duminică, 10 iunie 2018

Mitingul PSD a fost, de fapt, împotriva propriei incompetențe


Pentru că nu m-am uitat la Tv, pentru că nu am avut timp de „mitingul PSD-ALDE” din Piața Victoriei, preiau imaginile de la Agerpres și majoritatea informațiilor. Bine, mă voi folosi și de diferitele declarații ale „democraților” conducători ai celor două partide.

În primul rând trebuie să vedem că PSD și ALDE au organizat, de fapt, un miting împotriva Justiției! Împotriva Justiției care aplică legea penală emisă de Parlamentul României, dominat, copios, de PSD și aliații lor! Nu de ieri de astăzi, ci din anul 2012 când USL (devenit un eșec politic major) a răsturnat guvernul Ungureanu!

Normal ar fi fost ca acest miting să fie unul al „victoriei” dominației PSD în viața politică a țării de aproape 6 ani de zile (pe timpul guvernării Cioloș, tot PSD era de fapt la putere prin Parlament și prin toți oficialii puși în funcțiile și demnitățile publice ale instituțiilor statului!), au ales să „protesteze” împotriva celei de a treia puteri în stat: puterea judecătorească! Paranormal!

Istoria acestui eveniment va fi una oficială a PSD și ALDE și una populară, total opusă. Acest miting a fost nu doar o eroare politică, a fost și o mare mascaradă! Mai penibili de atât, nu pot fi niște politicieni. Mai caraghios decât să încerce să copie manifestările libere, accentuez, libere ale cetățenilor români care au ajuns la aproape 600.000 de manifestanți împotriva acestei forțe politice toxice din viața României, fără a fi „convocați cu forța”, nu cred că poate fi! Și dacă tot am ajuns aici, distingem un alt obiectiv major al PSD și ALDE pentru acest miting: s-a vrut o contra-demonstrație majoră la protestele continui ale cetățenilor români adunați sub diferite „stindarduri”. Nu le mai enumăr. Sunt mai multe și au prostul obicei de a rupe unitatea protestatarilor. Crează confuzie celor de bună credință care ar merge la proteste dar au reținerea față de tendința unora de a le confisca în propriul interes.

Să revenim la un timp semnificativ: 6 ani de putere PSD și de aproape 3 ani în concubinaj (tradițional!) cu ALDE. Perioadă în care au avut tot ce le trebuia la dispoziție pentru a face „o țară ca afară” (chiar și ca Federația Rusă!) dar ar fi fost capabili. Dar nu au fost. Au încercat să distrugă legile justiției pentru a avea controlul asupra acesteia, proces încă în derulare căruia i se opune PNL, USR și președintele Klaus Iohannis. Au apelat și la o manevră odioasă. Au atras de partea lor o serie de magistrați, procurori și judecători și o parte dintre judecătorii CCR și au atacat, neconstituțional, puterea judecătorească. CCR a devenit o instanță de judecată iar prin ultimele decizii pe care le-a luat a avut grijă să excludă instanțele de contencios administrativ de la soluționarea pe cale judecătorească a „litigiilor” dintre personale care ocupă funcțiile de demnitate publică și „puterea” administrativă. Cum este decizia controversată a CCR privind obligativitatea președintelui Iohannis de a „executa” propunerea ministrului justiției după cum a vrut „mușchii” actualului ministru, Tudorel Toader! Această subordonare a Președintelui României voinței unui ministru depășește orice închipuire.


Imaginea aceasta publicată de Agerpres vrea să scoată în evidență mărimea, ocuparea spațiului pieței până la saturație. Este bine să facem o precizare. Obligatorie! În cazul manifestațiilor populare împotriva Guvernului, de anul trecut și din acest an, majoritatea celor care au umplut piața au venit din București și o mică parte au venit din țară, din convingere. În imaginea de mai sus, o foarte mare parte a participanților sunt aduși „la ordin”. Sub sancțiunea pierderii ajutoarelor sociale, a pierderii locurilor de muncă, a pierderii contractelor cu primăriile sau cu statul.

Foarte puțini dintre cei aflați în piață au ales liber să fie prezenți la „protest” împotriva „statului paralel”, împotriva Justiției. Și-au asumat responsabilitatea participării, a protestului în sine. Ceilalți, cei obligați să participe nu au cum să își asume responsabilitatea participării. Când libertatea este înlocuită cu obligativitatea (pentru oricare motiv), când este înlocuită cu o constrângere, responsabilitatea dispare. Concluzia este simplă. Cei din piață nu și-au asumat responsabilitatea prezenței lor și nici ideea de protest împotriva Justiției, a „statului paralel”. Conștient sau nu. Părăsirea pieței de către o mare parte a celor aduși cu sarcină de la partid confirmă această ruptură între organizatori și participanți. O părăsire a pieței continuă astfel că la momentul discursurilor infractorul Dragnea și susținătorii lui mai aveau în față doar o mică parte a „manifestanților”! Majoritatea părăsise locul „protestului” și era în curs de deplasare către alte zone ale Bucureștiului!

Istoria reală a acestui eveniment se va păstra și ea. În vorbele participanților, în imaginile capturate de cetățenii aflați pe margine cu „protestatari” plecând în miezul zilei din Piața Victoriei, cu „rezultatul” șederii lor în piață.


Tot istoria populară, istoria reală a acestui eveniment va consemna faptul că Simona Halep a fost de fapt eroul zilei! Cucerirea primului trofeu de Grand Slam, la Roland-Garros, a bucurat, deopotrivă, pe toți românii. Iar cei care au avut la dispoziție diferite surse de informare cu privire la turneu și la momentele de după turneu, nu au avut nici o intenție să vadă ce spun ofticații lideri politici ai PSD și ALDE în fața unei mulțimi neclare, formată de oameni care nu au ajuns în epoca digitală! O majoritate de susținători care au ca sursă de informație doar televiziunile arondate PSD și ALDE! O majoritate consumatoare de manele și seriale de tipul „ce vedem pe gaura cheii”.

Eu calific evenimentul organizat de infractorul Dragnea un mare eșec. În primul rând personal. Ce a vrut și ce a putut. Infractorul Dragnea a vrut mai mult decât poate. Acest eveniment ne arată că individul nu a reușit să iasă foarte mult din propria bulă județeană a suportului public. Culmea, județul Teleorman începe să își vadă propria dezvoltare fără „suportul” lui Dragnea. Evenimentele cu încărcătură penală în care infractorul Dragnea dar și o mare parte a „onorabililor” din Teleorman sunt subiecte de drept ajută restul cetățenilor de bună credință să înțeleagă că, la un moment dat, au dat girul puterii absolute unor infractori. Teleormanul se trezește. Iar evenimentul de ieri confirmă. PSD și ALDE sunt pe ducă. Dacă mai fac un astfel de eveniment, „scapă” și de banii pe care îi mai au.

Și, nu este lipsit de importanță faptul că evenimentul de ieri a avut și un alt scop care a fost ratat! Pe data de 8 iunie 2016 trebuia ca instanța de fond să dea o sentință în dosarul în care infractorul Dragnea este acuzat de fapte penale în calitatea lui de președinte al CJ Teleorman, prin folosirea abuzivă la sediul PSD Teleorman a două secretare plătite timp de 2 ani (parcă așa) din banii CJ-ului! Amânarea pronunțării sentinței de către ICCJ până la 21 iunie i-a stricat infractorului Dragnea protestul împotriva sentinței completului de judecată. Va mai face un alt miting pe 21 iunie? Acum lega, după mintea lui, acțiunea „statului paralel” de condamnarea lui. Mâine, nu mai are această formă de presiune asupra ICCJ. Să fim atenți la ce va planifica. Pentru că nu se va lăsa.

Marele miting al PSD-ALDE s-a dovedit a fi un mare eșec. La mai multe!

Niciun comentariu: