vineri, 20 mai 2016

Haida-hai ! Hai cu sondajul, neamule, internaționalule !

Neicusorul din imagine, personaj caragialesc în devenire, a comandant un sondaj. L-a publicat vijelios pentru a arăta poporului bucureștean cine este cel mai mare și mai tare. A ieșit de parcă l-ar fi făcut Pieleanu sau Palada. O făcătură.

M-am dus să văd cine este TNS (aici). Este tare, bre ! Tare de te rupe. Te dai pe mâna lor și îți crește, mintenaș, buzunarul cu vreo 35 milioane de euro. Este, spun gurile rele, casa de sondaj a PDL (CSOP) ! Asta în 2015 !

Fac și studii de piață. Sondajul acesta este cam așa ceva. Bine, nu știu în care piață au făcut sondajul.

România Tv l-a aruncat victorios în capul telespectatorilor. Comentariile curg „voioase” pe rețelele de socializare. Pe lângă comentarii apar, cum este firesc într-o campanie, recomandări ciudate: PNL să renunțe la Cătălin Predoiu în favoarea lui Nicușor Dan care, culmea culmilor, adună voturile liberalilor ! Auzi brâul ! Acum, așa, pe nemâncate, dar dacă mai și mănâncă niște mici de mici, de la tata lor ?!

Ca să nu jignesc celelalte organizații media mărturisesc, umil, că nu doar România Tv a dat sondajul. Mai sunt ei, dar nu îi mai pomenesc pentru că lungesc vorba.

Să vedem la candidați întâi și apoi pun repede, repede la consilieri. Este de discutat. Ce mai !



Acum poza cu consilierii



Indiferent cum iei sondajul, este tare ciudat.

PSD este la pământ. Nu este în firea PSD să fie așa, trebuie să îl înțelegem, este „jupuit” de partidul lui Vanghelie, partid care ia 2,3% la consilieri și 2,5% la candidatul „degeaba” Adrian Severin. Nu este mult dar nu se justifică diferența între Firea (pesedistă !) care ia 37,5% și masa consilierilor PSD care abia iau 26,2% ! Este o diferență de 11% ! Este ilogic ! Poporul PSD nu vrea ca Firea lor să aibă consiliul ei general majoritar ?! Peste poate.

PNL este și mai și. Dar, fiind în opoziție față de PSD, este pe invers. Cătălin Predoiu ia un amărât de 8,7% iar partidul primește la consilierii generali 18,4% ! Măi nene cu sondajul, tu ai ceva treburi necurate pe aici. Bine, nici nu știu dacă nenea ăsta știe românește. Asta este. Mă fac că îl bănui că știe. Dacă nu cumva nenea ăsta o fi o tanti cu viziuni sorosiste. Diferența între opțiunile liberalilor este și ea majoră, aproape 10% !

Apare Făt-Frumos Nicușor Dan. Matematicianul care știe să lucreze cu cifrele, care le-a îmbârligat atât de strașnic încât săracele s-au așezat și ele cum au putut, pe ici pe colo, în special pe la el și ai lui.

Nicușorul are nici mai mult și nici mai puțin decât 19,5% ! Este în scădere. Trebuie să observ asta. Scade de la peste 20% la 19,5%. Probabil că tot TNS-iștii i-au făcut și primul sondaj care îl posta în fruntea bucureștenilor de largă recunoaștere locală.

Mai văd ceva. La fel ca Firea, stă cocoțat în față Nicușorul iar mai în spate, mai sărăcut, partidulețul. Nu chiar sărăcuț din moment ce 16,2% din bucureșteni știu cine este USB - Uniunea Salvați Bucureștiul ! USB-ul este peste PMP-ul lui Băsescu care are abia 6,2%, este peste ALDE-le lui Tăriceanu care abia adună un 5,3% ! Restul nu mai contează. Resturi.

Cu această creștere mirobolantă, în nici un an de zile - până acum -, USB va ajunge să stăpânească Bucureștiul. Neicusorul va institui aici Falansterul de la București, o nouă încercare pentru 70.000 de ani după nereușita încercare de la Scăieni din secolul XVIII (aici). Musai va fi așa pentru că și partidul lui Nicușor Dan are ca obiectiv politic doar Bucureștiul. Nu are el treabă cu țara asta întreagă, nu. El vede doar Bucureștiul. Acum se pare că îl vede cu mileu pus de Firea peste Arcul de Triumf. El fiind, pentru început, un harnic vice-primar al blondei cu talente de gospodină.

Vom mai avea parte de minuni. Eu spun să ne ținem cu firea.

Băi, și totuși, cum dracu au ajuns ăștia de la USB la 16,2% ?! Cine îi cunoaște ?

Niciun comentariu: