vineri, 13 mai 2016

Niște lămuriri cu privire la „tandemul” Sava-Piedone „descoperit” de politrucii PSD și amplificat de alți jurnaliști „fomiști”.

Cătălin Predoiu a dat un interviu la HotNews lui Dan Tapalagă (aici).

Temele abordate au fost interesante. „De ce”-urile au curs. După părerea mea, Tapalagă a încercat să fie un judecător în fața căruia „inculpatul candidat” a trebuit să își susțină poziția în fața acuzelor de presă și nu a realității cotidiene. Acest interviu a fost din seria „presa acuză iar candidatul se scuză”, numai că Predoiu a mai schimbat din „scenariul” „judecătorului” Tapalagă oferind o altfel de interpretare a problemelor și evenimentelor.

Scopul meu, evident astăzi, evident acum, este de a combate propaganda politrucilor plătiți de Antena Group și a propagandiștilor din presă care și-ar fi dorit acest interviu (pentru o mai mare vizibilitate) dar nu au noroc. Aseară sau astă noapte, la Rareș Bogdan, s-a întrunit un „complet de trei judecători jurnaliști” care au făcut tot posibilul să denatureze o realitate în speranța că vor fi băgați în seamă iar Predoiu și candidații PNL la sectoare vor merge în fața lor să se explice. Este și asta o tactică jurnalistică pentru a provoca un interviu.

În fine, la modă este „alianța” Răzvan Sava - Popescu Piedone. Declanșată de politrucii PSD de la Antene. Interpretată aiurea de unii și alții din presă și de pe paginile de socializare. Vezi, Doamne, PNL se compromite. Fleoșc ! Părerea lor. O părere care insultă nu doar PNL, membrii PNL, insultă și cetățenii Sectorului 4 care ar vota cu Piedone și cu partidul pe care Piedone îl susține.

Culmea, cei care își dau cu părerea în presă sunt plini de pete. De toate culorile. Pe nici una din pete nu scrie „onest”, „moral”, „profesionist” etc. Toți acești jurnaliști au cochetat cu teancul de bani pe care formațiunile politice îl puneau la dispoziție să se scrie de bine despre ele sau să nu se scrie rău. Nu să tacă jurnaliștii porniți pe șantaj mediatic, ci să nu pomenească despre respectivele partide sau personalitățile acestor partide intrate în greșeală.

Cătălin Predoiu a tratat bine problema. Fără istericale.

DT: Si mai aveti o problema domnule Predoiu, cand vorbiti despre oamenii noi din Bucuresti. Nu doar Secara de la Voluntari e problema. Candidatul PNL la sectorul 4, domnul Sava, inteleg ca a iesit de mana cu domnul Piedone prin sector. E ok? 

CP: L-am interpelat si eu imediat pe domnul Sava si mi-a explicat ca nu e vorba de altceva decat de o actiune electorala. Pana la urma, in campanie trebuie sa dai mana cu toata lumea. Dar vreau sa spun foarte clar: PNL nu face nici o alianta cu nici un Piedone. 

DT: Dar se bucura de imaginea lui, atata cat mai are. 

CP: PNL nu face nici o alianta cu nici un Piedone si nu ne folosim de nici un Piedone si nici de altcineva pentru imaginea partidului. Domnul Sava e in campanie si ca orice om in campanie da mana cu toata lumea. Acolo, trebuie sa dea mana si cu Piedone. E un alegator, dar nu-i nimic mai mult. 

DT: Nu-i cam cinica abordarea asta, domnule Predoiu? 

CP: Nu-i cinic, nu-i vorba de pragmatism aici. Pana la urma, orice candidat are tacticile lui de sector, dar ce vreau sa spun clar este ca nu este vorba de nici o alianta. Dealtfel, este o decizie a partidului, sa nu facem aliante inainte de alegerile locale”.

Logic, la obiect, fără sentimentalisme, fără idei revanșarde.

Apropo ! După mintea destul de îngustă pentru a permite rațiunii și bunului simț să se evidențieze a unora, PNL ar fi trebuit să preia de la fiecare în parte nemulțumirile față de anumite persoane și evenimente. Respectivii cu mintea îngustă nu au capacitatea de a vedea mai mult decât le permite ochelarii de cal. Piedone este un posibil vinovat de abuz în serviciu pe timpul cât a fost primar nu autorul oribilei crime de la Colectiv. Criminalii sunt trimiși în judecată, procesul este în curs de desfășurare. Piedone și cei din primărie care l-au ajutat să încalce legea prin aprobarea funcționării societății comerciale care administra Colectiv au alt dosar penal pentru abuz în serviciu. Cetățenii Sectorului 4 care încă îl mai susțin politic pe Piedone sunt, totuși, electori ai Sectorului 4, obligația unui candidat este să îi atragă să voteze cu el. Piedone însuși este un cetățean al Sectorului 4 care are statutul de alegător. Dacă este atras să voteze pentru Sava la primărie, care este crima ? Nu este nici una. Este însă un „dezastru” în mintea de manipulatori a jurnaliștilor care trăiesc doar din catastrofe, fenomene, dezastre, întâmplări nemaivăzute și nemaiauzite etc.

Să fie clar, PNL nu are nimic a face cu Piedone și cu PPU, partidul lui Ghișe și al lui Grapini. PPU nu mai are candidat la primărie și a decis, au un interes, să sprijine candidatul PNL la primărie și nu candidatul PSD. PPU își promovează decizia speculând susținerea candidatului PNL, Răzvan Sava. Într-un fel, PPU vrea voturi arătând, direct, că sunt de partea celui mai tare. Treaba asta nu o văd jurnaliștii deveniți politruci ai PSD.

PNL nu are nici o formă de promovare a deciziei PPU și a lui Piedone. Asta nu o văd politrucii PSD însă nu o văd nici perverșii jurnaliștii care își dau cu părerea la Realitatea Tv „ghidonați” de Rareș Bogdan.

Niciun comentariu: