duminică, 19 martie 2017

Martin Schulz en fanfare ! Germania are șansa să redevină roșie ca focul.

Martin Schulz
Un prim pas a fost făcut. Martin Schulz a câștigat de o manieră cum doar în estul Europei sau în Asia mai vezi, alegerile înterne în SPD. Procentul este „istoric”. 100% !

Ce fac socialiștii germani, treaba lor. Ce influență va avea această victorie asupra viitorului Uniunii Europene este și treaba noastră ! Iar unele vorbe de prin Germania arată că Schulz va reintroduce socialismul dacă o învinge pe Merkel și devine cancelarul Germaniei !

Sigmar Gabriel, cel care a predat ștafeta, a lansat și un scenariu deloc liniștitor.

În Franța, un ultim sondaj de opinie arată că după primul tur al alegerilor prezidențiale rămân pentru confruntarea finală Emmanuel Macron (centrist) și Marine Le Pen (extrema dreaptă). Iar primul tur este pe 23 aprilie !

Închipuiți-vă: Emmanuel Macron devine președinte al Franței și Martin Schulz cancelar (al Germaniei); câte lucruri vom putea schimba în Europa!”, a declarat Sigmar Gabriel. Perspectiva unui binom Macron-Schulz, lansată de vicecancelarul german și șef al diplomației, a fost aplaudată timp de 20 de secunde de militanții social-democrați

Nu trebuie să mire susținerea social-democraților germani pentru Macron. A fost ministru al lui Hollande ! Tot de stânga, dar o stânga mai apropiată de social-democrația germană.

Cu un timp în urmă, din ce am lecturat pe ici colo, creștin-democrații lui Merkel au acceptat ca social-democrații să desemneze candidatul la președinția Germaniei în schimbul postului de cancelar.

Astăzi, a avut loc transferul de putere simbolic la palatul prezidențial Bellevue din Berlin, între Joachim Gauck și noul Președinte Frank-Walter Steinmeier (fost ministru de externe, social-democrat).

Tot astăzi, social-democrații  anunță că țintesc și postul de cancelar. Ei bine, tot astăzi, eu mă supăr pe cei care, din Germania, ne-au transmis minciuna cu „coabitarea” CDU-SPD. Mincinoșilor !

Sursa informațiilor: Agerpres.

Niciun comentariu: