duminică, 14 decembrie 2014

Limba română de boschetar a la PMP.

Eveniment recent. Eurodeputatul Cristian Preda a fost exclus din PMP pentru acțiuni care „au lezat statutul partidului” !

Că l-au dat afară din partid, mă lasă indiferent. Că individul vrea mai multă vizibilitate și se consideră în măsură să preia conducerea partidului de la Elena Udrea, mi se fâlfâie. Că individul este toxic, indiferent pe unde își pune fundul, mă ține treaz. Nu cumva să îi vină ideea să apară la ușa PNL mai alb și mai curat ca Alba ca Zăpada, nu cumva să le treacă prin cap liberalilor să îl accepte. Are și varianta asocierii cu Monica Macovei care vrea să își facă partid după chipul și asemănarea ei. Să meargă la ea. Doar a votat-o la prezidențiale.

Mă deranjează formularea găsită de PMP-iști. Preda a „lezat” satutul partidului !

DEX spune că lezat înseamnă vătămat. Vătămat înseamnă stricat, deteriorat, atins (fizic !).

Din formularea celor din PMP ar reeși că Preda a luat statutul partidului, materializat sub forma unei broșuri (probabil) sau măcar a unor foi de hârtie imprimate cu ideile strălucitoare băsiste, și l-a lezat, adică l-a vătămat, adică i-a adus stricăciuni.

Împricinatul spune că este vorba despre altceva. El nu are nimic cu statutul partidului, probabil că îl ține aproape de inimă ca pe Constituția României, el ar fi cerut doar demiterea lui Udrea de la conducerea partidului și punerea lui în fruntea organizației. Ar fi criticat-o pe Udrea pentru deciziile luate și chiar a votat contra ei.

Dacă este așa, de ce oare nu au formulat „intelectualii” partidului acuzația sub forma că „a încălcat statutul partidului” ?! DEX îmi spune că „a încălca” înseamnă a nu respecta, a nesocoti obligațiile din statut. Înclin să cred că așa a formulat „intelectuala” partidului acuzația iar limbricii de lângă ea nu au mai îndrăznit să îi atragă atenția că vorbește la nivelul prostului satului.

Faptul că intelectualul Cristian Preda nu sesizează grotescul formulării, intelectual cu o căruță de diplome, titluri și demnități adunate în CV-ul stufos, îmi arată că degeaba ai carte dacă te comporți și vorbești ca un boschetar.

Niciun comentariu: