Ne apropiem de pronunțarea unei sentințe la primul termen.
Procurorii DNA au cerut, marţi, la Instanţa supremă, condamnarea la închisoare cu executare a inculpaţilor din dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Infractorul Dragnea nu își recunoaște vinovăția. Comportament normal pentru un infractor înrăit. Celelalte persoane din dosar au recunoscut faptele și au confirmat implicarea infractorului Dragnea în comiterea faptelor. O implicare majoră! Infractorul Dragnea fiind reprezentantul „persoanei juridice” Consiliul Județean Teleorman iar orice activitate în cadrul persoanei juridice a avut ca decident pe infractorul Dragnea.
Pentru Liviu Dragnea, procurorul de şedinţă a cerut pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.Infractorul Liviu Dragnea a acționat așa cum a făcut toată viața. A pus pe alții să semneze sau să iasă cu declarații pentru a nu fi „agățat” de lege. Nu a mers. Acei alții își iubesc viața, au familii, au copii, au cunoscuți și nu sunt de acord să plătească „oalele sparte” pentru infractorul care le-a decis viitorul prin implicarea lor în comiterea unor infracțiuni. Sunt infracțiuni comise și probate de procurorii DNA, fără dubiu.
De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul 'Referendumul', în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.Coșmarul infractorului Dragnea se produce. Anularea suspendării și transformarea pedepsei din dosarul „Referendumul” îi aduce un plus de pedeapsă cu executare, indiferent de ce pedeapsă primește în apel (pentru că evident va urma un apel!).
Pentru inculpaţii Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.
Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată - Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare -, DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi pe o perioadă orientată către minim prevăzut de lege şi cu reducerea unei treimi din pedeapsă.Tabloul este clar. Singurul care nu își recunoaște faptele este infractorul Liviu Dragnea. Fosta lui soție, Bombonica Prodana, a achitat paguba iar procurorii au cerut încetarea procesului în cazul acesteia! Procurorii au precedent așa că au cerut ca fiecare inculpat în această cauză să plătească prejudiciul adus DGASPC Teleorman.
Știu că există multă neîncredere în finalizarea unor procese în care sunt implicați unii dintre cei care au ajuns în mari funcții și demnități publice sau politice dar trebuie să avem încredere în justiție. Să vedem sentința care va fi dată. Aceasta este ultima înfățișare la instanța de fond. Urmează comunicarea sentinței la o dată ce va fi stabilită de instanță. Nu mai este mult. Va trebui să așteptăm și o judecare în apel, pentru că va fi cerut și de procurorii DNA dar și de către unii inculpați!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu