Au trecut alegerile. Au fost alegeri bune. Pentru mine, cel puțin. Iar am ales cum trebuie !
Unii le-au asemănat cu un cutremur. Profund, venit de jos, de foarte jos, de la baza și „viitorul” societății. Alții le-au asemănat cu un tsunami. Unul uriaș. Au spus ei că a măturat „plaja” și vecinătatea politică. Și unii și alții au dreptatea lor, depinde cât vor să vadă și să accepte.
Eu cred că nu a fost nici cutremur și nici tsunami. Pentru că nu au produs nici o „distrugere”. Răul, cel care ar fi ținta, trăiește și se înmulțește. Mama proștilor este mereu gravidă.
Înclin să cred că au fost alegeri normale. Înclin să cred că alegătorii au acționat în cunoștință de cauză. Au sancționat „mincinoșii” de la guvernare și de la putere din Parlament, politicienii din PSD+UDMR+UNPR+PC+minorități+PPDD etc. (la etc. am inclus PLR-ul care încă nu există, PMP-ul lui Băsescu care există dar nu este partid parlamentar, PNȚCD-ul care nu știu cum de mai există ...). Au ales să dea un credit celorlalți. Ceilalți care sunt valabili, sunt puternici și au capacitatea de a deveni și mai puternici. Este vorba despre PNL, noul PNL, cel care îi include și pe cei din PDL care l-au însoțit pe Vasile Blaga. Indiferent ce tot bolmojesc unii și alții cu privire la esența votului, alegătorii au anunțat ce își doresc. Își doresc o „guvernare” Klaus Iohannis, o guvernare a „lucrului bine făcut” cu o echipă pe care Iohannis a anunțat-o deja. O echipă formată din noul PNL.
Am ajuns aseară pe la Antena 3. Stoiceasca îi ridica lui Ponta mingi la fileu. Mai că îl ruga să nu piardă guvernarea. A fost senzația mea. Ponta mi s-a părut schimbat. Nici un pic de disperare în glasul lui. Era sigur pe ce spune, era sigur pe ideile expuse. Iar ideile erau, nici mai mult și nici mai puțin idei de colaborare cu Klaus Iohannis. Ponta a încercat să inducă ideea că el va forma o echipă cu Klaus Iohannis ! Stop ! Parcă este totuși prea mult. Știu, telespectatorii Antenei 3 sunt capabili să creadă ce spunea Ponta și ce le sugera Stoiceasca. Însă eu unul nu cred.
Presa este plină, de pe surse, normal, de frământările din PSD. Aseară, Ponta ne spunea altceva. Iau textul de la Agerpres, instituție media foarte apropiată de PSD:
„„El a adăugat că acum consideră că are resurse interne necesare de a continua un proiect pe care l-a început în 2010 și de a duce până la capăt niște proiecte extrem de importante în care oamenii care au votat în 2012 și 2014 au crezut. "O iau de la capăt mai înțelept pentru că oamenii învață mai mult din înfrângeri decât din victorii, cu conștiința cel puțin a unora dintre lucrurile pe care le-am greșit sau pe care trebuie să le schimb. Da, mi-am redescoperit resursa internă de a merge mai departe cu niște proiecte", a menționat premierul.
Ponta a precizat că va merge în Parlament săptămâna viitoare cu un Guvern restructurat și nu va fi vorba doar de persoane, ci și despre o concepție de Guvern, cu niște obiective foarte clare 2015—2016 de guvernare și măsurabile, iar dacă va obține din nou votul Parlamentului, va continua.
"Dacă nu voi avea majoritate, teoretic pot să continui cu vechiul Guvern, dar mi se pare imposibil ca lucrurile pe care vrei să le faci în 2015 și 2016 să le faci fără să ai sprijin în Parlament și atunci trebuie formată o altă majoritate", a mai spus premierul””.
Nu mai adun din zicerile lui Ponta de prin alte părți. Sunt foarte, foarte interesante cele de aici.
Prima mare minciună: continuarea proiectului început în 2010 care a dus la rezultatele din 2012 și votul din 2014 ?! Este ceva în neregulă aici. Este vorba despre dol, ca în drept, o înșelătorie. În 2010, momentul formării USL a adus alături PSD cu PNL. Votul românilor din 2012 a fost pentru acea construcție, nu pentru panarama de USL 2.0 pe care cel mai mare mincinos politic din 1990 încoace îl scoate în evidență ca angajament guvernamental. În 2012 votul primit de USL a cuprins pe lângă susținerea votanților PSD și susținerea votanților PNL, dar și plusul adus de Crin Antonescu ca personalitate politică alături de voturile anti-Băsescu și PDL băsescian aflat la guvernare până la moțiunea de cenzură. Eu cred că voturile din 2012 nu au fost pentru PSD și ce o mai aduna el în timp după câștigarea parlamentarilor. Iar PSD nu s-a sfiit să îi adune pe toți cei criticați că au ajuns în Parlament datorită legii defecte. A adunat de la PDL, de la PPDD, de pe unde a putut. UNPR-ul a adunat și el pe susțintării „interesului național”. Nici PC-ul voiculescian nu s-a lăsat mai prejos. Alături cântau sirenele de la UDMR care aveau mațele încurcate de atâta „foamete”. După ce s-a văzut cu majoritate parlamentară (subțire ea însă suficientă), după ce a primit ajutorul lui Băsescu prin ruperea PDL și formarea PMP, PSD a făcut pe dracu'n patru să scoată PNL de la guvernare și să îl trimită în opoziție. A rupt și de la PNL prin Tăriceanu care a primit „onorariul” trădării prin funcția de președinte al Senatului, după ce au făcut presiuni asupra lui Crin Antonescu să își dea demisia.
Este evident că rezultatele votului din 2012 nu îi mai aparțin. Orice referire la ele este un abuz. Orice construcție politică a PSD și a lui Victor Ponta ce se sprijină pe acele voturi este o mare minciună. Practic, Ponta și PSD alături de PC-ul voiculescian și UNPR-ul lui Gabriel Oprea s-au șters la func cu votul din 2012. De aceea a apărut votul din 2014 ! Minciuna lor a fost sancționată. La fel cum a fost sancționată și minciuna lui Tăriceanu care se vrea, chipurile, un urmaș a Brătienilor.
Marea măgărie a mincinosului Ponta este folosirea votului din 16 nov. 2014 în favoarea sa ! Este inadmisibil ce face mincinosul național. Votul din 16 nov. îl sancționează, nu „îl corectează”, ca să nu mai spun că nu îl premiază. El și partidul lui de mincinoși nu mai sunt doriți de alegători. Nu poate veni el acum să spună că având votul celor 5 mil. de alegători ai lui are dreptul să guverneze mai departe. Comite același tip de abuz pe care l-a comis Băsescu în 2009 când a refuzat majoritatea parlamentară și l-a (re)uns premier pe Boc deși acesta fusese demis prin moțiunea de cenzură.
Ponta cel mincinos nu mai are susținerea populației. Are o majoritate în Parlament care a devenit nesigură. Afirmația lui că va veni în fața Parlamentului cu „o nouă concepție de Guvern” este o insultă. De unde nouă concepție ? În ce temei ? Are votul populației pentru această „nouă concepție” ?! Nu ! Votul populației l-a trimis la coșul de gunoi al istoriei.
Având în față aceste declarații și adăugând pe cel privind „reforma” ce urmează a se face în PSD m-a dus gândul la Lăzăroiu și a lui surpriză cu partidul „Albă ca Zăpada”. A ieșit PMP-ul lui Băsescu, atât de alb și imaculat de te crucești. Tocmai îl spală DNA cu multă râvnă. Mare lucru de mai rămâne ceva prin el.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu