În România urmează să se prăbușească „meteoritul prostiei”. O anumită parte a presei, o anumită parte a politicului românesc, o parte a românilor au ajuns la concluzia că o lege a prevenției în sănătate este un lucru rău. Foarte rău. Este o lege abuzivă, o lege care le îngrădesc românilor dreptul de a dispune de viața lor, așa cum vor ei. O altă parte a presei, a politicienilor, a românilor au trecut de partea legii. Cu argumente logice, cu argumente care sprijină evoluția societății.
După ce am citit tot felul de acuze la adresa co-președintelui PNL Alina Gorghiu, după ce am separat adjectivele cu care aceasta a fost gratulată, după ce am înțeles că o parte a opoziției nu are nimic de a face cu legea ci cu faptul că liderul PNL, o femeie, Alina Gorghiu, o susține, m-am hotărât să văd ce și cum cu legea asta care dă fiori unor oameni.
Găsesc (aici) o informare din 03.06.2015 în ziarul „Răsunetul” din Bistrița-Năsăud. Co-președintele OFL BN, avocata Diana Morar comunică următoarele:
„PNL a delegat organizaţiei de femei un proiect prin care să se iniţieze o lege a prevenţiei în sănătate, care să poată fi dezbătută în Parlament, la începutul lunii septembrie. La finele săptămânii trecute, la Braşov, am fost prezentă alături de colega mea, Gabriela Montoiu, pentru a susţine acest proiect şi a-l implementa, astfel încât să capete contur, să fie susţinut de societatea civilă. Până în prezent au existat două dezbateri la nivel de partid, după care vor începe dezbateri la nivel de judeţ cu strângere de semnături,pentru ca în luna septembrie, să poate fi prezentat în Parlament”.
Textul comunicatului ne spune că acțiunea a început cu ceva timp în urmă și că femeile liberale sunt cele care s-au obligat să realizeze proiectul ca parte a politicii de îmbunătățire a stării de sănătate a populației.
Am găsit (aici), o știre din ziarul „Actualitatea sătmăreană”, din data de 08.10. 2015, în care se comunică că acest proiect de lege are în spate o inițiativă cetățenească, cu 100.000 de semnături și că OFL SM susține acest proiect.
În fine, Eugen Nicolăescu ne anunță (aici), la data de 24 decembrie 2015, că proiectul de lege al prevenției în sănătate a depus la Camera Deputaților inițiativa legislativă a PNL. Conceptual, inițiativa legislativă pune accentul pe două „bune practici”:
Este mai eficient să previi decât să tratezi.
Mergi la doctor ca să fii sănătos !
Când s-au repezit jurnaliștii de la Antena 3 să dea cu parul în capul Alinei Gorghiu au fost curioși să afle cum a apărut ea, cum a evoluat și, mai ales, ce cuprinde această lege ? Nu cred. La fel cum nu au făcut-o nici panaramele care au pretenția de jurnaliști și s-au grăbit să preia pe nemestecate „bomba” jurnalistică. Culmea, de pe net a dispărut „bomba” Antenei 3. Probabil ștearsă de ei. Din ce motiv, nu știu.
Caraghioasă este însă și „ieșirea” lui Valeriu Zgonea ! Președintele Camerei Deputaților, camera a Parlamentului la care s-a depus inițiativa legislativă din luna decembrie a anului 2015 !
Cum este și normal, alături de Zgonea a apărut în presă și „poziția obiectivă” a Grațielei Gavrilescu de la ALDE. Nici nu au semnat protocolul alianței politice că PSD și ALDE au trecut la atacuri politice stupide.
Comentariile sunt corecte uneori, ciudate alte ori, stupide în unele cazuri. Fiecare vede în proiectul de lege cam ce vrea. Ceva nu este bun și pace. Nu există propuneri motivate de schimbare ci doar huiduieli și calificative jenante la adresa persoanelor care „au avut curajul” să promoveze o astfel de lege. Iar când folosești calificative „buruienoase”, când ajungi să promovezi desconsiderarea unei ființe umane doar pentru că a propus ceva, atunci ai toate șansele să ai parte de același tratament. Cum de fapt văd că se întâmplă.
Ce te faci când detractorii proiectului de lege sunt persoane care activează în sistemul medical ? Nu cumva ajungi să te întrebi dacă nu cumva le sunt afectate cine știe ce interese ? Unii jurnaliști și unele persoane din sistemul medical așa afirmă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu