duminică, 6 mai 2018

Ludovic Orban la reuniunea PNL București, 6 mai 2018

DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA REUNIUNEA PNL BUCUREȘTI – 6 MAI 2018

În ce zi credeți că și-a găsit Gabriela – Vrânceanu – Firea – Pandele – Dragnea să facă o postare pe Facebook, așa un soi de postare privind raportul de activitate, cam subțirel așa. Culmea e că raportul de activitate se referă mai mult la ce va face în următorii 2 ani pentru că nu are ce spune referitor la ce a făcut în ultimii 2 ani. Astăzi dragilor, astăzi când Partidul Național Liberal are conferința organizației municipale PNL București.

Se pare că dna Firea nu prea doarme liniștită de când PNL are redevenit ceea ce trebuie să fie, și anume partidul de Opoziție cel mai puternic în București, singura alternativă viabilă la harababura, amatorismul și risipa care se întâmplă în București de 2 ani de zile.

Dragnea le-a cerut totul românilor, bucureștenilor, și a primit totul. PSD de 2 ani de zile are totul – primari de sectoare, primar general al Capitalei și Guvern. Dragnea și Firea au primit totul. Ce au dat înapoi, către bucureșteni?! Nimic! Vouchere pentru biciclete, în condițiile în care nu există nicio pistă pentru biciclete. Dna Firea în postarea de pe Facebook de astăzi spune că a alocat 56 de milioane de euro pentru managementul traficului, pentru semafoare inteligente, pentru fluidizarea traficului, dar eu pot să vă spun o nerealizare care este penibilă și rușinoasă pentru orice primar general în funcție. Ea nu a reușit să pună în funcțiune nici măcar sistemul de management al traficului care a fost realizat în anii 2007 – 2008. Deci, trebuie să știți. La ora actuală toate investițiile în semafoare inteligente, în centrul de management al traficului nu funcționează pentru că tzatziki care exercită sau se face că exercită funcția de purtător de cuvânt al Primăriei Capitalei cred că habar nu are că pentru a menține în funcțiune un sistem de management al traficului îți trebuie un contract de mentenanță, pentru că altfel lucrurile nu funcționează.

Am auzit-o pe stimata dnă Pandele – Firea că ne acuză pe noi că nu poate să astupe gropile Capitalei. După bine puteți vedea, circulând pe marile bulevarde, nu vreau să mă refer și la străzile secundare, sunt pline de gropi. Era să zic eu ceva despre dna Firea apropo de datul în gropi, dar mă abțin ca să nu mă acuze la CNCD.

Cred că dna Firea nu știe că are un acord – cadru, prin care poate să dea ordin de începere a lucrărilor pentru repararea oricăror defecțiuni în infrastructura rutieră a bulevardelor oricărei firme private, care sunt cuprinse în acest acord – cadru. Eu cred că nu știe această persoană care este la primăria Capitalei.

Vreau să mă întorc și să readuc aminte câteva lucruri, pentru că din păcate cei care conduc astăzi Bucureștiul vor să-i determine, să le provoace bucureștenilor o amnezie generală. Dna Firea, când a cerut votul bucureștenilor, a zis că va rezolva problemele traficului într-un an de zile. Sigur că ea este o supărată pe Guvernul...sau guvernele PSD. Vă spun eu de ce cred că e supărată pe guvernele PSD. Pentru că guvernele PSD nu dau zile libere în toate cele 365 de zile ale anului, pentru că singurele zile în care se poate circula normal în București sunt zilele libere, zilele de sărbătoare legală. Probabil de aia este supărată dna Firea, pentru că dacă Guvernul ar da 365 de zile libere ar putea și ea să se prezinte în fața bucureștenilor să zică: am rezolvat problemele traficului.

Despre undă verde pe primul inel circular, despre rezolvarea tuturor conflictelor de trafic de pe primul inel circular, despre sistemul de management al traficului pentru care s-au investit 26 de milioane de euro și care nu este folosit în interiorul primului inel circular, pentru că dna Firea habar nu are ce trebuie să facă. Despre al doilea inel circular, despre centura actuală a Bucureștiului. Nu vreau să mă refer și să visez la autostrada de centură a Bucureștiului, dar despre centura actuală a Bucureștiului, și așa mai departe – dna Firea nu vorbește nimic și cred că nu știe nimic.

Ea nu e în stare să finalizeze 2 pasaje, pasajul de pe bulevardul Nicolae Grigorescu, care trebuie să facă legătura în cadrul inelului 2 circular cu Turnul Măgurele și cu Luică și despre pasajul Ciurel, care trebuie să facă legătura cu penetrația din A1, nu mai vorbesc de penetrația în A2 și legătura cu Splaiul Independenței.

Cred că dacă o întrebi pe dna Firea despre chestiuni de trafic și despre soluții de rezolvare a managementului traficului habar nu are de nimic.

Sigur că e cald azi, a venit primăvara și ăsta e norocul dnei Firea. Dna Firea când a cerut votul bucureștenilor a promis reducerea la jumătate a facturii la energie termică. Sunt convins că toți cei care au plătit factura în această iarnă, care atenție – a fost o iarnă blândă, norocul ei că a fost o iarnă blândă, că dacă era o iarnă adevărată explodau facturile exact la acei oameni care au avut naivitatea să o creadă pe dna Firea în momentul în care a candidat că e capabilă să facă ceva în București.

În ceea ce privește relația cu bucureștenii. Noi trebuie să-i întrebăm: se circulă mai bine în București, dragii mei, de când PSD-ul a primit totul în București? Răspunsul e clar: nu! Se circulă mai rău. Este orașul mai curat? Este orașul mai puțin poluat? Evident, nu! Sunt serviciile oferite de o calitate mai bună și la un nivel al prețurilor mai scăzut? Sub nicio formă, dragii mei. Există cu adevărat vreo realizare semnificativă prin care ar putea cineva să arate că există un primar general al Bucureștiului? Nu, dragii mei. Dna Firea nu este primar general al Bucureștiului! Dna Firea se comportă ca un vânător de vrăjitoare. Ea caută vinovați, pentru faptul evident că ea nu a fost în stare să facă nimic!

A zis că rezolvă problema cu energia termică cerând transferul Elcen-ului către Capitală. Are OUG în vigoare, dată de Guvern. Până și noi am votat legea în Parlament numai ca să nu zică că din cauza noastră nu poate să transfere Elcen-ul. Credeți că cu guvernele PSD pe care le conduce a fost în stare să trafere Elcen-ul la Capitală? Evident, nu!

Dna Firea, evident, își acuză inclusiv colegii de partid și guvernele, mai ales guvernele care au trecut, că nu au ajutat-o să facă nimic. Dna Firea, în schimb, a depășit orice limită acceptabilă în materie de democrație. Să nu uităm că a încercat să ocupe locul de manifestație al Opoziției, Piața Victoriei, la comanda lui Dragnea printr-un penibil târg de Crăciun care nu s-a organizat niciodată în Piața Victoriei și care nu avea absolut niciun fel de temei să-l organizeze în Piața Victoriei. Același primar general al lui Dragnea a făcut niște lucruri de la care nici de la cei mai autoritari lideri politici nu m-aș fi așteptat să facă așa ceva. Cum să ameninți consilieri generali ai PNL că le faci plângere penală, că le cauți toate rudele, toți prietenii, toți „iubiții” cum se referea – nu știu la cine se referea că din câte am înțeles PNL susține familia tradițională. Sigur, nu familia tradițională Voluntari – București. Asta nu e familia tradițională, asta este pandelizarea Bucureștiului.

Cum să-l ameninți pe președintele PNL București că-l dai în judecată pentru că PNL are poziții politice la primăria Capitalei și la Consiliul General al Capitalei? Deci, am ajuns într-un punct în care foarte greu mai putem tolera acest comportament dictatorial, abuziv. De fapt, afară-i vopsit gardul și înauntru-i leopardul. Dna Firea are o coafură plăcută, se îmbracă frumos, dar în ea se ascunde un om mai rău poate și decât Pandele. Probabil copiază comportamentul din parcări al lui Pandele, în care agresează cetățeni care îndrăznesc să-l critice.

De asemenea, vreau să vă spun un lucru. În loc să se ocupe de București, Firea și cu camarila ei se mai ocupă cu un lucru. Ca pe nicio televiziune și în general pe niciun canal mediatic de comunicare să nu cumva să apară vocile critice ale PNL față de dezastrul provocat de București, de administrația Dragnea – Firea. Gândiți-vă totuși că Bucureștiul este Capitala României, este un oraș informat, un oraș unde oamenii își culeg informațiile de pe televiziuni – în mare parte – din fericire și de pe online. Trebuie să suplinim cenzura gravă care a fost introdusă de primarul general prin diferitele contracte de publicitate sau prin alte mecanisme, cenzura instituită reprezentanților PNL care spun adevărul despre corupția și mizeria care există în camarila Pandele – Firea din București. Din acest motiv va trebui să folosim toate celelalte canale de comunicare. În primul rând comunicare directă cu oamenii. Toți cei care derulează campanii directe, cum au început din fericire în sectoarele Bucureștiului, pot să constate că cea mai eficientă comunicare pe care o ai cu oamenii este comunicarea directă, în care poți să-i spui omului față în față adevărul, să-i furnizezi informații necesare.

Sunt de acord că nu trebuie să fim un partid online, dar trebuie să ne îmbunătățim dramatic comunicare pe online, comunicarea pe Facebook, adoptând evident, ambalaje moderne și transmițând de fapt mesajele pe care le avem de transmis. Pentru că atâta timp cât mesajele pe care le transmiți sunt obturate de marea majoritate a canalelor media noi trebuie să transmitem aceste mesaje pe toate canalele posibile.

Anul 2018 este ultimul an în care nu avem alegeri. Anul 2018 este răgazul pe care îl mai avem pentru a putea să ne pregătim de grelele bătălii pe care le vom avea de dat, în 2019 și în 2020. Avem nevoie de fiecare membru al PNL să se implice în efortul partidului pentru recucerirea Bucureștiului. Avem nevoie de implicarea oamenilor de calitate, a oamenilor de bună-credință, a oamenilor care într-adevăr cred în valorile noastre, cred în valorile de dreapta. Trebuie să-i convingem că PNL este temelia și PNL este singura forță care este cu adevărat capabilă să învingă actualul partid de guvernământ.

Închei prin a vă spune că sunt mulți care încearcă să bage bățul prin gard. Chiar citeam pe media că aș fi avut vreo înțelegere cu dnul Bușoi, ca dnul Bușoi să plece din fruntea organizației. Sistematic pe site-uri de știri ca Psnews, Dcnews, le spun pe nume, apar informații care fac parte din categoria de fake-news, pe care vă spun: nu le credeți. Sunt minciuni gogonate care au numai scopul de a crea fisuri în unitatea PNL. Sunt alături de Cristian Bușoi, de președintele PNL București, și sunt alături de organizația de București și de filialele de sector în toate eforturile pe care le veți face pentru recucerirea Bucureștiului.

În luna iunie, când vom avea Biroul Politic Național deja vom adopta o hotărâre privind procedura, criterii și mai ales direcțiile de acțiune pentru desemnarea candidaților PNL la toate primăriile municipii reședință de județ și mai ales la primăria Capitalei și la primăriile de sector. Va fi un proces deschis, un proces democratic, un proces în care veți fi chemați să vă aduceți contribuția și să participați la desemnarea candidaților. Candidații nu vor mai fi desemnați în spatele ușilor închise. Candidații trebuie desemnați, e adevărat, dintre acei oameni care se bucură de cea mai mare încredere din Partidul Național Liberal, dintre acei liberali care într-adevăr corespund cel mai bine profilului așteptat de publicul bucureștean. De asemenea, oameni care să aibă viziune, oameni care să aibă proiecte pentru București.


Închei prin a vă cere să intrați cu toată forța în bătălia cu PSD-ul. Și vreau să știți că eu nu voi sprijini ca și președinte al PNL pentru candidatura la primăria Capitalei decât pe un candidat al Partidului Național Liberal.

Niciun comentariu: