sâmbătă, 20 februarie 2016

Klaus Iohannis revine. Urmează înfierarea cu mânie proletară din partea celorlalți.

Reacția pe facebook a lui Iohannis.

Klaus Iohannis
9 ore · București · 
În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură.

Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook.

Cumva, Iohannis acționează corect. A fost neclar în prima declarație, revine să lămurească lucrurile. Reintră în „haina” care i-a adus voturile.

Cât privește „pierderile” lui Iohannis semnalate atât de virulent în presă, să ne fie cu pardon. Nu erau alegătorii lui Iohannis ci ai Elenei Udrea și ai lui Băsescu. Cumva, cu nimic deosebiți de admiratorii lui Dan Voiculescu și ai lui Victor Viorel Ponta. Sau ai lui Liviu Dragnea. La care trebuie să îi adăugăm pe cei ai lui Tăriceanu - „senatoarea” Cristina Anghel.

ANAF își poate vedea de treabă liniștit. Are de lucru.

Niciun comentariu: