luni, 13 martie 2017

Cum te faci de rahat cu ... „talent”.

Aflat la Antena 3, „cuibușorul de nebunii” al luptătorilor anti-Justiție, ministrul Tudorel Toader a lăsat impresia că va tăia în carne vie, după decizia CCR Dorneanu împotriva DNA pentru apărarea onoarei pierdute a liderilor puterii: inculpatul Tăriceanu și infractorul Dragnea. Va face și va drege. În regulă. Numai că el, ministrul justiției, nu are nici o competență să evalueze Ministerul Public sub aspectul exercitării profesiei de către magistrații care îl compun ! Ce audit va face el ?

După ce a evocat, spre satisfacția celor prezenți în platoul Antenei 3 dar și a unor jurnaliști lihniți după „bombe” de presă, că poate fi luată în calcul demisia Laurei Kovesi și a lui Augustin Lazăr, Procurorul general al României, astăzi a primit replicile.

Procurorul general al României a comunicat jurnaliștilor că nu își dă demisia și, mai ales,  nu intră în polemici. Mai pe șleau spus, nu îi răspunde ministrului ca urmare a declarațiilor făcute de acesta la Antena 3. Agerpres.

DNA, a dat un comunicat în care explică ce a făcut, care îi este baza legală, și în care nu contrazice decizia CCR Dorneanu. O bagă în seamă dar constată că nu i se aplică în speța respectivă. Iar Kovesi mai atrage atenția că evaluarea ei și a DNA o poate face doar CSM. Agerpres.

Reacția ministrului Tudorel Toader devine comică.
Nu le-am sugerat să-și dea. Am spus și am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta și am evocat o instituție care există în Codul muncii. Oricine poate să-și dea demisia, nimeni nu e obligat să muncească ceva împotriva voinței lui. Nu am spus că trebuie, am invocat o instituție din Dreptul muncii
Măi Tudorele, măi ! Cine scoate sabia, de sabie va pieri. Practici avocatura așa că știi „pruverbul”. Nu este doar la noi. Ai dat cu bâta în cuibul „albinelor” și ai rămas uimit să vezi că nu este populat doar cu „albine magistrat”, ci are o mulțime de albine „din popor” care susțin pe magistrații Ministerului Public. Te înțeapă ? Nu îți place. Vezi că „roiul” nu se astâmpără. Ai devenit un nume de strigat în Piața Victoriei dar și în piețele celorlalte orașe din țară. Nu știu dacă PSD mai are bani să organizeze contra-manifestații pentru sprijinirea ta.

Nu ai stilul luptătorului. Îți place umbra și mișmașurile. Câte atacuri în media, mai ales pe facebook, vei accepta ? Îți faci deja calcule privind pierderile de imagine ? Ministru nu vei fi toată viața iar PSD și ALDE nu vor rămâne la putere o eternitate !

Niciun comentariu: