luni, 18 februarie 2019

Declarații de presă ale Ralucăi Turcan la finalul BPEx al PNL

DECLARAȚIILE DE PRESĂ ALE PRIM-VICEPREȘEDINTELUI PNL RALUCA TURCAN, LA FINALUL REUNIUNII BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 18 FEB. 2019


Partidul Național Liberal a decis, astăzi, în ședința Biroului Executiv, să depunem o propunere legislativă pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD și ALDE împotriva tuturor celor care au declanșat anchete împotriva corupților în ultimii ani de zile.

Comisia de la Veneția, Comisia Europeană, GRECO, au criticat în termeni foarte duri înființarea acestei Secții speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție. Mai mult decât atât, prin menținerea acestei Secții, există pericolul ca România să sufere consecințele activării articolului 7 din Tratatul UE. Cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări, asta spune Constituția României. Însă, din nefericire, Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituțională, ignoră tocmai aceste prevederi importante ale Constituției. Dacă un procuror sau un judecător săvârșesc abuzuri, atunci acestea trebuie sancționate de către CSM și Inspecția Judiciară. În felul acesta facem un apel și către aceste instituții să revină la rolul constituțional, în baza căruia aceste două instituții funcționează.

Ca sinteză, așadar, PNL urmărește desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, tot ce înseamnă abuz al judecătorilor și procurorilor să fie anchetat de către organismele acestea cu rol constituțional pentru sancționarea faptelor de corupție oriunde acestea se află și, în același timp, pentru a proteja independența și imparțialitatea instituțiilor din Justiție.

În același timp, Partidul Național Liberal va depune în această săptămână moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Este ministrul care a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce privește funcționarea sistemului judiciar cât și în ceea ce privește imaginea României în străinătate. Tudorel Toader a acționat ca un luptător împotriva intereselor României în plan extern. Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la șeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota și de a asumuți instituțiile împotriva fostului procuror-șef Laura Codruța Koveși, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României. A făcut un rău uriaș României, nu unui om , nu doar unei instituții. Prin tot ceea ce a săvârșit Tudorel Toader în ultima perioadă, practic s-a întors împotriva țării sale. El trebuie să plătească. Dincolo de acest aspect care acum a captat atenția opiniei publice, Tudorel Toader este și ministrul care a făcut cel mai puțin din ceea ce și-a asumat din programul din guvernare. De la recuperarea restanțelor salariale pentru grefieri, de la suplimentarea personalului de probațiune, până la introducerea brățărilor electronice, astfel încât să nu mai ajungem la eliberarea pușcăriașilor periculoși pe străzi, ci aceștia să fie supravegheați și să fie ținuți în penitenciare, tot în acest sens investițiile în penitenciare, practic, sunt cea mai mare restanță a acestui Guvern. Se demonstrează în felul acesta, prin faptul că nu au băgat niciun leu în îmbunătățirea condițiilor de detenție, că pretextul eliberării infractorilor a fost, de fapt, cel urmărit și nu condiții mai bune pentru cei care săvărșesc detenție în România. Ca să fie foarte clar și închei aici, nu este preocuparea Partidului Național Liberal să vină și să aloce fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, această preocupare trebuie să fie a celor care, astăzi, au ajuns să răspundă pentru punerea în libertate a unor indivizi periculoși care recidiveză și care au supus România unei întregi terori în ultima perioadă.

(Cum stați cu demersurile legate de schimbarea Președintelui Camerei Deputaților?)

Suntem într-un proces în linie dreaptă pentru demiterea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților. Motivele de încălcare a Constituției sunt numeroase și se adună practic de la o zi la alta, în același timp, încălcarea regulamentului este o constantă în tot ceea ce înseamnă activitatea instituțională a domnului Liviu Dragnea, mai mult decât atât, s-a văzut și la dezbaterea bugetului acest personaj toxic pentru România a confiscat instituția Camerei Deputaților pe persoană fizică, a ajuns ca tot ceea ce înseamnă agendă parlamentară să fie subsumată unor interese politice țintite, care nu au nicio legătură cu interesele României. Liviu Dragnea va pleca din fruntea Camerei Deputaților, este doar o chestiune de zile și eu cred că vom ajunge la o majoritate parlamentară, care la un anumit moment să finalizeze acest demers pe care noi l-am început.

(Când va fi gata lista pentru europarlamentare? De ce Robert Sighiartău la șefia campaniei pentru europarlamentare?)

Tot ceea ce ține de campania electorală și de pregătirea PNL pentru campania electorală, va fi anunțat de Președintele partidului la următoarea declarație de presă.

(De ce a fost nevoie de încă un sondaj, înțeleg că s-a făcut un astfel de sondaj, in afară de cel mare)

Sondajele sunt cercetări sociologicie, adică cercetări în privința evoluției percepției oamenilor față de partidele politice. PNL este interesat să vadă,cât se poate de des, cum evoluează percepția față de ceea ce noi facem cu adevărat și ne străduim să facem în activitatea noastră politică, de aceea o să facem în fiecare lună sondaje de opinie care vor arăta evoluția, sper eu, pozitivă a încrederii oamenilor în PNL. În ultimele zile, mai ales în etapa dezbaterii bugetului de stat s-a văzut foarte limpede că PNL este partidul care chiar face lucruri în parlament, în opoziție, în acest context dificil. Nu uitați că avem 20% reprezentativitate în Parlamentul României. Cu acești 20% am reușit în dezbaterea pe buget să imprimăm teme de dezbatere extrem de importante, exact pe interesele României, ce ar fi trebuit surprinse în construcția bugetului pentru anul 2019 și cea mai mare victorie aceea a trecerii unui amendament PNL, privind dublarea alocațiilor pentru copii. Sunt lucruri concrete pe care PNL le pune în slujba oamenilor.

(Astăzi ar fi trebuit să avem lista validată cu candidați pentru Parlamentul European, astăzi fiind 18 februarie. De ce s-a amânat și când vom avea această validare?)

Așa cum am spus, tot ceea ce ține de listă și organizare pentru europarlamentare va fi prezentat în declarația de după Biroul Permanent.

Niciun comentariu: