duminică, 22 mai 2016

Cristina Pocora despre spitalul generalist necesar Sectorului 3

Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 3 (aici și aici).

SE IMPUNE CONSTRUCȚIA UNUI SPITAL GENERALIST ÎN SECTORUL 3! ESTE INADMISIBIL CA LOCUITORII CELUI MAI MARE SECTOR DIN CAPITALĂ SĂ NU AIBĂ UNDE SĂ SE TRATEZE!

Consider că este deosebit de important ca noul ministru al Sănătății să înțeleagă că haosul din sistemul de sănătate poate fi stopat doar printr-un management dedicat atât la nivelul Executivului, cât și la nivelul conducerilor spitalelor.

Îi cer lui Vlad Voiculescu să introducă pe lista sa de priorități construirea unui spital generalist în Sectorul 3! Este inadmisibil ca în cel mai mare sector din Capitală să nu existe un spital sau o maternitate!

Primăria Sectorului 3, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Sănătății trebuie să le ofere cetățenilor șansa de a se trata la ei în sector, într-un spital modern, care să corespundă normelor europene!

Românii trebuie să simtă cu adevărat că le este protejat dreptul la sănătate, iar pentru acest lucru este necesar ca în fruntea Ministerului Sănătății să se afle un om dedicat rezolvării problemelor din domeniul medical.

Îmi doresc ca noul ministru al Sănătății să înțeleagă că se impune o redresare a sistemului sanitar, iar aceasta poate fi realizată doar dacă vor fi adoptate cu responsabilitate cele mai potrivite măsuri pentru pacienți și pentru personalul medical.

Sistemul sanitar trebuie reformat din temelii! În primul rând, trebuie modificată legislației astfel încât numărul locurilor la rezidențiat să nu mai fie decis de Ministerul Educației, ci să se stabilească la recomandarea expresă a Ministerului Sănătății în funcție de necesarul fiecărei specialități.

Trebuie să stopăm migrația cadrelor medicale, iar pentru a realiza acest lucru se impune deblocarea imediată a posturilor din sistem și alocarea unui buget suplimentar pentru creșterea salariilor la maximul prevăzut de grila de salarizare. Nu ne mai putem permite să pierdem medici dedicați meseriei lor în favoarea sistemelor sanitare din străinătate!

De asemenea, este necesară revizuirea de urgență a metodologiei de calcul a prețului medicamentelor. Putem stopa fenomenul retragerii medicamentelor de uz curent de pe piața românească din cauza prețului, doar dacă ne aliniem la prețul minim european sau chiar sub acesta.

Sistemul sanitar românesc are nevoie de noi direcții de acțiune și de măsuri concrete care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale cadrelor medicale și, implicit, a modului de îngrijire a pacienților!

Cristina Pocora

Candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 3

Niciun comentariu: