miercuri, 22 martie 2017

Amenințare cu terorismul ? Erdogan vrea ca Turcia să ia locul Statului Islamic și locul Al Qaeda ?


AgerpresErdogan: Europenii „nu vor putea merge în siguranță pe stradă” dacă nu-și schimbă atitudinea

Declarația lui Recep Tayyip Erdogan este șocantă.
Dacă Europa continuă în acest fel, niciun european din orice parte a lumii nu poate merge în siguranță pe stradă, Noi, Turcia, îi cerem Europei să respecte drepturile omului și democrația
Faptul că el și partidul islamist care îl susține nu este de acord cu valorile promovate și practicate de statele membre ale Uniunii Europene este una, dar să ameninți Europa, în fapt toate statele membre ale Uniunii Europene cu acte teroriste împotriva cetățenilor europeni oriunde s-ar afla aceștia (amenințarea nu poate fi interpretată altfel !) dacă nu acceptă Turcia în sânul comunității europene cu alte valori decât cele convenite în Uniunea Europeană este altceva.

Eu iau în serios amenințarea. Nu știi de unde răsare un musulman habotnic fidel lui Erdogan care va pune în aplicare amenințarea pronunțată de acest personaj aflat în plin derapaj psihologic.

O iau în serios și pentru că Recep Tayyip Erdogan își dă seama că obiectivului lui politic de suflet, expansiunea musulmană pe continentul European, în special în statele din Uniunea Europeană, este blocat. Practic, statele care au luat unele măsuri care nu îi plac, care îi strică planurile, sunt cele care îi blochează proiectul politic.

Amenințarea lui Erdogan este bazată pe o realitate. Comunitățile etnice turce sunt numeroase în multe state membre ale UE dar și în alte state unde cetățenii UE merg pentru turism sau afaceri, pentru participarea la programe științifice sau umanitare.

Erdogan anunță că etnicii turci din statele membre ale UE dar și din alte state vor deveni „luptătorii săi” împotriva cetățenilor din statele europene „ostile”. Amenințarea are ca țintă Germania, unde comunitatea turcă este de câteva milioane de oameni, mulți dintre etnicii turci fiind și cetățeni germani, la a doua sau chiar a treia generație. Amenințarea are ca țintă Olanda unde comunitatea turcă este formată din peste 400.000 persoane. Amenințarea are ca țintă toate statele europene care au comunități turce pe teritoriul lor, comunități istorice sau formate în urma unei migrații ponderate, în special de la finele secolului trecut.

Această declarație este șocantă. Comportamentul lui Erdogan nu diferă cu nimic de comportamentul grupărilor extremiste bazate confesional pe islam. O astfel de amenințare este cu atât mai periculoasă cu cât comunitatea turcă este mai răspândită în statele membre ale UE. Este o declarație iresponsabilă pentru că îndeamnă persoane instabile psihic să acționeze. Este o declarație de „război terorist”. Inacceptabil !

Declarația lui Erdogan vrea să instaleze teroarea în Europa. Vrea să creeze stări de conflict între etnicii turci din statele membre ale UE și cetățenii de alte etnicii cu care aceștia conviețuiesc. Vrea să destabilizeze ordinea publică din statele membre ale UE. Erdogan s-a alăturat, prin această declarație, organizațiilor teroriste islamice.

Voi urmări reacțiile. Trebuie să existe. Este, până la urmă, o declarație care transformă diferendele politice dintre Turcia, pe de o parte, și celelalte state europene pe de altă parte, într-o stare inițială de conflict armat  în care Turcia și-a anunțat următoarea mutare: atacul asupra cetățenilor europeni oriunde s-ar afla aceștia.

Niciun comentariu: