luni, 4 iunie 2018

Pentru un an de zile, Chișinău va fi condus de pro-europeanul Andrei Năstase


Așa s-a încheiat „bătălia” dintre socialiștii lui Plahotniuc și ai lui Dodon cu pro-europenii conduși de Andrei Năstase și Maia Sandu.

La numărătoarea voturilor s-a observat că Andrei Năstase menține față de contra-candidatul socialist Ion Ceban un număr de 8-10.000 voturi. De aceea, media a titrat, aproape în permanență, că Năstase a câștigat alegerile deși erau suficiente voturi de numărat.

Momentul victoriei a fost consemnat imediat ce Năstase a adunat peste 50% din voturile exprimate.


După cum se vede din imagine, momentul victoriei a fost consemnat abia după ce au fost procesate 97,39% din procesele verbale! Restul de 8 procese verbale au întărit, practic, victoria lui Năstase aducându-i alte 5.000 de voturi (în plus!).

Adevărul face o scurtă prezentare a lui Andrei Năstase și a momentului alegerilor. Am reținut, ca fiind foarte importantă precizarea: mandatul lui Năstase este pentru un an de zile, anul viitor urmând a avea loc alegerile ordinare! De aceea, bucuria, naturală, trebuie însoțită de încrederea în determinarea lui Andrei Năstase de a performa, în acest an de mandat, pentru a obține votul cetățenilor și la alegerile ordinare.

Sabie cu două tăișuri. Trebui să mențină colaborarea cu toate partidele pro-europene, cu Maia Sandu în mod special, trebuie să aibă performanțe ca primar, în special pentru respectarea angajamentului că va curăța primăria Capitalei de persoanele corupte, trebui să inițieze acțiuni pro-Chișinău și cetățenii acestuia, având deja modelele Oradea, Cluj, Timișoara pe care PNL i le-a pus la dispoziție!

Să îi urăm succes. S-a înhămat la o muncă foarte grea dar, dacă îi reușește, salvează R. Moldova din mâinile „putiniștilor”. O prestație notabilă la primăria Capitalei, va avea influență decisivă asupra orientării către Uniunea Europeană a Republicii Moldova, va duce în Parlamentul MOldovei mai mult pro-europeniști, va asigura înlocuirea lui Dodon cu un pro-european. De fapt, Năstase a devenit, de ieri, „locomotiva trenului Moldova” care a ales calea europeană.

Niciun comentariu: