vineri, 17 februarie 2017

Ordonanța de urgență nr. 13/2017 a plecat ... în neant.

Augustin Lazăr și Daniel Horodniceanu
AgerpresAugustin Lazăr: Ordonanța 13 nu mai există, a plecat în neant; probabil nu vor fi surprize

Declarația Procurorului general al României a fost făcută la bilanțul DIICOT.

Ordonanța 13 nu mai există. Ea a plecat în neant, cum s-au exprimat specialiștii în domeniu. Ordonanța 14 a readus lucrurile în albia constituțională. Eu am auzit în spațiul public tot felul de speculații, însă nu aș putea intra în aceste speculații să le analizez. Eu cred că lucrurile sunt acum așezate, emoția a trecut și probabil nu vor fi surprize. Nimeni nu va mai îndrăzni să aducă surprize de neconstituționalitate în fața societății civile. (...) Noi trebuie să asigurăm opinia publică că organele judiciare lucrează normal. Suntem în cadrul constituțional și nu ar mai trebui să avem emoții. Am încredere că lucrurile vor evolua bine. (...) Mă abțin în a comenta ce ar trebui să facă Guvernul, nu ar fi potrivit.

Îi dau dreptate. Din moment ce a fost abrogată, orice altă acțiune asupra ei, chiar și o lege de respingere, ar fi inutilă. La fel cum a făcut Curtea Constituțională ar trebui să facă și Parlamentul. OUG nr. 13/2017 nu mai există așa că nu mai poate face obiectul unei acțiuni de respingere prin lege ! Ar fi o negare a puterii legii de aprobare a OUG nr. 14/2017 care o abrogă pe OUG nr.  13/2017 ! Ce naiba !

Acțiunile unor formațiuni politice și declarațiile din ultimul timp reprezintă o formă de populism dus la absurd. Să aibă grijă politicienii din Parlament la momentul în care vor pune de acord legile  penale cu deciziile de neconstituționalitate ale CCR ! Atunci să nu uite că au de apărat valorile pe care protestele din această perioadă le-a reclamat în stradă zi de zi. Să nu uite să facă o opoziție corectă asupra tuturor încercărilor PSD și ALDE alături de PMP de obstrucționare a actului de Justiție, de slăbire a luptei împotriva corupției, de politizare a Justiției ! Dacă vor face opoziție corectă, „strada” va veni în sprijinul opoziției. Dacă vor face opoziție de mântuială, vor rămâne doar o amintire „urâtă” a unor partide care au fost sau ar fi putut ajunge mari forțe politice.

Niciun comentariu: