marți, 26 februarie 2019

Darius Vâlcov a intrat în linie dreaptă cu procesul

„Inalta Curte a motivat sentinta prin care fostul ministru de Finante, Darius Valcov, a fost condamanat la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, potrivit unor surse judiciare. Sentinta era data inca din 8 februarie 2018.” - Ziare.com

Cei de la Ziare.com dau o veste așteptată. De aproape un an de zile! Timp în care, din poziția de consilier al sinistrei Viorica Dăncilă (accidentul uman ajuns prim-ministru pentru că nu a putut ajunge infractorul Liviu Dragnea), Darius Vâlcov a făcut praf și pulbere finanțele românești. Nu sunt sigur dar nu este mare lucru să fie o răzbunare pe întreaga societate ca urmare a condamnării la 8 ani de închisoare. Dacă și instanța de apel de la ICCJ va da aceeași sentință, atunci România va avea niște ani de tras pentru a repara ce a distrus Darius Vâlcov și coaliția PSD-ALDE de când individul este adevăratul decident în Guvernul României.

Să sperăm că instanța de apel de la ICCJ nu o va mai lungi cu acest proces. Prima instanță de la ICCJ a dat sentința cu unanimitate de voturi (3 din 3).

Nu doar în dosarul lui Vâlcov. Și dosarele lui Dragnea stagnează, lumea deja a căzut pe gânduri. Vâlcov mai are niște dosare. Să nu se ajungă în situația aia stupidă când procesul infractorilor acuzați de trafic de persoane a încetat pentru că faptele sau prescris. Stupidă situație! Niște judecători ar cam trebuie trași la răspundere. Nu există nici o justificare pentru ca un dosar să se închidă pentru prescrierea faptelor penale! Cineva nu și-a făcut treaba. A luat banii degeaba.

Să sperăm că anul 2019 este cel în care „marile dosare” își găsesc soluțiile prevăzute de lege.

Niciun comentariu: