vineri, 24 martie 2017

Academia Română propune o strategie de dezvoltare care să urmeze o doctrină liberală !

Academicianul Ionel Vlad
AgerpresIonel Vlad: Academia a pregătit o strategie pe termen lung pentru România; o dorim asumată de clasa politică

Există multă preocupare cu privire la viitorul României. Unii îl văd doar sub aspect național. Alții, inclusiv membrii Academiei Române, îl văd în context european. PNL își clarifică doctrina liberală unde România este parte activă a proiectului european. Depășirea poziției de „spectator” și „culegător” și intrarea fermă pe poziția de „jucător” european semnificativ.

Academicianul Ionel Vlad explică de ce:
Dar ce se dorește cu această strategie? În primul rând să construiască, să reprezinte o construcție internă în avantajul țării. Doi, este să urmeze o doctrină liberală, dacă vreți, care pe noi ne-a dus, într-o perioadă, la a fi printre țările avansate din Europa, (...) și anume doctrina Brătianu care a venit cu această lozincă: 'Prin noi înșine'. Și putem să facem, avem toate resursele ca să facem. Trebuie doar să avem încredere că putem să facem acolo unde, câteodată, suntem respinși. Și atunci am dori ca, eventual, această strategie să ajungă la un consens al forțelor politice. Noi o să o și distribuim decidenților din această țară, chiar dacă unii nu se declară implicați politic și societății civile, firește. Și ea să devină printr-o semnare o asumare de către toți aceștia, bineînțeles ținând cont de opiniile lor și introducând în această strategie și unele lucruri pe care poate că nu le-am văzut, (....) e bine ca ea să devină o strategie de post-aderare a României la Uniunea Europeană
Pe site-ul Academiei Române există această strategie pentru consultare. Cărțile se deschid și pot fi citite. Pentru cine este cu adevărat interesat de politică. Chiar dacă documentul nu este politic !

Niciun comentariu: