duminică, 7 februarie 2016

Anchetă la cererea unor deputați olandezi asupra militarilor olandezi care luptă în Irak ?

Din vestul ăla „modern” vin tot felul de curiozități.

Agerpres (aici). Autoritățile olandeze au anunțat începerea unei anchete asupra militarilor care participă la coaliția internațională împotriva Statului Islamic.

Ținta este politică. Unii deputați olandezi nu sunt de acord cu participarea Olandei la coaliția internațională împotriva SI (motivele pot fi diferite) așa că atacă direct militarii olandezi participanți. Este vorba despre 4 aeronave de vânătoare F-16, despre piloții acestora care sunt acuzați că au produs, pe timpul bombardamentului pozițiilor islamiste daune civililor. Piloții aeronavelor de vânătoare olandeze ar fi vinovați, după cum consideră deputații olandezi, de moartea unor victime civile în urma unor bombardamente.

Ministerul apărării consideră că este aproape imposibil să stabilești numărul civililor decedați în urma acțiunilor coaliției. Pentru că aici vorbim despre acțiuni ale coaliției militare și nu despre acțiunile individuale ale piloților olandezi. Avioanele de vânătoare însoțesc și asigură securitatea avioanelor de bombardament. Pot avea și acțiuni individuale asupra unor ținte terestre însă este puțin probabil ca în cadrul coaliției aviația de vânătoare să atace case sau grupuri de oameni de pe străzi.

Dacă noi ne criticăm parlamentarii pentru „minuni”, ce am face dacă parlamentarii români ar cere anchete asupra militarilor noștri participanți la operațiuni în teatrele de acțiuni din străinătate ? Indiferent sub care drapel. Al ONU, al UE, al NATO etc.

Unii oameni sunt idioți.

Niciun comentariu: