luni, 6 februarie 2017

„Majoritatea politică” se teme de majoritatea populară !

Piața Victoriei la 5 feb. 2017 ora 21.00

Corul învingătorilor” a început să piardă din volum și s-a transformat în „Corul bocitoarelor”. Cred că este un adevărat record politic pe plan mondial. Nu este de colo să ai un Guvern care reușește în nici o lună de guvernare să provoace o opoziție atât de mare, atât de intensă și culmea, nu pentru execuția unui program de guvernare ci pentru intervenția abuzivă, grosolană, nedemnă asupra relațiilor sociale prin dezincriminarea unor infracțiuni legate, culmea, de raporturile dintre autoritate și cetățeni ! Dezincriminarea avea drept finalitate o dominare a cetățenilor de către demnitarii și funcționarii autorităților publice, politica penală a Guvernului și a puterii PSD-ALDE fiind aceea de a „proteja” demnitarii și funcționarii publici în fața acuzelor pentru unele fapte de corupție ! Nu mai spun de „spălarea” dosarelor aflate fie în lucru la procurorii DNA fie a celor aflate în faza de judecată. Bașca reducerea sau chiar eliberarea din penitenciare a infractorilor care au săvârșit faptele de corupție dezincriminate !

Prinși la „furat”, liderii puterii politice PSD-ALDE, infractorul Liviu Dragnea și inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu dau vina pe ... Președintele Klaus Iohannis. Iar declarația inculpatului Tăriceanu poate fi folosită drept exemplu de „minte pierdută”.
Președintele României ar fi trebuit să fie primul care să îndemne ca dialogul politic purtat în Parlament să ia locul demonstrațiilor de stradă o dată cu abrogarea OUG 13/2017. Tăcerea Dumneavoastră este un îndemn implicit la escaladarea protestelor devenite nelegitime o dată cu abrogarea Ordonanței și este mai mult decât grăitoare în legătură cu planul instaurării 'guvernului meu', contrar rezultatului alegerilor
Este culmea ! Până acum îl amenințau pe Președintele Iohannis cu suspendarea sau cu reducerea competențelor (în special a celor legate de numirile procurorilor și judecătorilor !) iar acum îi cer să „stingă” conflictul dintre Guvern și populație, conflict creat de dorința celor doi indivizi certați cu legea din fruntea Senatului și Camerei Deputaților, susținuți de colegii lor cu probleme penale aflați în Parlament dar și în partide !

Sper să fie o lecție pentru puterea numită pe bună dreptate „ciuma roșie”. Una este rezultatul alegerilor - când obții o majoritate cu 18% din numărul total al cetățenilor cu drept de vot -, alta este majoritatea populației nemulțumite de măsuri ale actului de guvernare. Cum-necum, majoritatea populației nemulțumite poate înfrânge majoritatea parlamentară obținută ! Abrogarea OUG nr. 13/2017 și mai apoi chiar retragerea din Parlament a proiectului de lege care înlocuia (fără mari modificări) perversa ordonanță ne spune că majoritatea populației nemulțumite a dominat și a impus măsurile de retragere, împotriva tuturor angajamentelor luate de infractorul Dragnea, inculpatul Tăriceanu, prim-ministrul Grindeanu sau unii dintre vocalii purtători de mesaje ai PSD și ALDE.

Nu cu mulți ani în urmă, Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, spunea că în politică nu ai prietenii ci interese.

Infractorul Liviu Dragnea face dovada supremă. Ce iese rău, este vina Guvernului, ba chiar a „nefericitului” Florin Iordache, cel care a fost obligat (după unele informații) să introducă această OUG pentru a curăța dosarul penal în faza de judecată a infractorului devenit „mare conducător al națiunii” ! Ce este bine, este, evident, meritul lui care îndrumă îndeaproape Guvernul. Mare om, mare caracter !

Niciun comentariu: