vineri, 6 mai 2016

Corect ! FMI are „gândire” liberală.

Agerpres (aici).

Informația este foarte bună. Poziția și recomandarea FMI pentru statele din CESEE - unde intră și România -, este importantă.

Recomandarea FMI privind folosirea tuturor resurselor umane pentru stabilitatea creșterii economice vine ca o mânușă pentru proiectul nostru, al seniorilor de la OPV3 PNL Sector 3, de a conștientiza asupra resursei umane disponibile - calificată, specializată, conștientă, corectă etc. -, formată din persoanele în vârstă.

Din nefericire, astăzi nu ne putem lăuda decât cu o formă de risipă a resursei umane. Risipă promovată cu insistență de partidele de orientare socialistă, că se numesc ele PSD sau UNPR, ALDE sau PDS. Sunt susținute vehement de sindicate. Socialiștii și sindicatele urmează, de fapt, comportamentul strămoșilor lor care au creat risipa la nivel politic cu mulți ani în urmă. Voi scrie mai mult mai târziu, în alte articole.

Recomandarea FMI este clară:

„„Pentru a re-accelera procesul de convergență, FMI susține că este nevoie de îmbunătățirea ofertei de mână de lucru. Analizele FMI arată că țările din CESEE pot contracara declinul populației apte de muncă prin creșterea nivelului de participare a femeilor și seniorilor, reducerea șomajului structural și creșterea speranței de viață. "Dezvoltarea participării forței de muncă feminine ar putea ajuta la sprijinirea creșterii în Europa de Sud Est", susține FMI””.

Creșterea nivelului de participare „a femeilor și seniorilor”. Pentru asta însă, trebuie umblat la legile construite aiurea. Degeaba avem o Constituție liberală dacă legile adoptate de parlament sunt „socialiste” ! Ca să crești nivelul de participare a seniorilor trebuie, în primul rând, eliminarea obligativității ieșirii la pensie. Dreptul la pensie trebuie păstrat, este un drept patrimonial, este evaluabil în bani, momentul ieșirii la pensie însă, trebuie lăsat la latitudinea persoanei care poate cere acest drept sau poate continua să fie activ la locul de muncă în care este încadrat dacă este sănătos și poate să își continue activitatea. Mai mult, dacă persoana care împlinește condițiile de a beneficia de o pensie are o capacitate de muncă limitată, trebuie sprijinită să fie încadrată într-un loc de muncă în care limitarea să nu constituie o piedică în obținerea performanței. Nu mai vorbesc despre implicarea femeilor.

Beneficiile pentru societate sunt mult mai mari decât își poate închipui mintea limitată a unui socialist. În afara faptului că sistemul de pensii și de asigurări sociale nu vor mai fi sub presiunea deficitului financiar, activitatea lucrativă a femeilor și a persoanelor în vârstă contribuie și la menținerea stării lor de sănătate, va duce și la creșterea speranței de viață.

În lucru este un program al PNL privind „îmbătrânirea activă”, la care noi, seniorii liberali participăm. Vom veni cu detalii asupra ideii de mai sus. FMI ne ajută cu aceste recomandări. Vom folosi și datele oficiale privind raportul între persoanele care intră în maturitate și persoanele care ajung la o vârstă în care sunt impuse condiții restrictive potrivit actualelor legi. Este vorba și despre mentalitatea cultivată în timp de socialiști sau populiști. Femeile nu sunt egale cu bărbații, cei care nu sunt mulțumiți de guvernare pot pleca în altă parte (Băsescu și susținătorii lui !), persoanele în vârstă crează presiuni asupra bugetului Casei de pensii și ar fi bine ca această presiune să scadă prin mijloace naturale (Băsescu și susținătorii lui !), bătrânii ocupă locurile de muncă ale tinerilor (PSD, Tăriceanu, Băsescu și susținătorii lor !) etc.

Sunt multe de schimbat pentru a ajunge la o societate normală, democratică.

Niciun comentariu: