joi, 6 august 2009

Unii sunt perversi. Si ipocriti.

Udrea a disparut de pe firmament. Basescu rasufla usurat. "Pilonul" financiar Udrea si unul din maestrii manariilor pedeliste a iesit din prim-plan. A ramas Ciutacu cu JN sa mai apere oarece interes national in cauza.

Acum avem "bomba" Romosanu. Probabil ca nu sunt singurul care are impresia, uneori mai aproape de certitudine, alteori nu, ca acest caz insignifiant a fost introdus cu forcepsul in fata publicului iubitor si barfitor de stiri pentru a atenua importanta informatiilor despre modul in care isi planificase PD-L folosirea bugetului tarii in interes de partid. Pentru ca asta este marele adevar si ar trebui sa fie marea noastra problema. Iar aici Guvernul Boc nu s-a incurcat deloc. A planificat si a dat. Scuza, daca ii pot spune asa a politrucilor PD-L aruncata cu dispret la adresa platitorilor de taxe, de pe unde apuca astia sa vorbeasca este simpla si eficienta: daca au fost alocati bani de la buget si daca treaba a fost facuta "legal", nu este nici o problema. Ba da, este, este pentru ca noi putem sa cerem sa ni se explice de ce au alocat banii de la buget. Noi doar dam banii si cand credem ca acestia vor reveni pentru invatamant, pentru sanatate, pentru mediu, pentru salariile celor care indeplinesc functia publica pentru ca noi, ceilalti, sa putem sa traim mai bine si sa avem mai putine probleme cu recunoasterea actelor si faptelor noastre din domeniul civil sau comercial, de munca sau de familie etc., constatam ca problemele noastre au fost lasate "mai la urma" iar principala preocupare a Guvernului Boc a devenit cresterea faimei si importantei partidului si in special a lui Traian Basescu. Asistam, neputinciosi, la cea mai mare frauda post-decembrista produsa de un partid politic in Romania.

Multi bat toba pe apucaturile dictatoriale ale lui Nistorescu la Cotidianul. Si eu am criticat modul cum i-a dat papucii lui Patrasconiu. Dar nu am fost la fel de virulent cand, de la instaurarea acestei Coalitii la Furat, mii si mii de oameni si-au pierdut locul de munca obtinut pe baza de examen din cauza faptului ca erau in calea "fericirii" pupinilor noilor guvernanti. Mii si mii de oameni, mii de familii care isi pun acum problema existentei, mii si mii de copii care au parinti disperati ... Este sinistru. Culmea situatiei stupide este ca cei dati afara de la Coti au fost printre cei mai virulenti in a arunca in carca acestor mii de necunoscuti vina de a fi nealiniati. Cei de la Coti care a acum guita prin toate portavocile media sunt cei care au gasit justificarea stupida ca asa este necesar la schimbarea unei guvernari. Tot ei tipau, ca din gura de sarpe cand era dat afara cate un pedelist sau pesedist din structurile deconcentrate ale ministerelor pentru cine stie ce eroare grava sau greseala punand in carca liberalilor vina de a face politica de cadre sub interes de partid. Nu ce a facut sau nu a facut functionarul respectiv avea importanta, ci faptul ca guvernarea liberala, in al doilea sau al treilea an a indraznit sa il acuze de ineficienta si sa il demita.

Nu mai spun de dezastrul social de la Guvern. Oameni dati afara pentru ca nu corespundeau criteriului pedelist al fidelitatii fata de premier ?! In teritoriu au fost aruncati in strada oameni simpli, mici functionari publici care nu au avut decat vina de a nu avea carnet de membru PD-L sau PSD. Nu mai spun de cei care erau membri ai PNL.

Iar acum se plange in hohote pentru ca unor ziaristi de la Cotidianul, culmea, acelor ziaristi care au laudat abuzurile comise de PD-L in politica de personal, acei ziaristi care au laudat zicerile prezidentiale cu datul afara de la munca a sute de mii de oameni, li s-a desfacut contractul de munca sau li s-a comunicat ca nu vor mai colabora cu ziarul.

Ipocrizia salveaza Romania.

Hai sa ne intoarcem la treburi serioase. Am citi materialul Mirelei Corlatan. Incisiv si vindicativ, acuzator. Un adevarat rechizitoriu de procuror in faza terminala. Daca aparea doar acest material ? Cititorul de pe hartie cu e impresie ramanea ? Vorbesc despre cititorul neangajat politic. Nu ramanea cu impresia ca Romosanu este cel mai mare ticalos ? Ba da. Dar vin si intreb eu, acum. Cine este acest Romosanu de trebuie sa fie facute publice aventurile lui securiste din tinerete ? Ce cauta Romosanu in presa ? De ce nu ramane cazul Romosanu doar la nivelul persoanelor afectate de activitatea lui ? De ce din sutele de cauze de turnatorii securiste apare, asa, din neant, doar cazul Romosanu ? Pentru ca sunt mii si mii de oameni afectati de turnatoriile unora si altora. Basca acele cazuri in care turnatorii sunt si victime. O intreaga serparaie.

Mai vad ca Coti a cerut CNSAS lamuriri in cazul Romosanu de prin martie, parca. Mi-a intrat ca un ghimpe in creer. De ce ? Un neica nimeni, valoros doar pentru familie si cunoscuti, devine, asa, deodata, o problema nationala. Sa judec, sa nu judec, sa judec, sa nu judec. Hai sa judec. Judec eu, asa, cu de la mine putere, ca venirea lui Nistorescu la Coti este deja o treaba mai veche. Mai judec eu ca o gasca de portocalii de la Coti s-au gandit cum sa contracareze. Constat eu ca Mirela Corlatan este o fraierica care a pus botul la manarie si a actionat. Si ca sarcina de servici si ca tribut adus stapanilor portocalizati. Punerea pe net a articolului, complet incomplet, a fost la graba. Numirea lui Nistorescu a surprins. Iesirea la B1Tv a Mirelei este o alta facatura portocalie. Pentru ca B1Tv este platforma media a PD-L. Contralovitura lui Nistorescu a fost energica si punctuala. Mirela a devenit victima propriei obiediente.

Mai judeca eu ca la Coti au ramas mai multi ziaristi. Ii citesc. Sunt aceeasi. Unii erau mai acizi la adresa lui Basescu. Cam de o eprubeta. Acum au trecut la recipiente mai mari. Fie s-a dat liber, fie au primit sarcina. Au acceptat. Cu ce ar fi mai prejos ziaristii acestia decat cei plecati ?

Pentru ca treaba sa fie treaba, Andrei Badin pune si el un articol pe blog destul de interesant. Inteleg ca se duce o lupta intre "gastile" intelectuale. De o parte Tismaneanu cu ai lui, de cealalta Nistorescu. Dupa mine, treaba lor. Mie imi convine ca nu mai am o platforma PD-L (mai mult ramura PLD) la Coti.

O "usoara" caracterizare se gaseste si aici. Presa este independenta cum este talpa de pantof. Cum e fata asa'i si fundul.

Nu mai spun de EvZ. Aici se toarna la greu.

Incet, incet, Nistorescu devine, ca personaj, mai important decat oricare alta problema din Romania. Travaliul presei pentru demascarea lui Nistorescu "dictatorul" este un balon de aer, nesperat, pentru pedeleii prinsi in coltul ringului cu Udrea.

Eu o sa incerc sa nu mai scriu despre "dictatorul" Nistorescu. O am pe Udrea la indemana. Si apoi, chiar daca nu este genul de femeie care sa imi fure ochii, este oricum mai interesanta decat Nistorescu.

Mai apoi am, pentru ca am de unde, o mare manarie pedelista. Alocarea unor mari sume de bani pentru satisfacerea clienteli politice locale si, de ce nu, pentru tragerea prin fata casei parintesti a unei autostrazi sau sosele imbunatatite, chiar daca alaturi, pe un alt drum, s-a incercat mai anii trecuti, pe studiu de fezabilitate, sa se faca la fel. Astfel, Clujul, ca despre Cluj este vorba, va avea dublate centurile ocolitoare astfel incat sa aiba tot pedelistul local sosea la poarta.

6 comentarii:

hendrix spunea...

Iata ce scriam acum mai putin o ora despre cazul Romosan:,,Scriitorul Petru Romosan a fost, fara doar si poate, O VICTIMA a securistilor! Nu exista nicio declaratie data de el impotriva cuiva, NICIUNA! Exista doar un angajament dat pe 29 septembrie 1987, in preziua fugii sotiei sale la Paris. Actul este datat pe 26 septembrie, fapt mai putin important. Este evident ca acesta era pretul platit de Romosan pentru ca sotia sa poata fugi din iadul comunist. Angajamentul semnat de el a ramas un simplu act, FARA NICI UN FEL DE TRADARI! Dovada clara ca el n-avea nimic in comun cu regimul comunist, cu securistii, este ca fuge din tara in august 2007!!! Dupa ce este prins si anchetat, el fuge in septembrie in Ungaria! De acolo da declaratii extrem de dure regimului comunist. Pleaca mai departe la Paris unde ramane o voce extrem de critica regimului comunist.
Extrem de relevant este Planul de masuri luat de securisti impotriva lui Romosan in 1989. Fiind un INAMIC AL REGIMULUI se cauta diverse cai de a-l determina sa se cuminteasca, sa-l timoreze, sa-l compromita, sa-l discrediteze prin intermediul diversilor securisti. O armata de securisti erau prinsi in actiunea de compromitere a lui Romosan. Povestea cu Ion Negoitescu, care i se pune in carca, este luata in calcul de securisti in incercarea de a-l compromite. Exact ceea ce fac acum si vechii securisti, dupa 20 de ani, incercand sa-l prezinte ca un turnator al lui Negoitescu. Aceleasi metode, aceiasi oameni, doar ca alte timpuri!
Concluzie: articolul mirelei corlatan a fost o MIZERIE! Fara niciun fundament, este un articol comandat de securistii care il vor pe Romosan vinovat! De ce a aparut brusc vineri? Simplu, se stia ca vine Nistorescu, prieten cu Romosan. A fost o provocare acel articol, scris cu multa reacredinta, fara deontologie profesionala. Basescienii au sarit in sus ca e vorba de ,,cenzura'', in realitate Nistorescu a oprit un articol nedemn de un jurnalist adevarat. Corlatan a fost data afara in urma prestatiei de la B1TV, unde l-a atacat murdar pe Nistorescu.''
Cazul lui nutzi curvea este si el important, asa este! Situatia economica dezastruoasa este importanta, asa este! Dar un ziar important precum Coti, cu o conducere profesionista a lui Nistorescu, este marele pericol pentru ba-secu acum. Nu vezi ce coalizare a tuturor fortelor portocalii este impotriva lui Nistorescu? Crede-ma, aceasta este ACUM problema nr.1, nu?

Crăciun Florin spunea...

Prietene @hendrix inclin sa cred ca pupinii portocalii vor sa ramanem pe cazul Romosan. Daca se poate in toata presa. Iar presa nu este favorabila, in general, lui Nistorescu. Ma refer la presa care are vanzare, nu la fituici: Adevarul lui Cartianu, Ev.Z., tabloidele. Nu trebueisc excluse blogurile ziaristilor care, de multe ori, concureaza la audienta ziarele insasi.

Cred ca azi, in Coti, s-a spus destul despre cazul Romosan. Sa ii punem punct noi, pentru ca pupinii portocalii nu doresc. Daca inchidem cazul Romosan se revine la Nutzi Udrea si manariile ei. revenim acolo unde trebuie iar investigatorii de la Coti, se pare ca astia au ramas, au mana libera.

Este foarte important ca la Coti sa se puna punct pe acest caz. Daca Nistorescu lasa undeva mai la un colt cazul Romosan si trece la treburi mai serioase, atunci Basescu va deveni mai agitat iar portocalii vor capata ceva din verdele portocalelor putrezite.

Hai sa scoatem cazul acesta din dialogul zilnic si sa ii cerem lui Nistorescu sa faca ce se asteapta de la el la Coti. Normal, hienele nu se vor lasa usor. Vor marai in continuare, vor introduce alte si alte subiecte "explozive" in discutie, vor incerca sa provoace. Contracararea acestui fenomen se poate realiza, eficient, prin lipsa de reactie si mersul inainte al publicatiei. Cum a facut Tariceanu cu Basescu din 2007. Daca PSD nu gafa cu suspendarea presedintelui, astazi Basescu era deja mort.

rock60_70 spunea...

Salut,Cepeca.

Eu nu sint chiar atit de sigur ca toata treaba cu suspendarea lui Basescu a fost o gafa.Cred ca a fost o chestie chiar foarte bine gindita.

A fost o vreme prin 2005 cind cumparam saptaminal revista 22.Am renuntat in cele din urma,complet scirbit,nu mai e nevoie sa-ti spun de ce.O chestie insa m-a pus pe ginduri si mi-a oferit o cheie corecta de interpretare a multor evenimente petrecute dupa aceea.

Se spunea in articolul ala-nu mai tin minte al cui era-ca pentru establishmentul politic american conteaza atunci cind vine vorba de Ro doar doua lucruri:PSD si Traian Basescu.Pentru ei liberalii nu exista.

S-a lucrat de mult timp la alianta ce conduce Ro in prezent.Ca mai sint si mici accidente pe parcurs(de ex.opozitia grupului condus de nea Nelu la rasturnarea prin motiune de cenzura alui Tariceanu)-astea sint maruntisuri inerente.

Eu nu cred ca schimbarea lui Base(fie prin renuntare la ordin,fie prin victoria stupidului Geoana)o sa schimbe esential datele problemei.Iar o victorie a lui Crin cred ca nici nu e de dorit acum,tinind cont ca de la anul ne ia mama dracului pe toti.

Ma rog,ce va fi vom mai vedea...Pina atunci insa vreau si eu sa iti distrag atentia de la madam Udrea si urletele ei guturale.Ce,numai Patrasconiu are voie?O mica ambuscada vicleana care sa te puna pe ginduri si sa te confuzioneze nitel:

http://www.youtube.com/watch?v=PXqgvrHrxsw

La revedere.

=

Crăciun Florin spunea...

Prietene @rock60_70, multumesc pentru link. Frumos. Exceptional de frumos. Dar ...

Ei, nu te las. Elena Udrea a inceput sa stearga urmele ! Deocamdata doar declarativ. Inseamna ca un numar de HG date de Guvernul Boc vor fi abrogate. Culmea, sunt acele HG care dadeau milioane si milioane de euro la Petrosani pentru telegondola, la Piatra Neamt pentru scari rulante pe Pietricica, nu mai stiu pe unde si, posibil, vor mai urma. Toate sunt in fiefuri portocalii.

Ei vezi ca sunt stiri interesante. Cu ajutorul tau scriu cu mai multa placere. Ascult muzica exceptionala si scriu despre politica si politichie !

Anonim spunea...

O ipoteza care nu trebuie ignorata

Nu ma ascund, sunt din bransa, dar la o alta foaie (Nu la cea Transilvana, ca sa n'avem discutii)
Deci. Orice ziarist normal la cap cand are un text atemporal, basca mega-super-exclusivitate, nu-l publica doar in ziua in care ziarul nu apare pe printci doar in editia online. Deci domnisorica Corlatean, putea astepta pina duminica - am inteles ca materialul era de mai multa vreme documentat si lucrat - si-si baga textul si pe print si online. De ce nu s-a intimplat asa. That's the problem! Pentru ca asa trebuia sa se intimple. Pentru ca forte oculte aveau interesul sa provoace scandal si sa-l termine pe Nistorescu (nu sunt neaparat un fan al lui - din nou ca sa nu avem vorbe). Punct ochit, punct lovit. Corlateanca nu a "platit" din postura de victima colaterala. Ea a fost sigura ca "spatele" ei va functiona. Nu a functionat pentru probabil si-a pastrat gloantele pentru o alta confruntare.
In ceea ce-l priveste pe Patrasconiu, lucrurile sunt clare. Ultimul propagandist - sa fie clar, una este sa fi suporterul unei culori politice si alta sa fi PR-ist disimulat si nu numai - portocaliu era clar ca urma sa fie executat. Consider ca Nistorescu a procedat corect din punct de vedere moral. Imoral era daca il retragea din functia de editorialist si il trimetea sa faca reportaje la spitalele de handicapati sau sa descrie viata de zi cu zi a aurolacilor. Din punctul de vedere al Codului Muncii, s-ar putea ca Patrasconiu sa obtina castig de cauza. Ramane de vazut. Poate Nistorescu stie ceva ce altii nu stiu. De exemplu am aflat ca doi dintre cei curatati in ceea ce blogosfera a numit joia neagra de la Cotidianul nu au fost "facuti" chiar moca. Cineva cica ar fi descoperit ca erau pe un stat de plata al unei institutii al carei nume incepe cu litera "S". Poate si Patrasconiu? Nu as baga mina in foc si sa zic ca este fata mare.

PS

Alta informatie care este ignorata

Cred ca unele persoane ar face bine sa mai arunce un ochi pe Trafic.ro. Ar descoperii lucruri interesante.

Crăciun Florin spunea...

Cand esti de meserie se vede. Multumesc pentru informatie @Anonim.

Nu am cultura necesara pentru a cunoaste presa in viata ei intima, dar am cultura juridica necesara pentru a distinge intre un lucru care respecta normele in vigoare, ca sunt scrise sau nu si unul care este pe langa.

Desi este pe gustul amatorilor de senzatii tari, dezvaluirile cu ajutorul CNSAS nu pot incalca dreptul la intimitate al unei persoane care nu indeplineste o functie publica. Iar aici ma bazez pe scopul existentei acestei institutii. Daca am accepta ca CNSAS poate fi folosit in orice situatie am asista la o vanatoare de vrajitoare si la o reintoarcere la vremurile securitatii.

Dupa cum spui tu ca este regula in gazetarie, inseamna ca am intuit bine. Mirela si-a bagat materialul la inaintare cu scopul de a lovi in Nistorescu. Nu s-a multumit cu doar asta, ci a iesit si pe sticla cu acuzele la adresa lui Nistorescu. Este clar ca treaba a fost pregatita din timp, ca faptele au fost cu intentie iar reactia lui Nistorescu devine obligatorie. Doar nu trebuia sa stea sa primeasca palme, din stanga si din dreapta doar pentru a arata ce fel de om bun este el !

Am vrut, cu ceva timp in urma, cu mult timp in urma, sa postez la Patrasconiu pe blog, la o pastila propagandistica a acestuia. M-am abtinut cand am vazut ca s-a adresat unui alt forumist, @inimarea, cu nesimtire, indicandu-i sa plece de pe blog daca nu ii convine ce scrie el. Mi-am dat seama ca individul urmarea altceva, ca ce face el nu mai este gazetarie, nu mai este comunicare ca blogger, ca este deja propaganda pro-Basescu si ca urmareste mentinerea in priza a pupinilor. Agresiva, fara nuante, inadmisibila in relatiile dintre doua persoane care accepta comunicarea directa prin intermediul blogului sau a unui forum de pe net. Am renuntat si am postat doar pe articolele scrise in ziar, acolo unde nu mai putea sa ma invite sa nu mai citesc ziarul.

M-am uitat pe trafic.ro. Coti este in crestere in timp ce Adevarul, de ex., este in scadere. Si nu doar acesta. HotNews, Ziare.com, Ev.Z si altii. Interesant. Ai dreptate. Vizitarea trafic.ro iti poate spune multe.