Stimate domnule Președinte,
Stimați colegi deputați,
În ultimul an de zile vedem o Românie care suferă de o boală incurabilă: se numeste fiscalitate haotică cronică! Efectele sunt clare și le vedem cu toții. PNL a prezentat aceste probleme încă de la momentul adoptării Legii salarizării nr. 153/2017 și apoi a tuturor Ordonanțelor emise de Guvern, bine planificate, pentru a răspunde numai nevoilor financiare ale Coaliției de Guvernare!
Mă refer aici al OG nr. 4, OUG nr. 79, OUG nr. 82, OUG nr. 60, dar și la recenta OUG nr. 3/2018. Cu ultima dintre acestea ați dat peste cap complet sistemul economic-fiscal și social românesc și ați creat profunda inechitate între mediul public și cel privat.
O ţară întreagă nu vă respectă pentru că aţi îngenuncheat economic coloanele vertebrale ale României: salariaţii productivi din mediile public şi privat.
Stimată doamnă Ministru al Muncii – aţi participat cu bună ştiinţă la Injustiţia Socială din România.
Mă întreb, retoric desigur, realizaţi faptul că sunteţi angajata românilor? A tuturor românilor pe care trebuie să îi reprezentaţi în mod egal? Nu doar o parte, nu doar a 3 sau 15% dintre ei, nu doar „a unora pentru care se interpretează favorabil legile”.
Doamna ministru,
În toate sectoarele ați introdus un paradox: când economia României este pe un trend ascendent, ați redus veniturile românilor, deși toate facturile au creșteri de pret și viaţa a devenit mai scumpă.
Realitatea anului 2018 este cruntă, iar pentru acest lucru vă cerem demisia toţi:
- Românii ale căror venituri salariale au scăzut cu ianuarie 2018!
- Românii care au venit cu bani de acasă pentru a-și acoperi contribuțiile sociale la un salariu pe care trebuiau să-l primească!
- Românii care lucrează în mediul privat și care sunt cei mai afectați de suportarea din salariu în întregime a contribuțiilor sociale!
- Pensionarii care în urma recalculării pensiilor și-au văzut drepturile diminuate!
- Pensionarii care așteptau la 1 ianuarie 2018 să primească o pensie majorată în baza prevederilor legii pensiilor, dar care vor trebui să aștepte cel putin până în vară – adică înca 6 luni de expectativă, încă 6 luni de lipsuri.
Moţiunea simplă inițiată de PNL este una cu un caracter profund social și economic tocmai pentru că aţi reuşit performanţa negativă să:
- Scădeţi salariile din cauza minciunii promisiunilor electorale din campanie, când aţi fluturat demagogic procentul de creştere de 25%.
- Scădeţi salariile pentru că angajatul va suporta în întregime contribuţiile sociale.
Haideţi să vedem câteva exemple:
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială – scăderi ale veniturilor între 300 şi 1000 de lei.
- Managerii de muzee – venituri scăzute cu pâna la 3000 lei
- Consiliul Concurenţei – venituri scăzute între 400 şi 1000 lei
- APIA – venituri scăzute între 1600 şi 2000 lei
- Administraţia Prezidenţială – venituri scăzute de peste 500 lei
- ANI – venituri scăzute între 600 şi 1500 lei
- Institutul de Criminalistică – venituri scăzute între 1200 şi 3300 lei
Haideţi să ne referim şi la angajaţii part time:
un caz aparte – oameni care trebuie, după o lună de muncă, să vină cu bani de acasă pentru a acoperi dările de stat. Act de Incompetenţă în politici publice dusă la un alt nivel.
Dar asta nu e tot: sunt mame în concediul de creştere a copilului care au primit pe luna ianuarie 517 lei și mămici care vor avea indemnizația scăzută cu 1000 de lei. Cum vă aşteptaţi doamnă ministru ca o mamă să reuşească să îşi crească copilul cu 500 de lei pe lună?
Cu toate acestea, pentru a întregi nebunia, trebuie să îi amintim şi pe cei cărora le-aţi crescut veniturile:
În sistemul educaţional avem cazuri de creşteri “spectaculoase” de 1 leu, dacă eşti profesor şi de 2 lei dacă eşti personal auxiliar.
Felicitari ministrului muncii !!!!!!!!!!!
Doamna ministru,
Dispretuiți mediul privat din România pentru că nu este un alegator obedient de partide roșii? Altfel, cum ați putut să ridicași cel mai mare zid nenatural între mediul public și cel privat? Ați discriminat mediul privat și reuşiti să-l sufocaţi. Cel mai mare impact negativ al măsurilor dumneavoastră profund greșite se va resimţi în mediul privat; unde, şi aşa tensiunea pieţei concurențiale este enormă, iar exodul de forță de muncă continuă.
Spuneați despre mediul privat că “fură” statul român!
Doamna ministru, doar câteva date de referință aș vrea să vă dau: mediul privat in România, prin companii și profesii liberale are un număr de circa 4 milioane de angajați. Numai la nivelul anului 2017, din impozitul pe profit al acestor companii s-au colectat la bugetul de stat 14,73 miliarde de lei.
Mai mult, conform datelor EUROSTAT, la nivelul anului 2015, IMM-urile pe care dumneavoastră le considerați „furăcioase”, generau peste 50% din PIB-ul României, care în cifre înseamnă 80 de mld de EURO. În același timp, angajau 20% din populația activă a țării nostre!
Mediul privat este singurul care produce PIB real, PIB concurențial, doamnă ministru, și ați dorit ca el să nu funcționeze liber. Îl sufocați cu jigniri și modificări nepredictibile la legile muncii și la Codul fiscal (doar în 2017 au primit 216 modificări de articole la Codul fiscal). Coalitia din care faceți parte a avut deja 3 schimbări în 12 luni și a facut haos în toata economia. Dar dacă aveați 216 modificari asupra modului cum trebuie să vă desfășurați activitatea?
Doamnă ministru,
Astăzi primiți cartonaşul roşu! Este simbolul sancţiunii pe care o meritaţi cu vârf şi îndesat pentru:
- Proasta gestiune a ministerului.
- Faultul cu bună ştiinţă a pieţei muncii din România, pentru toate categoriile sociale şi socio-profesionale.
- Minciuna, adresată cu nonşalanţă şi fără scrupule.
- Lipsa de capacitate reală de a repara inechitatile; cârpeala prin Ordonanțe punctuale nu este reparaţie.
Stimată doamnă ministru,
În încheiere vă arătam că print-un profesionalism multidisciplinar ne-dezvoltat aţi reuşit non-performanţa să inventaţi ceva ce nimeni, dar absolut nimeni, nu s-a gândit până acum – oameni care să muncească legal, şi pentru acest drept garantat de Constituţie, să fie nevoiţi să aducă bani de acasă ca să plătească impozitele.
Pentru toate motivele enumerate anterior, Partidul Național Liberal crede că meritați un premiu pentru invenția economică și fiscală a anului 2018: brevetul pentru învenţia salariului negativ.
Vi-l înmânez personal astăzi pentru că veți rămâne în istorie cu această realizare rușinoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu