Suntem sub domnia bunului plac a PSD și aliatului lor ALDE în Parlament, la Guvern, în alte structuri guvernamentale dar și neguvernamentale. Toate funcțiile de conducere, toate funcțiile principale de decizie au fost ocupate de oameni fideli actualei conduceri a PSD, ALDE și UDMR (formațiune de partidulețe și asociații civice maghiare care promovează în Parlamentul României și în administrația publică interesele comunității maghiare sub coordonarea Budapestei!).
Se înmulțesc criticile la adresa PNL, principalul partid de opoziție că ... nu dă jos ciuma roșie! Cum? Prin ce mijloace?
Se înmulțesc criticile împotriva președintelui Klaus Iohannis că nu oprește PSD care ... distruge țara. Cum? Prin încălcarea Constituției? Cu ce forțe?
Când te uiți mai atent, criticii cei mai acerbi sunt cei care au absentat la procesul electoral din anul 2016. Cei care nu au avut timp să meargă la vot pentru că fie aveau un concediu planificat și plătit, fie aveau de făcut un drum la cumpărături sau cu tentă turistică prin alte țări, fie aveau o deplasare la Poaian Brașov sau în alte locuri de recreere, fie aveau o petrecere la care urmau să participe și pregătirea pentru petrecere nu le mai permitea să „irosească” timp cu mersul la vot, fie ... nu aveau cu cine vota! Iar unii, tot dintre marii critici actuali ai Președintelui și opoziției parlamentare PNL, nu au mai vrut să meargă la vot. Și da, unii sunt dintre cei care au votat cu tot felul de aventurieri politici având ca reper unele „indicații” prețioase ale unor grupuri civice coordonate de tot felul de înțelepți ai neamului care au declarat și încă mai declară că partidele „vechi” trebuie eliminate din viața politică a țării și că viitorul aparține partidelor noi, fără doctrină, orientate către succesul imediat, capabile să schimbe „foaia” după cum bate vântul politic prin Europa, așa cum văd ei că ar fi. Într-un fel, acești mari „democrați” susțin renunțarea la liberalismul european, concept politic care, culmea, a adus împreună toate statele membre ale Uniunii Europene indiferent de curentul politic dominant al guvernărilor acelor țări. Liberalismul european a devenit liantul care ține Uniunea Europeană întreagă, cel puțin pe continent. Brexitul este o excepție a succesului naționalismului britanic, a rasismului, a egoismului susținut de unele concepte antreprenoriale potrivit cărora doar beneficiul acționarului este important și nu contribuția companiei la succesul comunității în care activează, a lipsei de viziune asupra viitorului și a nostalgiei după fostul imperiu unde soarele nu apunea!
Să lămurim o treabă. Absenteismul din 2016, și la locale și la parlamentare, este cel care a dat puterea PSD și ALDE atât în Parlament cât și la Guvern (pe cale de consecință!). Nu pot fi acuzați susținătorii PSD și ALDE că au fost la vot! Ba chiar trebuie felicitați. Și-au îndeplinit o mare obligație cetățenească față de viitorul țării. Este viziunea lor despre guvernarea țării, sunt nostalgici după regimul totalitar comunist și au câștigat prin absența „din ring” a adversarilor comunismului!
Adversari ai comunismului care au părăsit lupta prin vot și au rămas „să lupte” doar dând din gură! Unii s-au prezentat și la protestele din acești ani, 2017-2018, cerând, după un timp, să li se recunoască statutul de „noii revoluționari”!. Au părăsit câmpul de bătălie crezând că așa obțin victoria. Au înfrânt cu succes! Strategii lor au fost niște idioți. Ca să fiu moderat în exprimare.
Pot duce mai departe gândul și să cred că de fapt, acești mari „strategi”, în frunte cu Grupul pentru Dialog Social și presa aservită, au dorit prin distrugerea opoziției istorice, liberale la comunismul promovat de PSD să rămână la putere doar PSD pentru ca abia mai apoi ei să poată să impună o altfel de formațiune politică care ar fi percepută de populație ca „Făt Frumos” care vine și răpune balaurul roșu. Până acum au reușit doar menținerea la putere a PSD dar și a aliatului neprevăzut al acestuia, ALDE! Apare o concluzie: când este vorba despre politică - arta și știința de a guverna -, degeaba ai titluri universitare dacă nu știi să faci politică. Dacă ideile tale devin nocive pentru societate. Iar acei strategi sunt mai degrabă ca un virus pentru viața politică, pentru că până acum, de aproape 15 ani, au reușit să facă numai rău. Întâi au susținut pe Traian Băsescu și aberațiile politice ale acestuia, acum și-au propus să distrugă curentele politice existente pentru a face lor unor orientări politice chipurile moderne. Fantasmagorii. Viața ne arată că aventurile politice sfârșesc prin a produce pagube și nu aduc beneficii nici măcar pentru noii politicieni. Acești strategi trăiesc într-o lume mică, unde omul, cel de la talpa țării, nu mai are valoare. Este considerat „prea prost, prea puțin instruit” pentru a mai ține cont de părerea lui, de dorințele lui, de speranțele lui, de viața lui de zi cu zi. Ca să fim mai clari, acești „democrați” repetă un comportament primitiv al puterii absolute a stăpânului asupra celor mișcătoare și nemișcătoare. Au o gândire construită pe dominație, specifică sistemului asiatic și nu statelor din vestul Europei. Nu poți face democrație după modelul vest-european cu mici copii ale lui Vladimir Putin!
Nu mă surprinde revenirea în comentariile publice la „ideile” băsesciene privind dispariția PSD și a PNL pentru a face loc pe scena politică a unor noi formațiuni politice moderne. Idei lansate public de Traian Băsescu după ce nu a putut să „înghită” PNL! În 2005, Băsescu s-a jurat că nu se lasă până nu duce PNL sub 5% pentru a dispare din viața publică. Aliatul lui Băsescu a devenit Mircea Geoană, pe atunci președintele PSD, care a convenit cu acesta să rămână pe scena politică doar două partide principale, PSD și fostul PDL. Anul 2009 a fost anul marii alianțe între PSD și PDL, Băsescu impunând un guvern condus de PDL cu sprijinul PSD, guvern care a pus bazele unei guvernări discutabile. Să repare ce „a stricat” guvernul Tăriceanu care timp de 2 ani a fost sprijinit parlamentar de PSD cu consecințele nefaste ale pomenilor electorale, cu punerea în operă a legilor convenabile politic PSD, consecințe care au dus România în criza economică iar Băsescu și Geoană au putut să se scuze că măsurile nepopulare luate de guvernarea PDL-PSD au ca vinovat ... PNL. Tot ce a făcut totuși bun guvernarea Boc a dispărut astăzi pentru că ceea ce a făcut nu a avut acordul întregii societăți. De aceea, PSD sub Victor Viorel Ponta și acum sub conducerea condamnatului Liviu Dragnea a modificat tot. Guvernarea Boc a rămas și va rămâne doar în statistici privind culoarea politică a guvernărilor. Nu are viitor măsurabil! Culmea culmilor, ce a fost bine făcut atunci este astăzi apărat de președintele Iohannis și PNL! PNL, partidul pe care guvernul Boc, PDL și PSD, s-au chinuit să îl desființeze!
Teoreticienii care îl asistau pe Traian Băsescu erau „strategii” din GDS dar și din alte organizații civice. Încă suntem în perioada convulsiilor sociale și politice generate de „teoriile” acestui grup nociv de strategi politici, aplicate brutal de Traian Băsescu și susținătorii lui înflăcărați. Când Băsescu, din orgoliu, a părăsit PDL (scena din sufragerie cu Băsescu luându-și la revedere de la PDL pentru că nu a fost aleasă Elena Udrea ca președinte al partidului este emblematică), „strategii” din societatea civilă au găsit un alt candidat pentru „viitorul lor politic”: Nicușor Dan. Nu PSD a fost ținta atacurilor politice ci ... tot PNL! Rezultatul catastrofal a fost dominația absolută a PSD pe scena politică a țării.
Absenteiștii au prins glas. Îl înțeleg pe Traian Băsescu că atacă pe Klaus Iohannis. Se răzbună. Președintele Iohannis este liberal și a contribuit la întărirea PNL, răsturnând astfel voința lui Băsescu de a distruge PNL. Modul de administrare a Președinției Românie scoate în evidență modelul vest-european al guvernării în opoziție cu modelul asiatic, al conducătorului suprem, practicat de Traian Băsescu. Ciudățenia este că absenteiștii și ceilalți critici acerbi ai președintelui Iohannis vehiculează teoriile lui Băsescu, ale lui Pippidi, ale lui Nicușor Dan, ale socialiștilor! Iar asta mă duce cu gândul că între Traian Băsescu, pe de o parte, GDS și aliații (alte ONG-uri și o anumită parte a presei) există o înțelegere de finalizare a dezastrului național prin susținerea indirectă a PSD și ALDE pentru ca într-un viitor oarecare să poată ei să își confirme teoriile nocive ce pot fi concretizate prin eliminarea liberalismului din viața politică a țării! Atacurile la adresa președintelui Klaus Iohannis și a PNL sunt cu atât mai ciudate cu cât sunt singurele forțe politice, de substanță, care se pot opune PSD și ALDE! Suntem într-o zonă a absurdului!
Doamnelor și domnilor „critici”,
În anul 2016 ați ales, fie prin votul dat unor aventurieri politici, fie prin absența de la vot o guvernare PSD-ALDE-UDMR.
Președintele Klaus Iohannis nu are dreptul să vă încalce opțiunea de vot din 2016! Asta ați ales, asta veți avea până la noi alegeri. Dacă și atunci vă veți comporta ca în 2016, adică veți absenta de la vot, atunci identitatea voastră se conturează mai mult: sunteți comuniști mascați în democrați europeni!
Contra comportamentului vostru, de aventurieri politici care cer drepturi de autor pe un model de democrație alandala, se vor manifesta oamenii de bună credință care știu că politica nu înseamnă circ în Parlament, politica nu înseamnă circ în stradă, politica nu înseamnă „telenovelă”.
Guvernele PSD-ALDE-UDMR cu Grindeanu, Tudose și acum Dăncilă sunt alegerile voastre! Degeaba protestați în media, pe rețelele de socializare, în piețe, degeaba organizați manifestații de protest. Democratic, schimbarea conducătorilor politici se poate realiza doar prin metode constituționale. Iar cea mai importantă metodă este participarea la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare. Nu vă place guvernarea PSD-ALDE-UDMR? Mergeți la vot. Nu puteți acuza pe președintele Iohannis pentru decizia voastră din 2016! Este inadmisibilă o astfel de ipocrizie!
2 comentarii:
Vă apreciez analiza, oarecum echidistantă, privind situația actuală, nu însă fără a remarca pornirea împotriva lui Băsescu și susținerea necondiționată a PNL. Subliniați cooperarea PDL-PSD dar uitați cu desăvârșire alianța nefastă a PNL cu PSD - de departe cea mai toxică alianță de după 1989. Apreciez și vă susțin în totalitate privind insistența de a participa la vot însă, se pare, PSD a acaparat tot ce privește masa de alegători.
Imboldul dumneavoastă, absolut corect, trebuia urmat de concetățeni în 1990.
Dar nici atunci nu s-a putut pentru că Iliescu a avut televiziunea sub control, iar populația din afara Bucureștiului sorbea vorbele din “buzele” televiziunii așa cum o face acum, în mare parte, din buzele lui Gâdea...PSD a știut dintotdeauna - fiind de sorginte comunistă - cum să lucreze “la firul ierbii”: încă din 1990, în gara Galați Călători, cu un impresionant trafic zilnic de navetiști, nu aveai nicio șansă să cumperi România Liberă, care se “epuiza” imediat după aducere la chioșcul presei din gară. De ce? Simplu: pentru că vânzătoarea era o fidelă admiratoare a FSN - sau pentru că avea o misiune. Și returna, la sfârșitul programului, baloții cu ziarele “România Liberă”, pentru că nu s-a vândut ziarul. Și, probabil, nu era singura distribuitoare de ziare din Galați..
În felul ăsta Galați a rămas orașul roșu în 1990.
In felul ăsta am înțeles că țara e acaparată de caracatița comunistă pentru restul anilor mei de viață.
“Partidul e-n toate,
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine
Vor râde la soare”.
Asta este adevărata față a PSD.
După 28 de ani s-a schimbat ceva? Da: mall-uri, trafic demențial, aceleași drumuri ca pe vremea răposatului, ceva oameni care s-au bucurat de libertatea de a călători, bere la PET-uri de 2 l, mâncare din abundență, calitate dubioasă, gunoaie și ambalaje de plastic pe toate apele.
Pentru asta au murit, în 1989, cu “voia” lui Iliescu, oameni care credeau că scapă de comunism?
In România, oricând, 30% de votanți disciplinați, spălați la creier de A3, RTV, biserică și altele, vor pune ștampila pe PSD la orice alegeri. Ăsta este un fapt incontestabil.
Și, așa cum spuneați, soarta o pot hotărî comentatorii de Facebook și marea masă de zeflemiști - dacă binevoiesc să voteze - dar, foarte important, și dacă au pentru cine!
La ultimele alegeri PNL a participat ca un partid de diletanți.
Poate că n-au vrut să câștige.
Sau poate n-au avut banii lui Dragnea să plătească experți din Israel.
Și dumneavoastră aveți dreptate. Nu avem acces la toate informațiile relevante însă vedem și pricepem ce ni se întâmplă.
Cât privește PNL, a suportat în 2016 un sabotaj din interior - aripile PNL și PDL nu au lucrat împreună -, alte grupuri „de mercenari” conduse de lideri informali locali au votat cu PSD sau ALDE pentru că nu au primit ce au cerut iar acestea toate au fost completate cu non-combatul la USR ca urmare a indicațiilor prețioase ale unor lideri de la nivel central care cochetează cu GDS, SAR, România curată, România liberă etc.
PNL nu avea cum să câștige din moment ce de la alegerile locale s-a predat USR în București. Norocul PNL a fost că în restul țării, liderii importanți au pus piciorul în prag și au adus suficiente voturi pentru ca PNL să rămână în viața politică.
La anul nu vor mai fi repetate greșelile din 2016. Chiar dacă politicienii cu reale aptitudini democratice sunt împrăștiați pe la mai toate partidele anti-PSD.
Trimiteți un comentariu