duminică, 13 iunie 2010

Ieri seară în Piața Universității și în pasajul de la Univeristate

Ne-am adunat la Universitate. O mână de susținători ai „Mișcării violet”. Din mulții declarați. Am socializat și se pare că intrăm, încet, dar sigur, în zona dubiilor organizatorice și de acțiune. Vrem mai mult. Mult mai mult decât putem acum. Dorim, cu toții, trecerea din spațiul virtual în spațiul real, în stradă, în „piață”, în spațiile publice în care să interacționăm cu oamenii care deși au idei asemănătoare nouă nu umblă pe net. Spațiul virtual este imens însă restrictiv. Selectiv. Insuficient însă pentru susținerea unor cauze. Mai mult, comunicarea în spațiul virtual nu poate înlocui comunicarea în spațiul real al comunității în care trăiești. O poate susține însă.

Am vizitat expoziția din Pasaj. Mineri reali, „mineri” ai securității din 1990 (aceeași de pe timpul lui Ceaușescu, fidelă slujitoare noului stăpân - Ion Iliescu), forțe de ordine publică cu căști de război și cizme, civili „indignați” de revolta „intelectualilor” etc. Un coktail nociv atunci asezonat cu citate din Tismăneanu, Stanomir etc., ideologi ai dictaturii băsesciene. Lilick, harnică, a muncit pentru colajul pe care îl preiau de la ea și pune degetul în postarea ei pe realitatea care ne înconjoară.


Vladimir Tismăneanu este vedeta acestei expoziții, nu ca imagine ci ca „ideolog”. Pentru că organizatorii au pus accent pe observațiile acestuia în mod deosebit. Minerii sunt prezenți cu imaginile și cu unele declarații quasi-anonime iar Tismăneanu este „cel ce lămurește” lucrurile.


Un citat din Tismăneanu este actual. Cel din imaginea de mai sus, dreapta jos.

Prin mineriade, România a trecut cu o viteză fulgerătoare de la starea de grație la starea de greață. Grația curajului și a libertății din Piața Operei, Timișoara și din Piața Universității, București asuprită apoi de greața în fața reîntoarcerii canaliilor în prim-planul vieții politice.
Scriind atunci, cu ani în urmă, acest ideolog actual al dictaturii băsesciene nu își putea închipui că Băsescu și șleahta portocalie care îl însoțește, ca minerii pe Cozma în urmă cu 20 de ani, va declanșa „mineriada economică și socială” împotriva propriului popor pentru un rahat de împrumut de la FMI. Da Vladimir. Atunci canaliile FSN au ocupat prim-planul vieții politice. Ani și ani aceste canalii au făcut tot ce au putut pentru a destabiliza țara însă noi, ca orbeții, am crezut că ele luptă pentru democrație. FSN-ul de atunci este PD-L-ul de azi. Reîntoarcerea lor în prim-planul vieții politice românești s-a lăsat cu greață. O greață care duce la proteste în toată țara iar cei mai violenți protestatari sunt tocmai cei care pentru o găleată și niște alimente au dat votul canaliilor portocalii readucând în prim-planul vieții politice FSN (PD-L).

Mineriada din 1990 a adus moartea pentru unii dintre protestatari. Morții nu vorbesc, au dreptate aici organizatorii evenimentului, nu pot spune cine au fost ucigașii, nu pot spune dacă aveau mâinile muncite și deformate de toporul de miner sau de pixul de securist (milițian, jandar, activist FSN etc.).

Mineriada economică și socială a Guvernului de mafioți FSN Băsescu-Boc-Udrea va aduce moartea celor cărora le ia mijloacele de subzistență pentru „restabilirea egalității în sistemul de pensii”, pentru „restabilirea echilibrului bugetar”, pentru ... Mafioții portocalii aruncă în spatele populației răspunderea pentru incompetența cu care au guvernat și guvernează, jefuiesc populația pentru a continua să asigure recompensa celor care au sprijinit campania prezidențială a lui Băsescu prin contracte grase cu statul, contracte măsluite și negociate cu încălcarea flagrantă a legii. Și pentru că banii cetățenilor nu pot fi luați cu totul, au început mânăriile pe banii europeni destinații dezvoltării rurale. În loc de canalizări, electrificare etc. bandiții băsescieni au hotărât că mai bune sunt ... asfaltările !




Față de acum 20 de ani, autorii masacrului național se mândresc cu ce au de gând să facă. În față iese Emil Boc, această marionetă băsesciană care își joacă pe mai departe rolul, acela de trompetă a șefului. Sunt însă și criminalia ascunși. Sunt cei care au conceput această stragetie antinațională, cei care au impus-o amărâtului de Boc, sunt cei care activează sub autoritatea academică și funcțională a lui Mugur Isărescu la BNR.

Așa avem, după 20 de ani, o nouă mineriadă, concepută de Mugur Isărescu și gașca lui de la BNR, probabil la cererea lui Băsescu și pusă în practică de adunătura nocivă a PD-L (FSN), UNPR, UDMR, minoritățile naționale altele decât cea maghiară.

Se spune că fiecare popor își merită politicienii pe care i-a ales. Cumplită spunere. Mă întreb dacă noi, românii, vom învăța ceva din evenimentele cumplite la care astăzi suntem martori. Mineriada din 1990 a fost făcută de unii români. Victimele au fost cei care și-au dorit o țară liberă de comunism. După 20 de ani, prin votul acelorași români, FSN-ul de atunci, PD-L de azi, a pornit o nouă mineriadă. Ca și atunci a găsit adepți. Oameni care au aceeași mentalitate, aceleași dorințe, aceleași forme de manifestare. Iar cei care se opun cu mai multă violență sunt tocmai cei care au readus FSN la guvernare !

Când am ieșit să merg spre casă m-am oprit, un timp, să ascult trupa „Concertino” evoluând în parcul Colțea. În cadrul unui program cultural intitulat „Visul unor simfonii de vară”. A fost o mângâiere a sufletului. Pun un clip care cuprinde o parte din piesele auzite aseară.


Vezi mai multe video din Muzica

Imaginile din clip nu au nimic în comun cu Parcul Colțea. Doar melodiile.

4 comentarii:

Anonim spunea...

După cum bine vezi, muzica adună oamenii, îi face să interacţioneze, să comunice chiar. Nu putem spune acelaşi lucru când e vorba de a ne striga, obţine, clama, lupta etc. pt. drepturile noastre fundamentale cetăţeneşti, libertăţile, proprietăţile, şi multe altele. Oare de ce, Florin? de ce poate muzica acolo unde celelalte nu pot? N-ar trebui să fie exact invers? La un concert(AC/DC-par ex.)pot veni 60.000 de mii de oameni, dar pt. o manifestaţie a drepturilor civile, a tuturor celorlalte drepturi, ce sunt violate, încălcate, batjocurite etc., nu se pot aduna. Ce să fie asta oare? Muzica-i liantul pozitiv, iar celelalte atitudini, poziţii adoptate ş.a. sunt intruchiparea Răului? al declanşării energiilor negative, al fricii, teamăi, afişării sau descoperirii laşităţilor ce există in fiecare individ? Poate că da. Oricum, Florin, un început există, ceva s-a declanşat in conştiinţa publică( vezi: ultimele sondaje) şi putem spune, acum, că tot răul va fi spre binele nostru. Adică: restructurare politică, financiară, socială chiar, sindicală, poate a "secreţilor" etc. Să fie nevoie, întotdeauna, să atingem fundul prăpastiei-prima dată- ca apoi să urnim, mobilizăm, creăm ceva pozitiv, constructiv pt. noi şi pt. urmaşii noştri. Cam aşa am avut prin istoria noastră, nu? Chiar dacă nu trece moţiunea, ceva s-a produs, un declic, o renaştere, conştientizare a lipsei de adevăr, a minciunilor proliferate, asumate, chiar, ca politică de stat-in raport cu FMI, Uniunea Europeană, comisii şi subcomisii europene sau internaşionale ş.a.m.d. Toate astea nu rămân nesancţionate, şi tu ştii astea. So, we have to wait and see, after all, isn't it? Cu respect.

Anonim spunea...

P.S.: semeni-în poză- cu un conchistador, ca să zic aşa. Hihihi! Felicitări, oricum, pt. corectitudinea şi cuvântul dat faţă de întâlniri de genul ăsta.

Crăciun Florin spunea...

Salut, Silviu. Conquistador (conquerer) ? La asta nu m-am gândit. Deci am mutră de aventurier ! Îmi place ideea. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, acțiunile mele din ultimii ani au ceva din aventură, o aventură în marea lume a civismului. Îmi place. Ai nimerit la fix.

Muzica adună. Nu multă lume, aseară fiind în jur de 100 de ascultători, poate peste. În general oameni care gustau muzica de operă și opereta. Cum sunt și eu. Dar au fost și curioși. Nu știu dacă mulți dintre cei prezenți mai ascultă o astfel de muzică sau ... trec pe manele.

Forma de protest practicată de noi exclude violența în spațiul public. Probabil că acesta este un motiv serios care o ține într-o aparentă izolare. Sperăm, totuși, ca rândurile noastre să se mai împlinească. Protestul civilizat nu este practicat de români. Încă se doresc „sporturile extreme”.

Anonim spunea...

INTELEGERE SECRETA BASESCU -BEN LADEN !
PRESEDINTELE SUA ORDONEAZA DESTABILIZAREA REGIMULUI BASESCU !
Acum doua saptamani a aparut pe masa de lucru a presedintelui Obama un raport
extraordinar. In el se vorbeste de documente capturate de americani si de altii in diferite colturi de lume Afganistan, Irak, Pakistan, Irak. Liban. Documentele in araba reliefeaza faptul ca exista o intelegere secreta intre serviciile romanest, (din ordinul Presedintelui Romaniei Traian Basescu )si fiecare organizatie terorista in parte. Intelegerea a fost "parafata" de ofiteri superiori ARABI, ramasi in serviciile secrete romanesti depe vremea lui Ceausescu. Desi intelegerile difera de la organizatie la alta, ideia de baza este urmatoare. TERORISTII ARABI SUNT ELIBERATI SI EXPULZATI DIN ROMANIA PE 15 ANI IN SCHIMBUL PROMISIUNII DE A NU ORGANIZA ACTIUNI TERORISTE PE TERITORIUL ROMANIE,
In acest fel au fost eliberati unii din cei mai importanti teroristi Al QUEDA aflati la conducerea organizatiei. Sursele MAE vorbesc de expulzarea 2043 de "cetateni arabi" doar in cursul anului trecut. Se merge atat de departe incat romani atrasi in mrejele idiologiei islamice se bucura de acelasi privilegiu. Cu alte cuvinte Romania este printre putinele tari din lume unde celulele teroriste activeaza nestingherite, si dupa un filaj de un an doi sunt eliberati, fiind gata sa aduca moarte si distrugere in alte parti de lume ,preferabil SUA sI Europa Occidentala.
Pentruca aceste fapte reale depasesc orice limita a credibilului invit scepticii sa deschida una din cele mai importante reviste americane specializate si sa citeasca articolul Arab Terrorists In Romania http://www.globalpolitician.com/21265-romania

Purtătorul de cuvânt al Secret Serviciului Român de Informaţii (SRI) a declarat că membrii unei celule de terorişti al-Qaeda au fost expulzaţi din ţară, şi a interzis să intre România în următorii 15 de ani. Această operaţiune a avut loc după doi ani de supraveghere a acestei celule.

Membrii grupului au venit în România în calitate de studenţi. Scopul lor a fost să atragă musulmanii arabi sau de a deveni atentatori sinucigaşi, luptători jihad sau să sprijine în orice alt mod a ideologiei Al Qaeda.
Liderul celulei AL QUEDA era un cetăţean saudit, Musaab Ahmed Mohamed Mujalli, antrenat într-o tabără teroriste afgane în '90........   Unii dintre cele mai cunoscuti oamenilor de afaceri arabi din România sunt acuzati de finanţare a activităţilor teroriste în Gaza, Cisiordania, Liban şi Irak ". Despre intelegerea BASESCU - AL QUEDA au aparut informatii in urmatoarele publicatii.The Wall Street Journal, The Washington Times, World Security Network (WSN), World Press, Yemen Times .
Pe linga documentele descrise pe masa lui Obama apare un document terminal pentru Basescu si regimul sau. Iata un raport CIA : Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. . Explozia, ar fi provocat un adevarat carnagiu..” Pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane infiintate in Romania, Iata ce declara Traian Basescu.“Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu.
Mentionand in incheiere faptul ca Basescu a eliberat echipa de rezerva a atentatului de la 9/11, nu ramane decat sa intelegem ordinul de destabilizare a lui Basescu ordonat servicilor americane.

Robert Horvath Ziarist de investigatie SUA
Corespondenta speciala pentru Nipon Press si Exploziv News

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/