sâmbătă, 10 martie 2018

Norica Nicolai (ALDE) dezlănțuită în competiția pupincuriștilor

Agerpres. Nicolai, despre decorarea unor oficiali olandezi: câtă umilință și câtă lipsă de demnitate

Ce ghinion (...) să ai o ţară condusă de un om care ieri decora înalţi oficiali olandezi! Un fost prim-ministru al cărui partid în 2006, când Olanda vota aderarea României la Uniunea Europeană, s-a opus şi a votat împotriva aderării noastre, iar ieri preşedintele nostru l-a decorat pe acest oficial pentru contribuţia la aderarea României la Uniunea Europeană. Câtă umilinţă şi câtă lipsă de demnitate! E datoria noastră să reclădim şi să reconstruim demnitatea şi mândria naţională. (...) ALDE face asta în fiecare zi!

Ia stai așa coană Norica! Un „prim-ministru al cărui partid a votat împotrivă”? Decorat pentru contribuția lui, personală, la aderarea României la Uniunea Europeană! Ce fel de discurs este acesta babă nebună?! Atacul acesta la adresa președintelui Iohannis este mizerabil. Pentru că tu, Norica Nicolai, ai devenit o mizerabilă. Când te-am cunoscut, când urma să aderăm la Uniunea Europeană, aveai alte idei ca parlamentar, senator PNL, membru al Comisiei pentru apărare de la Senat, înțelegeai că avem multe de făcut pentru a îndeplini criteriile cerute de acquis-ul comunitar. Acum, hodoronc-tronc, pentru a lovi în președintele Iohannis dai și în olandezi. Ce să vezi, ieri erai tu oripilată, astăzi, la Congresul PSD, infractorul Dragnea a făcut o trimitere „gingașă” către Olanda. Vezi că și Băsescu a avut ceva de împărțit cu Olanda și așteptăm din 2010 să aderăm la Spațiul Schengen! Nu ești proastă, ești ticăloasă!

Anul viitor va fi decisiv pentru noi. Va fi un an în care ne vom alege preşedintele. Va fi un an în care vom încerca să uităm de bătăliile pentru democraţie pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le mimează, de bătăliile pentru libertate, pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le simulează. Noi am reuşit să fim ceea ce suntem astăzi pentru că noi credem în dreptate, pentru că noi credem în libertate. (...) Cred că anul viitor va fi anul ALDE, anul singurului partid liberal care crede în valori, care le continuă în istorie (...). 2019 sper să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român şi liberal. E nevoie să gândim la viitor.

O vorbă românească este foarte potrivită aici: vrabia mălai visează și săracul praznicul!

Acest partid „remorcă”, care se vrea și este, de fapt, un partiduleț „balama”, un partiduleț „de completare”, are aspirații mărețe. Crede că va avea susținerea PSD pentru a impune țării pe inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu ca Președinte! Bine, nu este singura „balama” cu astfel de aspirații. Mai sunt două „balamale” politice care vor încerca marea cu degetul: USR și PMP.

Ratați politici, scrie pe voi, Norica Nicolai. Ratați politici! Pentru că ați ales cea mai nenorocită formațiune politică cu ajutorul căreia vreți să creșteți: PSD. Iar tu, Norica Nicolai, dai dovadă de cel mai grețos pupincurism posibil să fie întâlnit pe malurile Dâmboviței. Finalul „credinței” tale sună anti-liberal și anti-românesc: „2019 sper să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român şi liberal.”

Umblând aiurea după puritatea etnică a politicienilor români, cu nimic diferit de modul de a face politică în Ungaria lui Victor Orban, uiți un amănunt prețios: Călin Anton Popescu Tăriceanu are sânge de grec în vine!

Nu mai vorbesc despre faptul că făcând apel la etnia oamenilor politici români atentezi, grav, la comportamentul de veacuri al românilor, atentezi la toleranța etnică a poporului român și aduci o ofensă, gratuită și grosolană unora dintre colegii tăi, cum ar fi armeanul Vosganian! Ca să nu mai spun de alții. Este jenant să am în fața ochilor o astfel de abordare a cuiva care a trăit ani de zile în PNL după ce a fugit din barca spartă a PNȚ-CD! Ai copiat comportamentul incalificabil al populiștilor din PSD.

2 comentarii:

Alin Radu spunea...

Senzational articol! M-a racorit!

Crăciun Florin spunea...

Hahaha!