vineri, 7 august 2009

Basescu si adevarul. Suna ciudat dar este permis, macar literar.

In timpul unui meci de fotbal cu mare priza la public, Basescu iese, intempestiv, la TVR si face declaratii. Dar nu orice fel de declaratii. Face declaratii socante. A stiut ca va avea un auditoriu select. Ziaristi, analisti, ceva pupini ingrijorati si cam atat. Restul, poporul, era la meci. Care in tribune, care la televizor, care pe net. Cumva, si-a varsat neduful.

Despre declaratiile lui Basescu s-a scris si s-a spus peste tot. Eu am beneficiul comunicarilor anterioare. Cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pentru ca este clar, pentru cine este de buna credinta, s-a incercat, de o parte sau de alta a esicherului politic sa se duca fie in derizoriu ideile exprimate de Basesci sau sa fie evidentiate.

Eu am simtit ca cei din PD-L aveau un junghi la inima "apreciind" declaratiile lui Basescu. Saracii pedelisti au devenit penibili. Dar asa este cand accepti "iobagia politica". Pesedistilor le-a cazut greu la stomac. Ca au vrut sau nu, au trebuit sa manance o hrana toxica pentru ei. Basescu i-a aruncat intr-o zona plina de penibil. I-a facut, pe fata, incapabili si perversi. Tocmai el, el care a lucrat, pe ascus, cu ei pentru a forma majoritatea parlamentara si Guvernul acesta de larga uniune ... bla, bla, bla.

Liberalii au apreciat discursul lui Basescu. Bine, nu in totalitate, dar in marea lui parte. Le convine. Confirma aprecierile lor cu privire la "eficienta" Guvernului Boc.

Sa vedem ce spune Basescu, categoric in afirmatii.

Despre Coalitie.

"Sunt nemulţumit de Coaliţia PSD PD-L!".

"Partidele de la guvernare, în loc să discute despre problemele importante, discută despre comisia Elena Udrea. Este ridicol. Cred că există un dram de inconştienţă în Guvern. Pe cine vor să aleagă preşedinte, când cele două partide îşi pierd vremea!? Nu cred că avem nevoie să alegem preşedinte peste o ţară muribundă, ci avem nevoie să scăpăm de criză".
Citim cu atentie. Bine, exista si dilema "probleme importante". Care sunt "problemele importante". Pentru ca "problemele importante" cu care Basescu a fost de acord se gasesc in programul de guvernare "aprobat" de el, in bugetul suprarectificat cu care a fost de acord, in actele normative ale Guvernului Boc cu care este de acord. Iar din astea, desprindem ca "probleme importante" inclusiv organizarea de petreceri nationale, chermeze, propaganda pedelista pe bani publici, mituirea electoratului din zonele portocalii etc. Si acestea sunt acolo, in planificarea guvernamentala a aruncatului cu banul public pe apa sambetei. A, mai sunt idei de buna guvernare cum ar fi redimensionarea aparatului administrativ, folosirea banului public pentru stimularea economiei in vremuri de criza etc. Dar astea nu se vad ci, dimpotriva, se vad masurile de strangulare a liberei initiative si de sanctionare a celor care au avut curajul de a incerca sa isi castige existenta din munca proprie si nu doar din stipendia luata de la stat.

Afirmatia lui ca discutia la Guvern a cazului Udrea "este ridicola", este adevarata. Subscriu. Nu de alta, dar Elena Udrea, in calitate de ministru, participa la sedintele Guvernului si acolo isi prezinta proiectele de acte normative, initiativele, programele, proiectele ... iar Guvernul, daca este nevoie, le aproba sau nu. Pai din moment ce au aprobat sau doar au luat la cunostinta de tampeniile facute de Udrea, ce rost avea sa revina la discutii pe aceasta linie. Daca pesedistii din Guvern aveau o problema cu oportunitatea unor actiuni ale blondei se puteau exprima acolo, in cadrul organizat si decizional al Guvernului. Dar pe langa asta mai apare o necesitate. Stringenta. Raspunderea solidara a membrilor Guvernului pentru actul de guvernare. Iar aici eu vad ca unii pedelei simt pericolul iminent al continuarii anchetei Udrea. Ei sunt solidari cu manariile blondei. Ca vor sau nu. Odata ca membri ai Guvernului si a doua oara ca membri ai PD-L. Iar stilul PSD (importat de la PD-L) de a face guvernare are rolul de a reduce raspunderea in partea PSD si de a o accentua de partea PD-L. Iar treaba asta nu convine portocaliilor.

Cu privire la Udrea, este bine sa observam stirile care ne spun ca blonda cotrocenista a inceput sa curete troaca portocalie de acele acte care o puteau acuza de cheltuirea abuziva a banului public in interes pedelist. A anuntat ca unele actiuni ale ministerului pe care il conduce nu se vor mai finaliza, cel putin deocamdata. Telegondola de la Petrosani, scarile rulante de la Piatra Neamt si altele. Metoda aleasa este abrogarea acelor HG-uri care includeau aceste locatii si actiuni in prioritatile turistice ale tarii ! Totul a plecat de la Hotararea Guvernului nr. 426/1 aprilie 2009 pentru aprobarea susţinerii financiare a autorităţilor administraţiei publice locale, în completarea surselor proprii ale acestora, pentru finanţarea proiectelor de investiţii în turism pe anul 2009. Sa vedem ce va mai fi in continuare. Nu de alta, dar respectiva HG a tot fost completata si ajustata de Elena Udrea cu sprijinul Guvernului pentru a satisface toate poftele blondei de a iesi in evidenta ca persoana providentiala pentru o parte a electoratului portocaliu.

Mie mi-a ramas, cumva, altfel in minte afirmatia lui Basescu: "Pe cine vor să aleagă preşedinte, când cele două partide îşi pierd vremea!?".

Chiar asa. Pe cine vor sa aleaga presedinte cele doua partide ? Cele doua ! Nu altele. Cele doua. Cumulativ si nu supletiv. Continuarea din discurs este pentru urechile pupinilor, este doar gargara. Ei ?! Cand ?! In primul tur nu se pune problema. Problema se pune in turul II. Mie imi suna a aranjament dinainte stabilit. Pai nu se cuvine sa ii iei in seama pe cei care au afirmat ca exista varianta ca Geoana sa fie doar un iepure pentru Basescu ? Nu se cuvine a crede vorbele care arata ca Geoana urmeaza sa asigure realegerea lui Basescu el urmand sa devina premier ? Ba da. Dupa aceasta "scapare" a lui Basescu in discursul privind "starea natiunii" rostit la TVR - asa cum afirma Radulescu ca ar fi -, putem gandi si la asa ceva. Faptul ca Geoana nu aduna nici macar voturile pesedistilor ma duce cu gandul ca in PSD sunt unii care au aflat de manarie si actioneaza impotriva aranjamentului Basescu-Geoana. De aici apare necesitatea lui Oprescu si lupta unor grupuri de interese ca Oprescu sa aiba capacitatea de a bloca ascensiunea lui Geoana in turul II. De aici ideea ca in turul II sa intre Oprescu sau Antonescu, singurii care pot garanta debarcarea portocaliului sef de la Cotroceni. Eiii, parca se schimba situatia. Si, de ce sa nu o spun, nu cumva afiratiile lui Basescu sunt o atentionare a lui Geoana ?

"Sunt nemulţumit de modul în care funcţionează Coaliţia pentru că ei se gândesc la campania electorală, în loc să se gândească la măsurile anticriză. Eu vorbesc de ambele partide când fac aceste critici".
Da dom'le. Asa este. Din moment ce ai convenit ceva cu Geoana si/sau Sarbu, insistenta celor doua partide de a se posta cat mai bine in campanie este neeficienta intelegerii. Chestia cu masurile anticriza este deja fumata. Acestea nu exista. Iar Isarescu tocmai ce atrase atentia Guvernului asupra structurii cheltuielilor publice. Isarescu viseaza la relansarea economiei iar structura cheltuielilor publice vizeaza relansarea lui Basescu la presedintie ! Este o diferenta, nu ?


Despre moguli si candidatura sa.

"Mogulii ca Vântu sau Voiculescu sunt porniţi împotriva mea pentru că sunt oameni care au văzut că nu mai pot privatiza în mandatul meu nici Poşta Română, nici Romgazul, nici Transgazul, pentru că eu am blocat aceste privatizări. Recunosc că mi-a scăpat afacerea Sterling, dar în mandatul meu, mogulii nu au mai supt economia fără ruşine, aşa cum au făcut pe vremea lui Iliescu".
Citatul asta ne spune mai multe. Cumva, din continutul lui, putem afla ca Basescu a ramas acelasi din 1990, sau mai bine de dinainte de acest an. Interventiile lui in acest mandat la ministrii cabinetelor ce s-au perindat pe la Palatul Victoria, indicatiile lui privind cui sa se dea energie ieftina (secondat, normal, de consilierul Stolojan - "liberalul fenomen", urmas al lui Vintila Bratianu, nu ?! Pai cum nu, din moment de Cristian Preda il vede pe Basescu urmasul lui IIC Bratianu ?!), controlul lui asupra unor firme etc. Basescu vrea o economie sub control politic. Iar Romgazul si Transgazul aflate sub control politic pot fi folosite mult mai eficient pentru pomana politica in detrimentul veniturilor statului si, mai ales, pentru a premia pe cei care au dovedit fidelitate basesciana. Basescu nu vrea sa inteleaga ca privatizarea tuturor intreprinderilor cu capital de stat este benefica statului, nu doar investitorului care isi baga banii in ele. Ce, doar mogulii au vrut sa achizitioneze actiunile celor doua societati ? Aiurea. Probabil ca sunt si altii care asteapta trecerea Romaniei basesciene de la socialism la capitalism. Dar opozitia lui Basescu are alt scop decat ajungerea acestor firme in portofoliul mogulilor. Aici mogulii asunt adusi in fata pentru a arata pupinilor drogati cu basescianita ca el, salvatorul patriei, a actionat pentru bunastarea poporului. Iar firmele cu capital de stat, intre timp, nu isi mai platesc darile catre buget cu acceptul larg al unui Guvern care executa dispozitiile prezidentiale fara a le mai evalua sub aspectul impactului asupra cetatenilor. Chestia cu Sterling este o gogala, PSD luandu-i fata prin Iancu, dar treaba este nesigura pana nu avem un rezultat in instantele penale in urma plangerilor lui Tariceanu.

"Nu m-am decis dacă voi candida pentru că, pentru mine, altele sunt priorităţile acum. Analiza asupra candidaturii mele este foarte complexă şi nu voi spune nici DA, nici NU în cadrul unei emisiuni de televiziune, iar dacă voi lua o decizie o voi face în cu totul alt cadru. Nu ştiu cum şi-au anunţat alţi şefi de stat candidatura, dar eu nu sunt un mare preşedinte, sunt doar preşedintele României".

"Să luăm cazul acelui preşedinte care s-a declarat învins de forţe obscure, când acele forţe sunt acum la vedere, sunt transparente, şi aici mă refer la mogulii din presă".
Aceste doua paragrafe confirma la unii si infirma la altii un comportament. Lui Basescu ii place sa fie victima. Joaca foarte bine rolul. Ne anunta, asa, la general ca are "alte prioritati", iar la special ca mogulii de acum sunt "securistii" care l-au invins pe Constantinescu ? Haida-haida. Domn'Basescu, nu cumva faci o constructie perversa ? Constantinescu nu a spus de "forte obscure", a spus de securitate, iar securitatea care l-a lucrat pe Constantinescu este, bine merci, cea care lupta pentru tine. Daca in perioada 1996-2000 securitatea care te mangaie si te pupa in fund zi de zi ca la calarasii cu schimbul era puternica si putea inscena chiar si unui presedinte de tara tot felul de magarii media, in avantajul evident al PSD si, mai tarziu am aflat noi si al PD (la care unul din securistii sefi a aderat cu intreg partidul securistilor pensionari), azi securitatea face pe placul tau si aduna "probe" pentru dosarele politice comandate de tine adversarilor tai dar nu mai are garantia ca va avea si succes. Culmea, securitatea ta a fost si sanctionata de o instanta cu o groaza de bani pentru abuzul folosirii metodei intrarii cu picioarele in viata privata a adversarilor tai. Bine, de acord, tot noi vom plati abuzurile respective pentru ca, nu este asa, fiind institutie a statului, lucrand in beneficiul statului (sanchi !), greselile se platesc din bugetul statului. Iar singura cale de a sanctiona pe cei care au comis abuzurile nu se aplica pentru ca tu, Basescu, te substitui intereselor statului. De aceea Ministerul Finantelor publice nu deschide actiune impotriva securistilor care au pagubit bugetul statului prin actiuni abuzive impotriva drepturilor fundamentale ale omului. Daca ar proceda respectivul minister potrivit legii, atunci ar iesi la iveala toate magariile tale. Ne costi cam mult Basescule !

Presa este libera Basescule. A devenit mai puternica decat securitatea in influentarea opiniei publice. Desi ai incercat sa calci mogulii pe crestet cu securitatea ai avut surpriza sa constati ca presa este mai puternica. Sunt ziaristi care au mai multi sustinatori decat tine Basescule. Ai incercat tu sa iti formezi, prin securistii portocalii, platforme media insa spatiul cel mai mare era la moguli. Vantul, Voiculescu si Patriciu. Apropo, de ce nu mai zici nimic de Patriciu ? La Vantu ai gasit o nisa. Cotidianul. Ai ocupat-o acum vre-o doi ani. Sprijinit de GDS, SAR, Humanitas si alte ONG-uri si societati "anonime", ai incercat sa impui propria agenda unui public cu ceva mai multi neuroni pe centimetru cub de creer decat pupinii tai drogati. Era sa reusesti. Cand societatea a inceput, din ce in ce mai mult, sa refuze intoarcerea la ceausism, intoarcerea la cultul personalitatii, cu toate eforturile lui TRU care te-a declarat un personaj "pentru alte coordonate istorice", cu toate eforturile lui Liiceanu de a te scoate in evidenta ca pe un personaj providential, cu toate facaturile cu pretentii intelectuale ale lui Tismaneanu, Patapievici, Mungiu sau Cartarescu, ai constatat cat de efemera este "gloria" fabricata din cuvinte mestesugit ales. Au inceput sa te paraseasca, cu regret, si Cartarescu si Mungiu si multi multi altii. Nu mai spun de ziaristii care, pentru o paine, debitau prostii constienti ca spun tampenii. Numarul celor care mai pot canta ode pentru tine se reduce. Cu regret pentru unii dintre ei, cu si mai mult regret pentru tine. Nu mai ai ideologii de pe listele scurte, medii si lungi de intelectuali aserviti cultului personalitatii.

Da Basescule. "Fortele obscure" sunt la vedere. Sunt obscure pentru tine, pentru noi, cei care nu ne mai dorim alte "epoci de aur" sunt clare. Sunt fortele care iti arata micimea sufletului, inaltimea "spiritului" si intunecimea gandurilor. Basescu esti un expirat. Iar zbaterea ta ne confirma, pe zi ce trece, ca Emil Constantinescu a dat modelul de presedinte de care are nevoie Romania. Este singurul presedinte democrat pe care Romania l-a avut din 1989 pana in prezent. Tine minte acest lucru Basescule.

Nu mai dezvolt ideile "economice" ale lui Basescu. Las pe altii mai in masura ca mine sa le analizeze si sa le puna in pagina.

4 comentarii:

hendrix spunea...

Ai mare dreptate in tot ce scrii! Analiza discursului basescian este corecta, obiectiva. Ca de obicei! Constantinescu a fost, intr-adevar, singurul presedinte democrat, ilici si ba-secu fiind niste comunisti, transformati in fesenisti. Intrebare: vazand electoratul asa cum este el, ar putea el vota un om ca Antonescu? NU! Electoratul inca este profund tributar mentalitatilor comuniste. Lucru de care a profitat ilici in 1990 si in 2000. Ba-secu a fost un impostor in 2004, ca adversar al ,,sistemului ticalosit'', el dandu-si arama pe fata la scurt timp dupa aceea. Ba-secu va pica doar in conditiile in care a picat ilici in '96: colaps economic! Norocul nostru este ca guvernul face parca tot ce este posibil sa bage tara in colaps economic.

Crăciun Florin spunea...

Prietene @hendrix, noi suntem electoratul ! Eu, tu si altii ca noi. Suntem niste valori uriase. Pe langa faptul ca existam, pe langa faptul ca avem o comunicare in mediul in care traim mai facem in plus o altfel de comunicare prin intermediul net-ului. Noi schimbam idei, ne contazicem, ne iubim si ne uram cu multa intensitate chiar daca intre noi stau de straja niste electroni. Comunicand activ ne stabilizam valorile pe care le ducem mai departe. Cu care votam.

Antonescu este solutia de azi. Eu asa vad. Ca sa glumesc cumva, Antonescu este prea lenes pentru a continua mascarada basesciana numita "presedinte jucator". Este singurul care poate lega, in timp, prezidentiatul boem al lui Emil Constantinescu de modelul democrat si modern al presedintelui unei tari ca Romania care, vrea nu vrea, trece dintr-o epoca industriala prost construita de comunisti la epoca informationala. Crin Antonescu este sansa noastra pentru a implini si predictia lui Brucan. Tu cum vezi ?

Freddye spunea...

Mi se pare un comentariu obiectiv ,colega ,poate prea obiectiv..Ca sa-si salveze pielea ,BASESCU ar fi in stare de orice,numai sa nu ajunga sa repare ladite la penitenciarul din RAHOVA..Si sa-si schimbe sexul ..Se va spala de PARTIDUL cu DURATA LIMITATA cat de curand ,dupa care va urma una din cele doua CIOCIOELENE..

Crăciun Florin spunea...

@Freddye esti de coma. Ca de obicei. Sa te stii ca iti fur formularea "Partidul cu Durata Limitata". Este superba.

A, era sa uit, bine ai venit pe blog ! Deh, sunt gazda, ce ... puii mei !