luni, 6 februarie 2017

Avem o mare problemă la Senat. Un adversar al statului de drept conduce Senatul !


Inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu devine pe zi ce trece o problemă pentru întreaga societate.

Vorbește în numele societății românești fără a avea dreptul ! Eu unul nu îi dau dreptul să mă includă între cei care îi sprijină declarațiile. Bănuiesc că nu sunt singurul care gândește așa.

În interviul dat BBC, acest individ certat cu legea a făcut o afirmație care neagă statul de drept în România. Una este să facă aceste afirmații la Antena 3, România Tv sau la publicațiile care își măresc tirajul (cred ele) cu interviurile luate lui Tăriceanu, alta este să transmiți aceste idei unei publicații străine.
Regret că trebuie să spun asta, dar sistemul juridic din România nu este independent, iar aceasta este în mod limpede problema care trebuie abordară în viitor. DNA şi serviciile secrete sunt percepute ca instituţii care nu respectă cadrul legal, sunt corupte ele însele, şi sunt folosite ca pârghii importante în lupta politică din România
Dacă spunea că el „percepe” că DNA și serviciile secrete nu respectă cadrul legal, sunt corupte, sunt folosite ca pârghii „importante” în lupta politică, ar fi fost treaba lui. Folosind sintagma „sunt percepute”, treaba se schimbă ! El mă include și pe mine între cei care „percep” ce visează el noaptea când calculează câți ani de pușcărie va lua după ce judecătorii vor termina procesul și vor pronunța sentința.

Și-a trimis la înaintare emisarul Meleșcanu, ministrul de externe pentru a explica celor din exterior cât de răi sunt cei de la DNA, SRI și Președintele Iohannis și cât de onorabili sunt ei. Urmează să plece și el pentru aceleași demersuri.

A trimis atenționări Președintelui Iohannis pe care îl acuză că întreține tulburările din stradă, zi de zi, în foarte multe localități din țară. Agerpres.
Vă solicit în modul cel mai ferm să renunțați la încercarea antidemocratică de a inversa rezultatul alegerilor, să abandonați activitățile Dumneavoastră neconstituționale și să luați acele măsuri la care vă obligă funcția, pentru ca acțiunea politică democratică și responsabilă să ia locul escaladării manifestațiilor stradale. În caz contrar, pe lângă faptul că nu veți reuși să vă duceți la bun sfârșit planurile de anulare a rezultatului alegerilor, vă asumați o grea răspundere față de poporul român
Trebuie observat faptul că avem o clică la putere de persoane certate cu legea, unele condamnate deja, care prin astfel de mesaje, preluate și difuzate cu insistență de televiziunile asociate, vor să schimbe imaginea societății românești. Ceva de domeniul fantasticului ! Infractorii și politicienii cu probleme penale sunt mai utili țării decât oamenii obișnuiți !

Avem o ciudățenie în legi. Infractorii care nu sunt în pușcării pot ajunge să conducă țara ! Unul este Președinte al Camerei Deputaților când, în mod normal, ar trebui să fie într-un penitenciar ! În fotoliile Parlamentului avem o mulțime de persoane condamnate sau cu procese penale în curs de finalizare care susțin adoptarea de legi care să le curețe cazierele ! La Senat, conduce individul Tăriceanu care este inculpat pentru minciună în încercarea de a bloca o cercetare penală ! Tot el este denunțat ca beneficiar al unei sume foarte mari pentru restul populației (un milion de dolari) pentru numirea într-o funcție publică a unei persoane anume !

Ei bine, aceste persoane certate cu legea conduc „organul reprezentativ suprem” al poporului român ! Parlamentul României ! Iar această tristă situație este ca urmare a unei campanii deșănțate a multor persoane, unele cunoscute (până la nașterea acestei situații !) ca persoane onorabile, împotriva partidelor adversare PSD și ALDE. În special o serie de ONG-uri „campioane” ale democrației, statului de drept, politicii responsabile etc. Ele au adus cel mai mare aport la lipsa concurenței pentru PSD și ALDE la alegerile locale și parlamentare din anul 2016. Am ajuns să avem o Capitală condusă de PSD - manifestațiile din aceste zile confirmă faptul că PSD nu ar fi trebuit să obțină Capitala și sectoarele ei administrative ! Am ajuns să avem un Parlament dominat de PSD și ALDE, iar aceleași manifestații ne arată că putea fi altfel, astfel încât lupta împotriva corupției și o guvernare responsabilă să fi fost preocuparea unei guvernări și nu obiectivele unei guvernări pentru desființarea lor !

Acest personaj sinistru care are pretenția că este „liberal”, ar trebui să plece din viața politică. A făcut și face un rău imens întregii țări.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pentru domnul Tariceanu as avea doar cateva vorbe. Aceleasi care-i sunt transmise aici https://www.facebook.com/micutzu.standup.comedy/videos/10154128239577007/ domnului Dragnea.