miercuri, 6 februarie 2019

DRAGNEA, TĂRICEANU ȘI VÂLCOV ÎMPING ROMÂNIA ÎN BRAȚELE RUSIEI!

DECLARAȚIE DE PRESĂ A DEPUTATULUI PNL VIRGIL POPESCU:

ORDONANȚA LĂCOMIEI NE LASĂ FĂRĂ GAZE!

DRAGNEA, TĂRICEANU ȘI VÂLCOV ÎMPING ROMÂNIA ÎN BRAȚELE RUSIEI!

Așa cum am avertizat OUG 114 – Ordonanța Lăcomiei pune în pericol viitorul investițiilor în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Toate eforturile care au fost făcute pentru adoptarea legii offshore au fost date peste cap de adoptarea uneia dintre cele mai dezastruoase Ordonanțe de Urgență.

Compania OMV Petrom anunță că amână luarea unei decizii cu privire la decizia de investiție pentru exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, din cauza ”mediului legislativ actual” precum și a ”riscului politic și de reglementare”.

Ca să înțeleagă toți românii aș vrea să traduc această decizie a celor de la OMV Petrom,  partner al gigantului american Exxon Mobil în investiția din Marea Neagră, decizie care mi se pare de o gravitate fără precedent.

Este pentru prima dată, după aderarea României la UE când se aduce în discuția publică faptul că România, condusă de PSD și ALDE, prezintă risc politic. Asta va transmite un semnal în piață că România nu mai este un stat propice pentru investiții, că România se îndepărtează de valorile europene și euroatlantice, adică se îndreaptă către Est.

Drept urmare Dragnea, Tăriceanu și Vâlcov împing România în brațele Rusiei, făcându-ne dependenți de gazul rusesc.

Asta în timp ce PSD Teleorman anunță cu surle și trâmbițe că Liviu Dragnea dă „o nouă lovitură pe plan internațional, fiind invitat de președintele Donald Trump, la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington”.

Asta este o nouă dovadă de comportament duplicitar de care dă dovadă liderul PSD. Liviu Dragnea trebuie să arate că nu vrea să arunce România în brațele Rusiei și să abroge Ordonanța Lăcomiei. România și românii au nevoie de gazul românesc, de stabilitate legislativă care să permită investitorilor să își aducă banii în țară, să sprijine economia, iar românii să trăiască mai bine.

P.S. Să nu uit, de abia aștept să vedem fotografii de la această așa-zisă „nouă lovitură pe plan internațional”.

Virgil Popescu,
Deputat PNL
Vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii

Niciun comentariu: