miercuri, 28 martie 2018

Primăria București între majoritarii „victime inocente” și minoritarul „agresorul violent”

Specialista în talk-show-uri Gabriela Firea, din nefericire pentru bucureșteni încă actual primar-general al Capitalei, a mai luat un examen pentru „gargară cu pioneze”. A înfierat cu mânie proletară și a amenințat consilierii generali ai PNL - o minoritate în Consiliul General - cu darea în judecată dacă nu votează ce le cere ea dar și cu darea în vileag a legăturilor dintre funcționarii și angajații primăriei cu PNL, fie că sunt soți sau soții, iubite sau iubiți, pe grade de rudenie și de afaceri ... o adevărată reîntoarcere la epoca stalinistă de tristă amintire pentru cei care au mai apucat acele vremuri dar și destul de documentată de către istorici pentru cei care vor să o cunoască. Și este nevoie. Este nevoie pentru că în țară, dar în special în București, sunt „mișcări politice” care vor să reînvie epoca stalinismului. Liderii acestor mișcări sunt liderii PSD cărora li se adaugă cei ai ALDE și, nu întotdeauna dar destul de frecvent, cei ai PMP (partidul lui Traian Băsescu!).

Președintele PNL București, Cristian Bușoi a răspuns atacului violent cu o declarație de presă. Pentru că și el a fost subiect al atacului Firei. Chiar dacă nu era prezent.

Comunicat de presă al președintelui PNL București, Cristian Bușoi:

Doamna Firea și majoritatea PSD din CGMB, victime inocente, iar PNL, în minoritate, un agresor violent. Desființăm Opoziția și să lăsăm PSD liniștit

Doamna Primar General trebuie să se calmeze și să discute civilizat și la obiect. Amenințările și spectacolul de nervi pe care îl oferă în Consiliul General, nu intimidează pe nimeni. Doamna Firea-i nervoasă nu că, vezi Doamne, se blochează proiecte - care proiecte?. Motivul real este că PNL – atât cât este - pune întrebări legitime și este atent ca bugetul bucureștenilor să fie cheltuit eficient și transparent.  

Informațiile despre mine și despre cât câștig la Bruxelles ca europarlamentar sunt publice și transparente, nu ca în Primăria Capitalei. Mă aștept ca doamna Firea să mai toace placa “cu ce face Bușoi la Bruxelles”, că ce să zică altceva?! Că nu o lasă Bușoi să facă drumuri și rețea de termoficare? 

Legat de faptul că-i oprește PNL proiectele... Este o victimizare pe care doamna primar poate să o repete de 250 de ori. Ce să oprească PNL, cînd este o minoritate, iar PSD, în majoritate taie și spânzură în Consiliul General? 

Dna Firea și-a putut înființa companiile după cum a dorit și face cam tot ce dorește, dar când este vorba să răspundă calm, despre cine conduce și ce bani se cheltuiesc în aceste companii, atunci Primarul General devine brusc victimă inocentă, iar PNL, agresor. 

Da, sunt companii ale municipalității în mai multe orașe, nu a spus nimeni că nu sunt. Ce nu spune dna Firea este că vrea să importe doar modelul de companie, nu și modul de funcționare transparentă.  În alte orașe, activitatea și resursele cheltuite de aceste companiile sunt transparente și pot fi monitorizate, nu ca în Primăria condusă de doamna Firea unde jurnaliștii sunt dați afară cu bodyguarzii din sediul companiilor.  

Nervii doamnei Firea sunt din cauză că nu se aștepta ca PNL să stea cu ochii pe ceea ce face PSD în Primărie, iar dna Firea și tot grupul său de colaboratori să nu poată juca, nestingheriți, cum își doresc. 

Cristian Bușoi,
Președinte PNL București

Este chiar de bun simț să ne punem întrebarea: cum pot un număr atât de mic de membri ai PNL în Consiliul General al PMB să oprească mașina de vot a PSD, ALDE și PMP? De ce Gabriela Firea vrea să aibă și votul liberalilor? Pentru a motiva că furtișagurile sau matrapazlâcurile au și girul opoziției?

Niciun comentariu: