sâmbătă, 26 iunie 2010

Valeriu Stoica o întoarce „ca la Ploiești”.

La Antena 3 găsesc un comentariu al lui Valeriu Stoica:

"Situaţia actuală creată ne obligă să regândim în viitor statutul Curţii Constituţionale. Este inadmisibil ca în chestiuni de oportunitate de natură economică Curtea Constituţională să se substituie Guvernului şi să adopte soluţii care ţin de politica economică a statului", a precizat Stoica, citat de Mediafax.


Hopaaaa ! De aici vin ideile lansate pe net și aiurea prin presă (de portocalii, normal) cu privire la cum și-a depășit CCR competențele !

Juristul Valeriu Stoica contestă decizia Curții Constituționale. Pe fondul ei. Interesant. Totuși, un mic exercițiu de memorie ne duce la contestațiile depuse și la soluția (incompletă spun eu) CCR. S-a contestat o încălcare a dreptului de proprietate constând în pensie și cuantumul acesteia. Curtea a constatat că tăierea pensiei este o încălcare a principiului dreptului de proprietate și a principiului garantării creanțelor statului. Unde este „natura economică” ? După mintea perversă a lui Valeriu Stoica înseamnă că guvernanții lui portocalii pot naționaliza valoarea a 15% din toate proprietățile deținute de români pentru ca din sumele rezultate să fie acoperit deficitul bugetar ! Iar măsura, prin referire la deficitul bugetar, ar fi economică exonerând statul de obligația de a respecta drepturile și libertățile cetățenești.

Hai să fim serioși !

După o astfel de ieșire în public a lui Valeriu Stoica, tare mi-e teamă că voi avea mâncărimi în palmă când cineva, cumva îmi va pomeni de individ ca de un mare jurist. Nu de alta, dar marii juriști au lucrat pentru oameni și nu împotriva lor. Când juriștii trec de partea puterii devin călăi. Iar Valeriu Stoica tocmai și-a trecut „examenul” de călău băsescian. O jigodie.

L-am avut profesor de drept civil la post-universitar. Acolo și atunci mi-a plăcut. L-am citit cu multă plăcere. De când a devenit băsescian s-a stricat de tot.

10 comentarii:

Toni spunea...

L-a trecut mai demult...
Examenul de admitere.
Acum şi-a luat licenţa.
Se pregăteşte de doctorat!
În "Natura jigodiei, autostudiu de caz"!

Crăciun Florin spunea...

Bine spus, Toni. Bine spus. Acum și-a luat licența.

Donkeypapuas spunea...

Individul are pe conştiinţă 6.000 (şase mii) de copilaşi vânduţi prin firma sa de avocatură.

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Asta este „mai din'colo”, încă nelămurită. Tot o apărare strâmbă a băgat individul atunci când a fost luat la întrebări.

Decnatare spunea...

Eu l-am considerat un "papagal" de cand a fost ministru justitie in guvernarea CDR si nu a facut nici o reforma in justitie in sensul responsabilizarii completului.
A mai si dezincriminat bancruta frauduloasa, pentru o saptamana daca imi amintesc bine, suficient cat sa se inchida niste dosare grele.

MARIN spunea...

D-le STOICA va doresc ca in viata sa aveti parte de minunatele lucruri pe care la ganditi cu atata acuratete profesionala. Si ca sa nu par zgarcit, sa aveti parte de ele inzecit !

sandman spunea...

E ciudat ca a mai iesit si sarpele sisiit din vagauna. Oricum, contractele lui cu statul ii confera confort in raport cu criza, asa ca ii da mina sa vorbeasca.

Crăciun Florin spunea...

Deceneu,

Aia cu bancruta a fost o mare tâlhărie. Avea interese.

Crăciun Florin spunea...

Marin,

Împlinită, urarea ta ar mulțumi multă lume.

Crăciun Florin spunea...

Sandman,

A ieșit să dea idei portocaliilor. Sulfina Barbu își dădea ieri sufletul în fața presarilor cu aceste idei iar „presa prietenă” creaturii de la Cotroceni dezbate intens problema !