sâmbătă, 28 februarie 2015

România se zbate între politic și infracțional.

Cap de afiș este Elena Udrea. Un fel de „Alba ca Zăpada” a „modelului politic băsescian” (zicere a la Lăzăroiu !) dovedită astăzi ca fiind „modelul mafiot băsescian în politică”.

După modelul Băsescu, Elena Udrea a cerut judecătorilor să îi permită să își apere mandatul de ministru, cel mai bun din România, acuzele ce îi sunt aduse având ca obiectiv discreditarea ei ca persoană și a activității ca ministru. Joacă tare, mafiota.

Băsescu a ieșit la atac, zilele trecute, pe la Congresul așa-zisei adunături numită PMP, pentru a-și apăra mandatele de Președinte. A constatat că doar el și le poate apăra, ceilalți neștiind ce anume să apere. Păi, cum să știe ?! Zilnic apar declarații și părți din denunțurile în fața procurorilor care eviscerează corpul politicii băsesciene scoțând la iveală o grozăvie mai mare ca alta.

Eu înțeleg că Băsescu și Udrea vor să dea o altă tentă activităților procurorilor care au dat iama în guvernanții de ieri și chiar de azi. Vor să inducă ideea, dragă și lui Tăriceanu, că procurorii nu au nici o competență de a cerceta guvernarea, ci doar faptele infracționale. Lor li se alătură cu mare drag Victor Ponta care a susținut această idee la bilanțul DNA.

Din nefericire, sunt și alții care cad în plasa mafioților politici.

Legea răspunderii ministeriale este „ținta” lor. Este legea care permite procurorilor să cerceteze actul de guvernare, nu oportunitatea unui act politic la guvernare. Legea asta nu se referă la actul de corupție - Tăriceanu și Vosganian au încercat să inducă ideea că doar actele de corupție săvârșite pe timpul mandatelor de ministru se cuvin a fi cercetate nu și alte acte -, se referă la acțiunile care sunt săvârșite profitând de puterea politică și administrativă deținută la un moment dat.

Art. 8 
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor: 
a) impiedicarea, prin amenintare, violenta ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a exercitarii cu buna-credinta a drepturilor si libertatilor vreunui cetatean
b) prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului”.

„(2) In cazurile prevazute la art. 7 alin. (1) si la art. 8, pe langa pedeapsa principala se va aplica si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a mai ocupa o functie de demnitate publica sau o functie publica de conducere pe o perioada de la 3 la 10 ani.

Dosarele aflate în dezbatere publică, ale DNA sau DIICOT, ating prevederi ale acestei legi. De exemplu, Udrea a încălcat, cumulativ, prevederile acestei legi în dosarul Gala „Bute”. Descrierea modului de desfășurare a ședințelor în crucea nopții cu obligarea funcționarilor ministerului să încalce legea, funcționari care au arătat că dispozițiile ministrului nu sunt legale, are corespondență la art. 8 alin. (1) lit. a) iar actele întocmite ulterior, hotărâre de guvern, ordonanțe, expunere de motive sau note de fundamentare pot fi încadrate la art. 8 alin. (1) lit. b). În mod asemănător se pot judeca și acțiunile altor guvernanți, cum ar fi Vosganian și nu mai spun de cei care sunt acum în diferite faze procesuale pentru acțiuni ilegale pe timpul mandatelor de miniștri.

Este evident că actele de corupție (dacă există) sunt conexe abuzurilor comise din poziția de miniștri sau secretari de stat, directori generali etc.

Este o perioadă foarte urâtă, cum spunea și Iohannis. Se prăbușește sistemul mafiot băsescian și, ca un făcut, apar conexiunile infracționale dintre fostul PDL și actualul PSD.

Îndrăznesc să spun că acțiunile Justiției începute în forță anul trecut seamănă cu o veritabilă revoluție. De data asta de catifea (sunt și victime umane, între cei care nu pot rezista șa gândul că vor ajunge în pușcărie). Prin hotărârile Justiției se recuperează o parte a bunului național devalizat de mafioții ajunși lideri politici. Se schimbă întregul sistem al democrației în România. Epoca democrației de cumetrie moare. Odată cu ea, mor politic și nu numai adoratorii ei. După un sfert de veac ne lepădăm de ultimii reprezentanți ai comunismului. Ion Iliescu și gașca lui și Traian Băsescu și mafioții lui.


Niciun comentariu: