joi, 2 februarie 2017

Eu sunt mică, nu știu nimic, tata'n pod belește oaia.


„Ministreasa” de la MAI poate intra în categoria tragedienilor vestiți ai ecranului. I-am văzut intervenția la TVR1. Cu hârtia în față, plină de date de la Jandarmerie și Poliție, asezonată cu unele „scuze” în apărarea propriei persoane, Carmen Dan a fost un monument de „teamă”. I se citea în priviri. I se citea în glas. Nu față de jurnaliștii prezenți, o teamă față de „șăful ăl mare” ! Nu are ea treabă cu mulțimea care a protestat. Cu privire la „mulțimile care au protestat” a dat cifre în condițiile în care Jandarmeria a dat, anterior, un comunicat că ei, jandarmii, nu fac evaluări privind numărul de manifestanți ! Iar cifrele date de ea su fost cu foarte mult în urma altor cifre care au fost comunicate de presă ! Scopul ? Unul singur. Să reducă importanța manifestațiilor. Cred că este o temă politică a strategilor de la PSD ! Niște unii, pe acolo, niște rătăciți care neavând ce face și care nu știu despre ce este vorba au ieșit să protesteze incitați pe rețelele de socializare de unii. Le-a dat și numele !

A precizat că majoritatea protestelor nu au avut aprobări. Doar câteva, acolo. În rest, au fost proteste cu încălcarea legii. Dar ea, grijulie, între o cusătură de gherghef și o împletire de fular, a cerut forțelor de ordine să aibă grijă de rătăciții manifestanți și să îi ajute.

Nu a fost informată de apariția „scandalagiilor”. A dat informații detaliate unde au fost susținătorii galeriei Dinamo. A arătat că nu ar fi fost legal să fie blocați la evenimentul sportiv la care au participat anterior. Cum au ajuns scandalagii în piață nu ne spune. Sau, mai corect, din ce a spus nu reiese ceva plauzibil. S-a legat și de SRI care nu a informat-o. Pardon ?! Păi, de ordinea publică se ocupă doar SRI, sau MAI. În special MAI ! MAI care are informatori din mediile tulburente, din mediile infracționale, Jandarmeria având în mod evident o adevărată enciclopedie cu privire la galeriile sportive sau agențiile de pază private - după câte se pare, a fost un mixt dintre ultrași și oameni de pază. Necazul ei este că SRI poate pune la dispoziția organelor de urmărire penală comunicatul dat MAI. Fără însă a da alte detalii pentru că orice lucrare a SRI nu poate fi admisă ca probă ! Dar pot fi admise ca probe documentele structurii de protecție internă a MAI, structură care asigură și culegerea datelor din mediile infracționale pe baza cărora se pot deschide dosarele penale. Iar eu nu pot crede că MAI nu a avut informații sigure cu privire la scandalagii puși pe distrugerea demonstrației pașnice. Ce naiba, doar nu suntem de ieri pe lume !

În afara datelor puse la dispoziție de Jandarmerie și Poliție, „ministreasa” nu a făcut altceva decât să se scuze. Și, evident, să mintă cu teama în priviri.

Oare ce face ființa asta la minister ? Coase un gherghef, împletește fulare, ciorapi sau mai știu eu ce altceva ? Este mai mult decât evident că MAI este mult prea mare și greu pentru o persoană care nu știe bine pe ce lume trăiește. Pentru ea va fi și mai greu când jandarmii și polițiștii vor face exces de zel în aplicarea legii. Iar ea va constata că nu poate interveni peste ei ! Pentru că în aplicarea legii, ordinul contrar prevederilor legale nu se execută. Prevede legea !

Este evident că fata asta a ieșit la presă pentru a executa o dispoziție pe linie de partid. A ieșit cu teamă. Președintele îi va cere, în temeiul prevederilor constituționale să îi comunice realitatea. Iar ea cred că știe că Președintele are la dispoziție alte surse de informație care să o confirme sau să o infirme.

Niciun comentariu: