marți, 27 martie 2018

Conferință de presă cu partidele pro-europene din R. Moldova

27 martie 2018, Chișinău
Declarațiile de presă susținute de președintele PNL, Ludovic Orban, la Chișinău în conferința de presă comună cu liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova


Am ținut neapărat să fiu prezent împreună cu colegi ai mei din conducerea Partidului Național Liberal în Republica Moldova, ieri și mai ales astăzi, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la decizia istorică a Sfatului țării prin care Basarabia s-a unit cu România în 27 martie 1918.

De asemenea, am ținut să fiu prezent în mod special pentru a ne manifesta susținerea pentru cele 3 formațiuni politice democratice, pro-europene, formațiuni care sunt ca și noi parte componentă a Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune politică din Uniunea Europeană, PPE care deține conducerea Comisiei Europene, a Consiliului European și, de asemenea, a Parlamentului European.

Cu această ocazie vom semna protocoalele de colaborare cu PAS, condus de dna președinte Maia Sandu, și cu Platforma Demnitate și Adevăr condusă de dnul președinte Andrei Năstase. De asemenea, readucem aminte că încă din 2013 avem protocol vechi și o colaborare extrem de prodigioasă cu PLDM, cu care suntem practic într-un protocol de colaborare.

Dorința noastră este de a fi alături de cele 3 formațiuni politice în vederea realizării unei uniuni trainice, care să ofere cu adevărat cetățenilor Republicii Moldova o alternativă solidă, o alternativă serioasă față de ceea ce se întâmplă astăzi în conducerea politică, atât la nivelul președinției, cât și la nivelul Guvernului. 

Îmi exprim optimismul că cere 3 formațiuni politice care reprezintă un nou val în politică, o nouă speranță pentru cetățenii Republicii Moldova, împreună, uniți în Europa, vor avea capacitatea să ofere o alternativă serioasă atât în alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, cât și pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova care vor avea loc în toamnă.

Niciun comentariu: