marți, 14 februarie 2017

Când te mănâncă pielea, ajungi să te scarpini cu ce găsești.

Citesc la Digi24 răspunsul dat de Cioloș și Dragu așa-zisului raport final al Comisiei parlamentare pusă să caute paguba aia de 10 mld de lei din bugetul statului pe care infractorul Dragnea nu o găsea.

Din foarte multe motive, majoritatea bazată pe încredere și pe bun simț, dau dreptate fostului prim-ministru Dacian Cioloș și fostului ministru al finanțelor Anca Dragu. Iar ce spun ei în replica la raport este mai aproape de realitate.

Concluziile Raportului denotă mai degrabă un demers al cărui obiectiv este de a căuta vinovăţia guvernului în 2016 acolo unde de fapt avem de-a face cu elemente şi proceduri tehnice care nu sunt specifice deciziilor acestui guvern şi care se regăsesc în practicile guvernelor precedente. Aceste proceduri au fost judecate doar prin prisma deciziilor tehnice din anul 2016 fără să se evidenţieze că ele nu sunt specifice guvernului din 2016, ci sunt practici consacrate în timp şi nu ţin de deciziile politice ale activităţii guvernului în 2016”.

Este evident că infractorul Dragnea și inculpatul Tăriceanu aveau nevoie de „un vinovat” pentru a justifica fantezia legislativă pe care au creat-o numită Legea bugetului pe 2017. Acțiunea a fost cu premeditare ! Tot cu premeditare nu se vor respecta prevederile acestei legi a bugetului pentru că resursele „propuse” nu există sau, mai bine spus, nu vor putea fi accesate.

„Raportul final conţine numeroase confuzii (voite sau nu) între diversele bugete componente ale bugetului general consolidat, între venituri bugetare, venituri fiscale şi nefiscale. Din punctul nostru de vedere, clarificarea acestor lucruri este importantă întrucât la rectificările bugetare se iau în calcul în principal veniturile fiscale, nu şi celelalte venituri asupra cărora guvernul are un control mai redus, fiind bazate pe estimările formulate de diverse categorii de ordonatori de credite, inclusiv instituţii auto-finanţate”.

Chestie de tehnică și nu de fantezie, de povești vânătorești (pe baza cărora a fost făcut bugetul PSD de astăzi !).

În bugetul din 2017 în mod artificial au fost acum incluse venituri din fonduri europene destinate plăţilor din agricultură, lăsându-se astfel impresia unei cresteri semnificative a bugetului pentru agricultură sau a unor venituri mai mari din fonduri europene. În acelaşi timp, tot cu titlul comparativ, în Legea bugetului de stat din 2017 au fost adoptate derogări importante de la Legea finanţelor publice şi Legea responsabilităţii fiscale care face netransparentă şi discreţionară cheltuirea fondurilor publice, în special în ceea ce priveşte posibilitatea angajării unor credite de angajament prin exceptarea unor ordonatori de credite de la regulile fiscal-bugetare în vigoare”.

Mama ei de treabă ! Uite cum se confirmă toate analizele specialiștilor ! Bugetul pe 2017 este o fantezie, derogările pe care le tot reclamă parlamentarii liberali duc la haiducie administrativă ! În acest an vor face ce vor, dar la anul ? Cu ce vor mai face ? Dar peste doi ani ? Pentru că urmează a se contracta împrumuturi care vor trebui returnate, cu tot cu dobânzile aferente ! Fără creștere economică și doar cu un consum mai ridicat al populației, nu vor face mare brânză.

Și, fără să ne hazardăm să le dăm crezare, creșterea de 5,2% cu care ei se laudă este contracarată de estimările specialiștilor, inclusiv de la Comisia Europeană, care nu văd o creștere mai mare de 4,4% (aproape cu un punct procentual în minus !), în descreștere în anul 2018 la 3,7% față de prognoza Guvernului Grindeanu de 5,2% ! Cineva minte însă consecințele vor fi pe capul nostru.

Chiar Președintele Iohannis le-a atras atenția că legea bugetului este cam nesigură. Bine, „surcica” Grindeanu de la tâlharul bătrân, infractorul Dragnea, l-a contrazis pe Președinte însă timpul ne va arăta cine a avut dreptate.

Parlamentul a reușit să înceapă anul cu o mare minciună. Raportul lor este bun să fie imprimat pe un sul de hârtie igienică ! Îi mănâncă pielea. Oare cu ce se vor scărpina să scape de mâncărimea dată de prostie și minciună ?

Niciun comentariu: