luni, 19 martie 2018

Înțelegerea a picat. Ungaria va reveni la șantajarea României

Agerpres.

CCR a admis sesizarea PNL și PMP în legătură cu proiectul privind înființarea Liceului Romană-Catolic de la Târgu Mureș

Curtea Constituţională a României a admis luni sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

"S-a admis contestaţia şi s-a declarat neconstituţională legea", a spus preşedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul şedinţei.

El a arătat că Parlamentul nu poate da legi ''cu caracter individual''.

Întrebat dacă Parlamentul poate înfiinţa şcoli, Dorneanu a răspuns: ''Nu numai că nu poate înfiinţa şcoli, nu poate să dea legi cu caracter individual, care să producă efecte pentru o singură persoană juridică. Aici e vorba de o persoană juridică. Nu s-au reglementat raporturile dintre părinţi, elevi, studenţi. S-a înfiinţat o şcoală".

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CCR, pe ordinea de zi a şedinţei de plen de luni s-a aflat obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano - Catolic II "Rákóczi Ferenc", obiecţie formulată de 50 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi 16 deputaţi aparţinând grupului Partidului Mişcarea Populară.

Înțelegerea între infractorul Liviu Dragnea și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a picat. 

Infractorul Liviu Dragnea are mai multe manevre oculte cu Ungaria. Pentru că este slab și nu are cu ce gândi, infractorul Liviu Dragnea și consilierii lui au acceptat șantajul internațional practicat de Viktor Orban și guvernul de la Budapesta și a plecat capul. Sluga tot slugă rămâne!

Da, Budapesta a șantajat Bucureștiul. Ca membră a OECD, Ungaria s-a opus în acest organism internațional al statelor dezvoltate ca România să fie primită. Deși România îndeplinește multe dintre criteriile de aderare și poate fi primită în organismele OECD pentru care este pregătită. Avantajul apartenenței la OECD este creșterea încrederii investitorilor internaționali în economia românească și, drept urmare, creșterea volumului de investiții străine. Toate statele care au intrat în OECD au avut un plus al investițiilor străine după momentul intrării, mult superior situației celor care nu sunt membri! 

Acceptarea înființării liceului teologic, chiar prin încălcarea prevederilor Constituției, a fost una din condițiile impuse de Ungaria României pentru a-și retrage votul negativ la OECD!

Trebuie să ne așteptăm la continuarea opunerii Ungariei! Trebuie precizat că OECD s-a sesizat asupra comportamentului Ungariei, modul în care Ungaria dar și alte state profită de poziția favorabilă pentru a șantaja alte state care vor să intre în comunitatea OECD va fi dezbătut iar procedura de acceptare a altor state va fi modificată.

Trebuie să ne așteptăm la șantajul Ungariei cu privire la accederea în Spațiul Schengen! Lipsa de scrupule a maghiarilor când este vorba să șantajeze nu trebuie tratată cu superficialitate! De asemenea, trebuie tratată cu seriozitate și amenințarea voalată a Ungariei că „ar putea fi mai exigenți” la traversarea Ungariei de către transportatorii români! Chiar dacă este vorba despre un comportament la limită legat de prevederile Tratatului Uniunii Europene, motive se vor găsi pentru a întârzia dacă nu pot bloca transportatorii români la frontiera cu România sau pe teritoriul Ungariei!

Este bine să se rețină care partide sau opus: PNL cu 50 de deputați semnatari și PMP cu 16 deputați. Este bine să se rețină că USR, cel atât de „revoluționar”, a acceptat să sprijine o lege anti-constituțională pentru a se pune bine cu UDMR! 

Niciun comentariu: