sâmbătă, 23 iunie 2018

Ludovic Orban, declarații la Piatra Neamț, 23 iunie 2018


Sinteza declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban, susținute în cadrul conferinței de presă PNL Neamț – 23 iunie 2018

(Cum comentați decizia luată de Comitetul Executiv al PSD și declarațiile pe care le-a făcut președintele Liviu Dragnea?)

Parcă în Comitetul Executiv nu ar fi fost parlamentari votați de cetățeni angajați să pună în practică un program de guvernare, ci Comitetul Executiv parcă ar fi avut în componență indivizi gen Nuțu Cămătaru și oameni de teapa asta.

Pentru mine e clar, CEX-ul PSD  s-a comportat ca un grup infracțional organizat, iar singurul mesaj pe care trebuie să îl înțeleagă orice cetățean de bună credință din România, este acela ca, de fapt, PSD guvernează pentru infractori și nu pentru cetățenii corecți, pentru că numai în felul acesta putem să găsim o justificare pentru scuzele lui Dragnea față de cei care se află în pușcării  și nepăsarea lui totală față de cetățenii români. 99% din populația României sunt oameni care respectă legea, oameni cinstiți, oameni care așteaptă de la Guvern să se întâmple lucruri bune în viața lor.

Începând de la această decizie a Comitetului  Executiv, practic orice mahăr pesedist poate să îndrăznească să comită infracțiuni pentru că se poate aștepta ca majoritatea parlamentară dominată de colegii săi să schimbe orice lege, astfel încât să nu mai suporte nicio consecință, să scape de pușcărie.

Este inadmisibil comportamentul acestui organism care practic au încuviințat să rămână in fruntea Camerei Deputaților, în fruntea PSD, un om care a fost condamnat o dată definitiv, iar acum este iar condamnat și nu pentru orice fel de infracțiune, ci pentru o infracțiune simplă.

Dl. Dragnea ca președinte al PSD și președinte al Consiliului Județean, a luat din banii destinați asistenței copiilor aflați în dificultate și din acești bani a plătit angajații săi de la PSD. Pentru asta este condamnat, pentru că  a folosit banii publici angajând două persoane la Direcția de Asistență Socială, persoane pe care le-a folosit ca să îl slugărească la partid, la PSD.

Ca atare, începând de ieri, orice cetățean român trebuie să  înțeleagă că dacă va sta pasiv în perioada care va urma acceptând orice abuz din partea acestor forțe politice antieuropene, antidemocratice, certate cu legea, care nu mai respectă nimic și nicio prevedere legală, riscăm să ne trezim ca România va fi ocupată de acest clan toxic pentru România. România nu este moșia lui Dragnea. România nu aparține clanului de vechil dominat de Dragnea. Românii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie activi în perioada care vine, că trebuie să își manifeste public angajamentul pentru apărarea democrației, angajamentul pentru traiectoria euroatlantica a României.

(O declarație pe tema anunțului făcut de președintele Iohannis)

Partidul Național Liberal este alături de președintele României așa cum a fost și în 2014 atunci când Klaus Iohannis a câștigat alegerile.  Așa cum Partidul Național a fost alături de Klaus Iohannis în toți anii trecuți de la alegerea sa în funcția de președinte și în bătălia electorală care va urma în 2019, Partidul Național Liberal va fi alături de Klaus Iohannis. Mă bucur că președintele României a făcut acest anunț, prin care a clarificat candidatura domniei sale pentru un al doilea mandat a doua zi după decizia CEX-ului PSD.

Prin anunțarea candidaturii, Klaus Iohannis transmite un mesaj extrem de puternic către clanul lui Dragnea, și anume mesajul că este hotărât să se bată pe viață și pe moarte pentru a elibera România de pericolul uriaș care o pândește prin tentativa clanului lui Dragnea de a captura statul român.

Președintele le arată foarte clar acestor indivizi că va fi un adversar redutabil pentru orice fel de proiect nedemocratic, neeuropean pentru România, pe care îl pun la cale și, de asemenea, că este hotărât să se bată pentru câștigarea unui nou mandat care este salutară pentru readucerea României pentru o  traiectorie normală, pentru readucerea României pe un drum firesc de respectare, de dezvoltare a cetățeanului.

(Veți cere și membrilor PNL, respectiv unor primari de-ai dv. care au la activ condamnări în prima instanță să se retragă din planul politicii sau se va aștepta decizia definitivă? )

Avem prevederi statutare pe care le respectăm.

(Când credeți că ar trebui un politican să facă un pas înapoi din funcțiile politice și administrative din pomelnicul de pași judiciari care înseamnă începerea anchetei?)

În primul rând vreau să faceți o diferență clară între mine și Liviu Dragnea. Eu m-am retras din toate funcțiile pe care le-am deținut. M-am retras din candidatura de la Primăria Capitalei în momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea.

(PNL are o strategie de a stopa frontul salvării lui Dragnea?)

Legile justiției au început din ianuarie. Deși au majoritate parlamentară consistentă nu au fost încă în stare să adopte Legile justiției.

În urma sesizării Comisiei de la Veneția duble - una prin Partidul Național Liberal care a apelat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei Comitetul de Monitorizare și am reușit sesizarea Comisiei de la Veneția pe Legile justiției, a doua prin sesizarea Comisiei de la Veneția de către președintele României, urmează să se pronunțe Comisia de la Veneția asupra celor trei legi – 303,304,317

De asemenea, am demarat procedura de sesizare a Comisiei de la Veneția în același mod, prin Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, și pentru proiectul de modificare a Codului Penal și pentru proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală.

Sigur că după declarațiile de ieri ale lui Dragnea, care îndrăznește să spună că în dezbaterea parlamentară nu se pot trece legile pentru dezbatere parlamentară. Care dezbatere parlamentară? La Codul de procedură penală într-o zi au dat raportul în Comisia specială și în aceeași zi au dezbătut 352 de amendamente și la foc automat și-au dat votul final, aia a fost o trecere cu forță prin Camera Deputaților a unui proiect de lege care nu a fost dezbătut. Putem anticipa pericolul unei noi Ordonanțe 13, pentru că aici e clar, oamenii parca le-a luat Dumnezeu mințile. Este inadmisibil pentru niște indivizi care totuși au o cariera in spate să fie în halul acesta de terorizați sau de speriați, să facă zid în jurul unui infractor. Avem mijloacele pe care orice partid de opoziție le are. Dacă se va dezbate în Parlament, ne vom opune prin toate mijloacele,  vom ataca la Curtea Constituțională, vom sesiza Comisia de la Veneția, vom ieși în stradă. 

De data aceasta vom fi obligați să sesizăm toți partenerii noștri strategici, partenerii europeni, Statele Unite ale Americii, să arătăm pericolul care pândește România, de asemenea, ieșirea în stradă.

Leul s-a dus în cap și continuă să coboare pe tobogan. Dobânda în urma creșterii inflației crește. Roborul  ajuns la un maxim istoric de 3,09. Creșterea deficitului bugetar anul trecut 5,5 miliarde fără să investească nimic. România este într-un grav pericol. Suntem guvernați de niște prosti, de niște analfabeți, dar din păcate acești oameni care sunt puși în funcție sunt manevrați de oameni care vor râul României.

(Partidul Național Liberal va fi alături de diaspora la mitingul din august?)

Cu siguranță.  Am preferat să nu dăm nicio culoare politică acestor manifestații. Suntem pregătiți, deja am stabilit un plan de mobilizare atât în interiorul partidului cât și în afara partidului. Un partid politic trebuie să apeleze mai rar la ieșirea în stradă pentru a nu consuma această formă de proteste decât pentru cazuri extreme.

(Ce faceți dacă trece moțiunea de cenzură?)

PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării dacă vom avea capacitatea de a face o majoritate guvernamentală. Candidatul la prim-ministru este cel care a fost hotărât în Consiliul Național în care am luat două decizii  - desemnarea lui Klaus Iohannis, candidat la funcția de președinte al României, susținerea de către PNL, și al doilea desemnarea președintelui partidului, adică a subsemnatului, pentru funcția de candidat la prim-ministru. Acum sigur că totul depinde de negocierile care vor urma după. În momentul în care inițiezi o moțiune de cenzură trebuie să arăți foarte clar că ești pregătit să  îți asumi răspunderea guvernării. Negocierile se vor desfășura ulterior. După opinia mea, cine e împotriva lui Dragnea nu are altă armă decât să voteze moțiunea de cenzură.

(Câteva considerente pe tema invalidării alegerilor de la primăria Chișinăului)

Un abuz grosolan. Privesc cu foarte multă îngrijorare ce se întâmplă de vreo doi ani în Republica Moldova. Un regim oligarhic, arată grave derapaje de la democrație. Pentru mine Andrei Năstase este primar. Nimeni nu poate să pună la îndoială în niciun fel alegea lui Andrei Năstase în alegerile pentru primăria Chișinăului.

Niciun comentariu: