vineri, 14 august 2009

Nervi la "Realitatea Zilei" de ieri, la RTv

Ce s-a realizat si ce nu din angajamentele politicienilor de la alegeri pana in prezent. Aceasta a fost intrebarea pe fond. Un invitat, Cristian Preda, m-a enervat. Omul este pozitionat excelent din punctul de vedere al pozitiei sociale, al bagajului de informatie, este si parlamentar european din partea PD-L. Ieri insa, cu toata disponibilitatea mea de a incerca sa ii inteleg pozitiile exprimate nu am reusit decat sa constat ca si asta este unul dintre cei "spalati pe creer" din PD-L.

Agresiv, vocal, lipsit de eleganta, badaran chiar, o tinea "gaia matu" pe a lui: ce alta masura se putea lua in situatia actuala ? Si dai cu taierea salariilor bugetarilor, dai cu concedierea lor, dai cu trimiterea in meschinaria celor 10 zile "concediu fara plata". I-a mai cazut ciocul atunci cand a fost data pozitia matrozului exprimata la Tulcea.

M-am enervat si pentru faptul ca in prezenta atator minti luminate de la emisiune nu a punctat nici unul faptul ca in situatia de acum nu era obligatoriu sa ajungem din cauza crizei. Nu criza a fost cauza care a degradat viata romanilor in aceste 8 luni de guvernare Basescu-Boc-Geoana. Cauza degradarii economice si agravarii unor fenomene sociale in viata cetatii numita Romania este insasi aceasta Coalitie pentru Romania. Criza economica este doar una dintre conditiile care au favorizat "excelenta" in gestiunea tarii.

Incep sa cred ca acest Cristian Preda are degeaba caruta aia de diplome si titluri academice. O fi si asta un tonomat, nu de presa, ci didactic. Cu evidente tendinte de ingrasare, vizibile prin ceafa groasa expusa, Cristian Preda mi-a dovedit aseara ca este incapabil sa se exprime in afara unui sablon construit din timp.

Solutia cea mai buna acum este demisia Guvernului Basescu-Boc-Geoana si formarea altui Guvern, capabil sa inteleaga ce inseamna o tara si, mai ales, ce inseamna obligatia unui guvern de a lucra in beneficiul propriilor cetateni. Guvernul Basescu-Boc-Geoana se comporta ca un consiliu de administratie a unei societati comerciale, nu ca un guvern. O greseala de fond.

5 comentarii:

Cristian Preda spunea...

Aveti dreptate intr-o privinta: nu am fost deloc inspirat ieri si probabil am fost dezagreabil. De aici pana la insultele pe care mi le adresati (spalat pe creier, diplome fara acoperire) e cale lunga. Imi pare rau ca o parcurgeti cu seninatate...

Crăciun Florin spunea...

Dle Cristian Preda sunt surprins de interventia d.voastra pe blogul meu. Nu stiu ce sa cred. Oricum, sunt gazda si va urez bun venit!

Vreau sa fiu sincer. Sunt furios pe dumneavoastra pentru prestatia avuta. Sunteti pedelist. Foarte bine. Este optiunea dumneavoastra si o respect. Dar de la a sustine partidul si politicile acestuia la afirmatiile pe care le-am auzit este cale lunga. Fata de unele persoane, indiferent de culoarea politica, am pretentii. Fata de altele nu. Sunteti printre cei de la care astep nu doar o exprimare inteligenta ci si o pozitie inteligenta. Aseara nu am avut placerea asta.

Referitor la insulte. Sunt urmare a prestatiei dumneavoastra. Sunt o forma de manifestare a furiei mele si sunt un indicator, pentru dumneavoastra, a cauzelor care mi-au declansat furia. Le-am formulat. Raman formulate. Posibil sa incerc, in viitor, sa nu le mai folosesc. Dar nu schimba cu nimic situatia. Impresia ramane. Ramane in sarcina dumneavoastra sa ma determinati sa imi schimb impresia. Daca doriti. Daca nu, nu.

O zi buna !

Cristian Preda spunea...

Stiu ca furia are asemenea efecte... Stiu la fel de bine ca unele interventii (inclusiv ale mele) pot parea politicianiste. Aseara, sentimentul care ma domina era acela ca adversarii actualului guvern cauta cu tot dinadinsul sa fac bascalie. De aceea am insistat asupra alternativei la actuala politica. Sa fiti insa sigur ca nu sunt orb. Din acest motiv, imi stiu si limitele...Cu cele mai bune ganduri (si cu speranta unui dialog civilizat), C.Preda

Crăciun Florin spunea...

Va multumesc pentru vizita. Am retinut dorinta de a purta un dialogul civilizat. Toate cele bune. C.F.

Lilick Auftakt spunea...

Ah, imi pare rau ca nu am vazut emisiunea. :)