miercuri, 23 iunie 2010

PSD susține măsurile Guvernului Băsescu-Boc-Udrea-Isărescu ?

Pe finalul emisiunii lui Gâdea, „Sinteza zilei” de aseară am rămas perplex la un răspuns dat de Dan Nica la o întrebare pusă de liderul sindical Marius Niță, dacă, revenind la putere, PSD și PNL garantează că pensiile și salariile vor reveni la cuantumul de azi, înainte de tăierea prognozată de PD-L+UDMR+UNPR+minoritățile naționale altele decât cea maghiară a răspuns că „doar salariile și pensiile mici, adică salariile de până în 2000 lei și pensiile de până în 1000 lei” ! Răspunsul este pe finalul emisiunii, de la 1:20:00, Ludovic Orban nemaiavând timp să răspundă.

Răspunsul lui Nica este șocant. PSD dă un semnal că de fapt este de acord cu naționalizarea unor proprietăți private !

Mă întreb atunci, de ce a făcut toată demonstrația din emisiune privind aiureala măsurilor luate de guvernarea portocalie dacă, pe fond, ei, cei din PSD sunt de acord cu ele ? Asta înțeleg eu. PSD este de acord cu tăierea pensiilor și salariilor însă nu în măsura în care o face guvernarea portocalie.

Atunci, ce face PSD în aceste zile este doar o frecție la un picior de lemn. Au aceeași gândire ca cei din PD-L iar gargara pesedistă are doar scopul de a eroda PD-L pentru a-i lua locul la guvernare însă urmează ca PSD să aplice aceleași măsuri, cuantumul naționalizărilor urmând a fi mai mic !

La marile minciuni pedeliste se adaugă, astfel, marile minciuni pesediste. Băi frate, nu mai scăpăm de comuniști !

15 comentarii:

Hendrix spunea...

Te mira declaratia lui Nica? Se pare ca ai uitat ca pesedistii au fost intotdeauna aparatorii celor cu salarii mici si pensii mici!!! Cei cu pensii si salarii mijlocii si mari pot sa se duca dracului, ei au nevoie de VOTURI de la cei sar mani. Declaratia lui Nica este POPULISTA, cum populiste sunt multe din actiunile lor politice.
Diferenta intre liberali si pesedisti este enorma. In timp ce liberalii spun clar ca pensiile si salariile nu trebuie mutilate, fiind un act ilegal, pesedistii sunt de acord dar cu anumite limite. Limite? Pai si pedeleprele au limite, 350 lei la pensii si 600 lei la salarii. Sa tot traiesti cu banii astia! .Lozinca basesciana s-a transformat din Sa traiti bine in Bine ca mai traiti! Ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

Crăciun Florin spunea...

Prietene Hendrix ai dreptate. PSD chiar ține ca românii să aibă salarii și pensii mici pentru a-i putea manipula. Fără sărăcie nu există social-democrație. PSD și PD-L aplică aceeași politică. Sărăcirea populației pentru a domina societatea.

Hendrix spunea...

@Cepeca Ai dreptate, prietene Cepeca, ca sa zic asa! Esenta politicii feseniste, urmasa celei comuniste, a fost sa tina oamenii in saracie, pentru a-i manipula mai bine. Iar daca mai dai boborului putin CIRC precum cel oferit de senzationescu cu arestarea lui cu tot, ,,ciorba'' este gata pregatita! Stii care este diferenta intre pesedisti si pedelepre? Cu toate ca ambele sunt populiste, ca urmase ale FSN-ului, unii se proclama de stanga iar ceilalti de dreapta. O falsa dreapta desigur, cu scopul declarat de a ameti electoratul de deapta. Niste IMPOSTORI! Eu am o vorba: pedeleprele sunt de dreapta intrucat tin trandafirul socialist in mana deapta!

Crăciun Florin spunea...

Hahahahaha ... Știi, mă întreb dacă PSD este social-democrat sau doar mimează ?

Hendrix spunea...

Prietene @Cepeca, imi pui o intrebare simpla dar care necesita un raspuns dificil. Vezi tu, in anii 90 visul lui ilici era sa faca din FSN un fel de partid comunist care sa aplice cu strictete ideologia sa, care poate fi rezumata cam asa: democratie originala, socialism cu fata umana, economie sociala de paiata( si nu piata!) etc. Mai tii minte? Ideologia lui, de sorginte GORBACIOVISTA, n-a prea tinut datorita dezastrului economic in care a dus tara asta pana in 96. Guvernarea vodcaroiu a insemnat nu doar incremenirea fata de reforme si privatizarea economiei ci si incepurtul distrugerii economice prin CAPUSAREA fabricilor de stat de clientele fesenista, in mare parte fosti securisti!
Dupa reveniea la putere in 2000 nimic n-a mai fost ca inainte. Proiectul lui ilici s-a dus naibii, el fiind exilat in Cotroceni iar nastase era la butoane. Ce vroia nastase? BARONI care sa jumuleasca tot ce era de jumulit, atunci au aparut nucleele de ,,baieti destepti'' si ,,privatizari dubioase''. Atunci a aparut partidul-stst care a acaparat tot. Ideologie??? NU! Au vrut ca dupa 4 ani de JAF sa castige din nou in 2004 afisand doar poza lui ilici. Prea putin! Nastase a fost inlocuit de ba-secu, cel care a preuat de la nastase pionii ,,sistemului ticalosit''. Schimbarea? Toti baronii lui nastase s-au inrolat in armata portocalie. Ideologie? Vax albina! Singurul partid politic cu ideologie ramane PNL. Si singurul partid cu adevarat democratic, dar asta este un alt subiect. Multumit de raspuns?

Crăciun Florin spunea...

Deocamdată da. Totuși, iar îmi răsar, de unde naiba (?), alte întrebări.

Accept în totul cele expuse de tine. Înseamnă că nici PSD nu are o ideologie. În acest caz avem două partide populiste care baleiază de la extrema stângă la cea dreaptă funcție interesul de moment. Iliescu critica pe Năstase pentru măsurile de dreapta luate punctual prin unele privatizări. Băsescu impune măsuri de extremă stângă pentru revenirea la egalizarea socială iar Boc le motivează ca un utecist sârguincios.

Ca atare, noi nu avem decât un singur partid politic parlamentar, dacă este să respectăm, ad formationem, definiția partidelor politice. PSD și PD-L fiind doar niște organizații mafiote.

Cam asta este concluzia. Asta este Hendrix. PNL nu este singurul partid democratic este chiar singurul partid din Parlament.

ADRIAN spunea...

El nu o vede ca pe o nationalizare pentru ca nu vede pensia ca pe o proprietate rezultata dintr-un contract. In timp toate instrumentele economice par ca se reduc la forma lor si nu la ideea care a stat in spatele aparitiei. Sa luam tichetul de masa: un instrument menit sa stimuleze un consum directionat prin scutirea acestui fel de venit de unele sarcini fiscale. Astia anuleaza cu totul ideea prin impozitare. Drepturile de autor. La banca mi se cere sa am contract pe drept de autor PE DURATA NEDETERMINATA! Adica mi-am gasit un Mecena care sa ma plateasca sa creez non-stop ? Fac studii istorice, cercetari de arhiva si evaluare a imobilelor istorice. Cum pot sa am un contract perpetuu cu un client care m-a angajat sa-i evaluez O CASA ? Pe logica asta am intrebat la banca si am primit raspuns afirmativ din care rezulta ca daca eram numai free-lancer, arhitect independent, eram in aceeasi situatie de a nu putea accesa un credit din moment ce azi pot avea un proiect iar maine nu ... Acum ajung si la ideea PFA si plata de asigurari sociale. Pai asta nu ar insemna ca in situatia tocmai descrisa mai sus, sa ma declar tot timpul sau intermitent somer daca as avea PFA ca arhitect independent? Caci daca as plati ajutor de somaj ar trebui sa si beneficiez de el pana la urma. De unde se duce dracului ideea liberala ca unii oameni care au profesii liberale se pot decrosa de sistemul public pentru a avea grija de ei insisi contribuind strict prin impozit astfel ca societatea sa mearga in lucrurile sale esentiale - paza justitie si ordine, educatie si asistenta medicala minima. Nu exista ideologie in Romania iar instrumentele politice si administrative sunt de mult, de prea mult timp doar forme fara fond.

PS: Hendrix, imi place ca mai exista inca oameni care spun lucrurilor pe nume cu aceeasi obida pe care am avut-o tot timpul din 1990 incoace.

Hendrix spunea...

Prietene @Cepeca, este un trist adevar ca PNL este ACUM singurul partid politic cu adevarat, bazat pe o ideologie. In 90 erau 3 partide istorice care s-au reinfiintat dupa ce comunistii le-au scos in afara legii( cu toate ca la ultimele alegeri parlamentare din 19 noiembrie 1946 comunistii au pierdut la scor, facusera in jur de 20% dar...au inversat rezultatele!!!). Toate cele 3 partide au fost infiltrate de securisti pentru a le putea distruge din interior. Dupa demisia lui Ciorbea din 30 martie 98( dupa un linsaj mediatic neintrerupt de 3 luni, mai exact din momentul atacului lui ba-secu din excrementul zi;ei din 5 decembrie 97!) PNTCD a cazut dezastruos, ba-secu putand fi considerat groparul taranistilor. Radu vasile, un securist infiltrat inca din 90, a afacut partidul tandari. TINTA ATINSA!
In 2001 PSD, condus inca din 90 de Sergiu Cunescu, este insfacat de nastase doar pentru a prelua numele partidului, adica social-democrat! Cu concursul lui athanasiu, lepra care a consfintit ,,mariajul''! Singura reduta ramasa a fost PNL. Ba-secu i-a pus gand rau dar gasca de securisti condusa de draga stolo, plina de fluturi, boureni, muste si stoici n-au reusit sa distruga PNL asa cum au reusit cu PNTCD.
PNL a avut o politica inteligenta. In 2004 a ajuns la putere gratie pedistilor. In 2007 a ramas la putere gratie pesedistilor care n-aveau loc de intors atunci. Economia a crescut in 2005-2008 enorm, societatea s-a mai democratizat. La fel ca si in perioada 96-2000. PNL are DATORIA sa democratizeze tara, foe chiar si cu pretul guvernarii impreuna cu o fractiune a fostului FSN. Cerinta de moment este distrugerea tumorii numite ba-secu si comandoului sau politic cu ajutorul pesedistilor. Dupa care va fi ca la Rovine!

Hendrix spunea...

@Adrian Ma bucur ca apreciezi modul meu deschis de a spune adevarul:frust, direct, fara ocolisuri! Si nu spun lucrurile cu obida, le spun cu clarviziune si cu multa durere, cu foarte multa durere. Sunt constient de ce se intampla, stiu cum au evoluat lucrurile de 20 de ani incoace, stiu ce partid ma poate apara si stiu cine imi vrea raul. Din pacate numarul cozilor de topor va fi intotdeauna mai mare decat al oamenilor cinstiti. Sa stii ca nu ma refer doar la oamenii politici, ajunge sa fi un pic mai atent la ,,oamenii obisnuiti''.
Suntem inca un popor MASOCHIST care insista sa aleaga solutii populiste decat sa aleaga PNL. Stiu ca mentalitatile sunt cel mai greu de schimbat, dar sunt convins ca unii ,,oameni'' sunt masochisti. Votul din 6 decembrie este suficient, nu? Acest vot m-a durut infinit mai mult decat cel din 20 mai 90. De ce? Atunci aveau scuza ca tocmai iesisera din comunism, acum ce scuza au???

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Îmi place modul în care abordezi problemele. Iar concluzia, ei da, este cea corectă. Instrumentele politice și administrative au ajuns să fie forme fără fond.

În altă ordine de idei. Am înțeles că vrei să vii la întâlnirea cu Chiliman. Ar fi extraordinar. Am putea să ne cunoaștem mai bine. În plus, vei cunoaște pe cei din Clubul Bloggerilor Liberali, cei mai independenți dintre liberali. Sincer, te aștept.

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

O guvernare, de conveniență, cu PSD sau cu un PD-L fără Băsescu și gașca de incompetenți este, fără doar și poate, singura previzibilă în acest moment. Totuși, o mai bună informare a cetățenilor poate duce, în cei doi ani rămași, la un scor mult mai bun al PNL astfel încât acesta să devină principalul partid la o eventuală coaliție de guvernare. Cu un premier PNL este mai sigur că ajungem la democratizarea țării decât cu oricare alt premier.

Hendrix spunea...

@Cepeca Nici nu concep ca liberalii sa nu preia postul de premier, singura garantie ca proiectele liberale vor fi puse in practica. Nu cred ca liberalii vor accepta sa fie doar simpli votanti in guvern sau Parlament.
Tu chiar crezi ca in cei 2 ani ramasi cetatenii trebue ,,mai bine informati''? Cred ca nu esti constient de ce va urma in urmatorii 2 ani! Pai tu crezi ca atunci cand romanii vor muri de FOAME ei se mai informeaza? Au timp de tolkshow-uri? Au timp de bloguri? FOAMEA ii va directiona pe unii catre pesedisti, poate cei mai multi. Cei naivi, atrasi de solutiile populiste si demagogice.

Crăciun Florin spunea...

Mda, Hendrix. Ai dreptate cu orientarea. Și pedeliștii tot către PSD se îndreaptă. În majoritatea lor. Sângele apă nu se face.

Hendrix spunea...

@Cepeca Ai urmarit sondajele date publicitatii in ultima saptamana? Pesedistii au urcat fulgerator catre 38%, liberalii au crescut si ei catre un 25%, totul pe seama scaderii dramatice in sondaje a pedeleprelor. Mai stii din fizica principiul vaselor comunicante? Ei bine, acelasi principiu se aplica si in politica. Este vorba de ,,oameni'' populisti, care sunt educati la OTV sau TarafTV, manelisti, oameni care traiesc intr-un mod sau altul din mila statului. Ei sunt tinta, ei sunt masa de manevra! Tu n-ai decat un vot, ca si mine, intelegi? Comunistii si urmasii lor fesenisti sunt asi ai manipularii, avand pe mana si serviciile secrete, celebra arma zvonerul si raspanadacul. Oamenii noi, creati de ceasca in decenii de comunism, abia acum isi arata coltii, intelegi?
In 96 cum crezi ca a iesit invingator Constantinescu? Erau oamenii liberali sau taranisti infocati? NU!, foamea i-a indreptat! Poporul inca nu s-a vindecat de comunism, asculta-ma! Stiu ce spun. Si din pacate o stiu si fesenistii, ca sunt de stanga sau de ,,dreapta''.

Crăciun Florin spunea...

Am văzut sondajele. Te rog să observi că PNL, la aproape 25%, se apropie de o țintă mai veche. Din cei 25% doar 15-17% sunt liberali. Restul sunt cei care, între timp, ajungând la o altă înțelegere a dreptului de proprietate au constatat că politic doar liberalii sunt cei care vorbesc „pe limba lor”. Speranța este ca aceștia să se stabilizeze pe încrederea acordată liberalilor. Unii dintre ei vin din electoratul PD-L care i-a înșelat. Înseamnă că sunt, încă, în dilemă: cine reprezintă liberalismul ?

Este greu să treci de la „omul nou” creat de comunism la omul independent cerut de societățile democratice. Creșterea PSD și anterior a PD-L s-a realizat prin voturile „oamenilor noi”.

Știi bine ce știi. Îmi place cum abordezi problemele.