marți, 16 februarie 2016

Războiul PSD și al lui Dragnea cu Constituția, democrația, statul de drept.

Bombă, apocalipsă, catastrofă, senzații tari fără „perdea” ...

Juriștii PSD, consilierii lui Dragnea și alții de pe lângă ei s-au prins că PNL are șanse să reușească la Curtea Constituțională prin acțiunea în contencios administrativ la HG nr. 51/10.02.2016 privind stabilirea datei alegerilor locale - se contestă anunțul unui singur tur și de aici se ajunge la neconstituționalitatea legii alegerilor locale pentru că nu asigură alegerea la voința majorității.

Agerpres ne informează (aici), dar nu scoate în evidență și amenințarea lui Dragnea și PSD la adresa Guvernului - amenințare cu Codul penal ! Oare de ce ?!

Așa că m-am dus la Mediafax (aici), unde este „băgată în seamă” toată vânzoleala PSD, toată spaima lui Dragnea:

Dacă domnul prim-ministru vrea să dovedească că toate zvonurile privind o înţelegere între Guvern şi PNL pentru a adopta în mare grabă o Hotărâre de Guvern cu un singur articol, pentru a da posibilitatea celor de la PNL, aşa cum afirmă public, să atace hotărârea în contencios pentru a ridica acolo excepţia de neconstituţionalitate, dacă doreşte să elimine aceste suspiciuni poate să abroge acea Hotărâre de Guvern”.

În măsura în care nu veţi proceda în acest fel, în prima şedinţă de Guvern, domnule Prim-Ministru şi distinşi membri ai Guvernului României, şi nu veţi revoca Hotărârea de Guvern nr. 51/10.02.2016, în tot, şi fără emiterea niciunui alt răspuns la plângerea prealabilă formulată de PNL, care încearcă să deturneze în mod profund ilegal sensul actului normativ pe care l-aţi emis, vom considera că publicarea, cu 45 de zile înainte de data intrării sale în vigoare, a hotărârii de guvern care stabileşte data alegerilor, contrar întregii practici guvernamentale anterioare (aşa cum am demonstrat la punctul 2), este parte a unei conivenţe frauduloase prin care se încearcă nerespectarea legislaţiei electorale şi perturbarea în mod grav a stabilităţii sistemului judiciar românesc, motiv pentru care, cu toată seriozitatea şi responsabilitatea, vă atragem atenţia asupra (..) dispoziţiilor din legislaţia penală”.

Normal, după ce am citit totul cu atenție, am ajuns la concluzia ce se impune: hodoronc-tronc-fleoșc !

Oameni serioși cei din PSD, ce mama dracului !

Acțiunea PSD, în special a lui Dragnea, pleacă de la ... zvonuri ! Unde au apărut ele ? Nu ne spune. Dar, hai să vedem noi cam de unde, că și zvonul are un autor sau mai mulți, el nu apare așa, din neant. Vine de la cineva interesat. Cine are interesul față de un astfel de zvon ? Păi, în afara PSD, a ALDE și a UNPR nu prea văd cine ar colporta un astfel de zvon. De aici și bănuiala mea că Dragnea a organizat o ședință specială a PSD cu aliații pentru a stabili cine face zvonul, cine îl răspândește și cine se aruncă „la luptă” în apărarea democrației.

Cât privește crearea zvonului, am eu o bănuială că aici este nevoie de specialiștii înalt-calificați. Are PSD pe avocatul-senator Nicolae, dar nu se pune el cu Tăriceanu și „orchestra” lui din ALDE. Ce mama dracului ! Păi, nu este Tăriceanu mai mereu pe limbă cu forțele oculte care conduc România ? Azi a mai venit și cu minunea „gazelor lacrimogene” folosite de inspectorii fiscali la procedura de identificare a patrimoniului statului deținut fără drept de Antena 3 și alte „organe” de presă ale infractorului Voiculescu.

De toată coma este însă acuzația pe care Dragnea și PSD o formulează la adresa prim-ministrului Dacian Cioloș, dar și a celorlalți membri ai Guvernului de constituire a unui grup infracțional organizat, așa cum este el definit în Codul penal, în cazul în care nu fac ce le cere el, Liviu Dragnea, în mod imperativ să facă !

Acțiunea lui Dragnea și a PSD este anticonstituțională. Un partid politic amenință Guvernul cu „pușcăria” dacă nu face ce vrea el, partidul social-democrat din România.

„Infracțiunea” pe care o vede Dragnea și PSD, alături de aliații lui - Tăriceanu și Oprea -, este o procedură prevăzută de lege în sprijinul unei interpretări a Curții Constituționale cu privire la interpretarea unui articol constituțional privind alegerile.

Dacă Avocatul Poporului ar fi dat curs sesizării PNL și ar fi deschis procedura constituțională a sesizării Curții Constituționale cu privire la legea alegerilor locale, Dragnea și PSD îl acuzau că participă la un grup infracțional organizat împreună cu PNL pentru clarificarea constituțională ? Probabil că da.

Dacă și judecătorii CCR ar constata că liberalii au dreptate, probabil că PSD ar deschide și acestora o acțiune penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat cu liberalii care au cerut și instanța care a admis excepția de neconstituționalitate !

Iar dacă legea defăimării a lui Dragnea ar fi în vigoare azi eu ași fi vinovat pentru intoleranța de care dau dovadă afirmând că PSD cu Dragnea al lui este un partid totalitar, un partid de tip comunist, anti-constituționalis, anti-democratic, retrograd și așa mai departe.

Ce va face Guvernul ? Se va căca pe el de frică și va urma indicațiile prețioase ale lui Dragnea și PSD ? Au ei nevoie, miniștrii actuali, de o atitudine de slugărnicie față de PSD ? Nu știu, știu însă că fie acceptă și au toate șansele ca acolo de unde au venit o parte dintre ei să primească o mare bulină roșie, fie nu acceptă șantajul ordinar al PSD și se supun „riscului” de a fi ținta unei moțiuni de cenzură.

Acum trebuie să ne uităm și la PSD. Va introduce o moțiune de cenzură pentru a pica Guvernul ? Nu prea cred. Situația s-ar complica enorm. Desemnarea unui nou premier, acceptarea lui de către Președinte (!), negocierea unor noi acorduri pentru formarea unei majorități, formarea unui nou guvern etc. în timp ce guvernul demis duce mai departe guvernarea fără însă a avea dreptul la inițiativă legislativă. HG-ul ar rămâne în vigoare, PNL ridică excepția de neconstituționalitate, procurorii vor face o urmărire penală „in rem” pentru a vedea dacă fapta reclamată de Dragnea și PSD există, timpul trece, leafa merge, se ajunge la CCR, CCR dă o decizie, posibil trebuie modificată urgent legea alegerilor locale, guvernul emite o nouă hotărâre în conformitate cu legea și apar două tururi de scrutin la primari ... PSD pierde grav alegerile iar aliații ALDE și UNPR pregătesc tobele să aibă loc unde să se adune praful uitării politice.

Am impresia că PSD seamănă din ce în ce mai mult cu Antena 3.

Niciun comentariu: