duminică, 22 mai 2016

Campanie „bla, bla, bla”, în stilul PSD. Pacienții spitalelor din București sunt în pericol !

Nici că se putea altfel.

Gabriela Vrânceanu Firea a prins momentul sensibil cu sănătatea și a ieșit, ca de obicei, prost la interval. Așa cum a ieșit și cu mătura să arate că știe să o țină în mâini numai că, ce să vezi, o ținea de parcă nu a văzut mătură în viața ei. Ei, de aici se cuvine a gândi. Firea vorbește despre lucruri pe care nu le cunoaște.

Citesc știre la Agerpres (aici).

Cunoaștem cu toții criza prin care trec spitalele din București și pericolele la care sunt expuși pacienții. E nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor”.

Avem două idei în declarația iresponsabilă a Firei.

În prima, Gabriela Vrânceanu Firea ne anunță că în București pacienții spitalelor sunt în pericol: „Cunoaștem cu toții criza prin care trec spitalele din București și pericolele la care sunt expuși pacienții”. Bucureșteni, oamenii care vin cu disperare în spitalele din București din localitățile limitrofe, cei aduși în București din spitalele din țară, cei care au suferit accidente în mai toată țara, cazurile extreme etc. Potrivit lui Firea, toți aceștia sunt în pericol în spitalele din București pentru că aceste spitale „trec printr-o criză”.

O vorbă din români este permisă la o astfel de afirmație: prostul până nu'i fudul, parcă nu e prost destul.

Nu ne anunță cum va face și va drege ea pentru ca pacienții spitalelor capitalei să nu mai fie în pericol, ne anunță ce trebuie să facă Guvernul. Stop cadru ! Guvernul să facă un program guvernamental de reabilitare a spitalelor ?! Păi, ea la ce candidează ? La Președinția României ? Cam târziu, acum nu avem aceste alegeri.

A pasat pisica la Guvern. După această declarație, dacă ar fi să fie luată în serios locatara comunei/orașului Voluntari, soață de primar „forte”, atunci bucureștenii ar trebui să ceară cu disperare să fie tratați în alte spitale, de la Cuca Măcăii, oriunde, numai în București nu. Aici sunt în pericol. În mare pericol !

Ca să arate că vorbește serios, exemplul dat este și mai departe de realitate. Este mai mult decât departe, este ireal !

Spitalul de copii 'Victor Gomoiu' e singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani. Ridicat pe banii primăriei, adică ai bucureștenilor, spitalul e aproape gata, dar nu poate fi dat în folosință pentru că Primăria Capitalei și constructorul nu se înțeleg”.

Catindata Firea se pierde cu firea și anunță, pompos, că dacă ajunge la primărie, în trei luni îi termină pe birocrații din primărie și va rezolva cu darea în folosință.

Mă uit pe Google după spitalul „Victor Gomoiu”. Surpriză ! Spitalul există din ... 1927 ! După al doilea război mondial a început să asigure servicii strict pediatrice astăzi fiind un etalon în domeniu. În 2011 a intrat în subordinea Primăriei București (aici).

Există, este adevărat, un proiect care ar fi trebuit terminat în 2014, când la primărie era Sorin Oprescu iar la Guvern era mare și tare Victor Viorel Ponta. Mda !

Proiectul are ca scop „Reabilitarea, modemizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu”, iar eu bănuiesc că despre asta face vorbire Firea și nu despre construcția spitalului ... construit din 1927 !

După declarația lui Firea, radicală, va obliga primăria să accepte pretențiile constructorului ! În trei luni. Oare știe ce vorbește ? Care este adevărul ? Cine are dreptate ? Primăria sau constructorul ? De ce se pronunță Firea în favoarea constructorului ?

Ca de obicei, când te uiți cu atenție la ce spune și ce face Firea dai peste minuni. Mătura nu știe să țină în mână, de aici și concluzia logică că nu știe să măture pentru că nu face așa ceva (cel puțin la Udrea se vedea că știe să măture, ținea mătura în mod natural !), vorbește despre un spital care funcționează de aproape 90 de ani ca despre un spital construit de la „0” în ultimii 30 de ani și mai are.

Firea este tipul candidatului „caricatură”. Nu le știe, dar le spune. Dacă o scuturi puțin, îi sare țandăra și acuză că este insultată o femeie. Măi fată, măi ! Tu ești mai degrabă o țață !

Niciun comentariu: