25 mai! Nu e totuna pe cine trimiteti acolo".

Am votat "intelept" pe 25 mai si am ramas ca "prostul in gara". la mine nu merge "prosteala" decat o singura data. Si asta a fost pe 25 mai.

Bafta in ppe dara.