sâmbătă, 25 februarie 2017

Restaurația bolșevică. „Prinții roșii” vor din nou în socialism. Iar noi „răspundem” democratic. Așteptăm alegerile ?


Fără nici o discuție, Gabriela Vrânceanu Firea duce Bucureștiul către „socialismul înfloritor” (de tristă amintire de dinainte de 1990 !) prin scoaterea investitorilor privați din spațiul economic și comercial al Bucureștiului. Gargara ei cu pioneze privind serviciile mai bune și mai ieftine pentru populație este doar praf în ochii credulilor. Transformarea regiilor autonome din București și a administrațiilor în societăți pe acțiuni în subordinea Primăriei Generale a Capitalei, finanțarea acestora potrivit Legii nr. 215/2001 actualizată a Administrației publice locale înseamnă nici mai mult și nici mai puțin decât folosirea resurselor financiare ale Primăriei București obținute din taxele și impozitele luate de la populație și de la celelalte societăți comerciale pentru finanțarea unor societăți comerciale pe acțiuni care devin monopoluri pe serviciile publice din București. Nu mai spun că ele vor deveni și „baze politice” ale PSD, angajații acestor societăți comerciale și familiile lor vor avea tot interesul să își apere „locurile de muncă socialiste” în fața „agresiunii” capitaliștilor care ajunși la putere în Capitală le-ar privatiza sau desființa pentru a face loc investitorilor privați.
În mai bine de jumătate de an de când sunt primar general al Capitalei, am evaluat toate serviciile publice din București. Din nefericire suntem cu toții nemulțumiți, și nu de acum, ci de ani de zile, de ceea ce se întâmplă în Capitală. Avem un buget considerat mare, aproape un miliard de euro, dar el nu se vede în calitatea serviciilor și în felul în care trăiesc bucureștenii, tocmai pentru că acest buget foarte mare — din punctul meu de vedere — nu a fost folosit eficient, în beneficiul cetățenilor. Practic, au fost câteva companii private abonate la acest mare buget de-a lungul anilor, nu au avut posibilitatea mai mulți antreprenori să lucreze pentru primărie, deci pentru bucureșteni. Din punctul multora de vedere, modalitățile de selecție nu au fost tocmai transparente, de vreme ce aceleași firme câștigau ani de zile aceste licitații. Propunerea mea este aceea — și îi rog pe bucureșteni să mă înțeleagă, acest model fiind brevetat în alte capitale europene care arată extraordinar — să schimbăm modul de lucru, iar regiile și administrațiile care sunt în acest moment în subordinea Consiliului General să se transforme în societăți comerciale pe acțiuni, sută la sută ale municipalității, deci ale bucureștenilor, care să presteze servicii de calitate, la un preț mult mai mic, astfel încât și bucureștenii să plătească mai puțin și pentru iluminatul public, și pentru parcări, și pentru canalizare, și pentru apă, și pentru toate celelalte servicii — de salubritate, de curățenie, de mediu. Prețul să fie mai mic și calitatea mult mai mare
Alo ! Cucoană ! Din moment ce ai identificat cauzele disfuncțiilor în activitățile anterioare privind serviciile publice, de ce nu repari acolo unde s-a lucrat netransparent ? Soluția este la îndemână. Transparență la selecția celor mai buni operatori privați, controlul executării serviciilor, sancționarea operatorilor care nu oferă serviciile de cea mai bună calitate etc. Mai ales, încheierea unor contracte bune, nu a unor contracte cu dedicație.

Firea este halucinanță prin această idee. Elimină, pur și simplu, dezvoltarea Bucureștiului prin intermediul pieței ! Anti-capitalism pe pâine !

Trebuie să fie o cale prin care această cucoană să fie oprită să mai facă rău cetățenilor. Ce vrea ea să facă nu înseamnă dezvoltare. Înseamnă control asupra unei mari părți a populației prin serviciile pe care Primăria Generală este obligată să le ofere unei localități cu peste 2 mil de utilizatori. Înseamnă folosirea banilor cetățenilor pentru finanțarea unor entități comerciale în care vor lucra, ca beneficiari ai locurilor de muncă, susținătorii politici ai PSD și ai aliaților acestuia. De fapt, asistăm la restaurația socialismului. O restaurație în forță !

De aceea se zbat atât de mult cei din PSD, ALDE și PMP să înlăture pe Președintele Iohannis, să subordoneze Justiția partidului politic „conducător” - PSD -, să controleze serviciile speciale ale statului prin intermediul unor comisii ale Parlamentului în care ei, cei care fac posibilă existența „ciumei roșii”, vor să schimbe radical construcția statului de drept. Restaurația ! Acesta este obiectivul politic al tripletei din Parlament - PSD, ALDE și PMP !

Informațiile sunt preluate de la AgerpresVIDEO Firea estimează că în cadrul societăților comerciale vor lucra 5.000 de angajați: Nu vor fi șomeri în urma reorganizării

2 comentarii:

Rent a car Bucuresti spunea...

Nu o sa scapam prea curand de aceste molime.

Crăciun Florin spunea...

Corect. Depinde ce facem în continuare. Opoziția civică este, acum, singura soluție în condițiile respectării valorilor democrației.