joi, 14 iunie 2018

Invitație adresată CSM, de Victor Alistra, să nu mai garanteze independența justiției

Atributul de bază al CSM este în art. 133 alin (1) din Constituție: „Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei.”

Agerpres ne comunică că Victor Alistar, membru al CSM din partea „societății civile”, ajuns acolo cu sprijinul masiv al PSD, a avut o intervenție în plenul CSM când s-a luat în discuție solicitarea unui număr de peste 1000 de magistrați ca CSM să „apere sistemul judiciar”.

 Victor Alistar, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat joi, legat de cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar, semnată de peste 1.000 de magistraţi, că nu este sigur dacă ar fi de interes pentru sistemul judiciar ca membrii CSM să facă "un scut pentru câteva cazuri izolate".

"Dreptul societăţii de a critica orice componentă a statului atunci când societatea consideră că acea componentă a greşit este un drept esenţial. Nu ştiu sigur dacă este de interes pentru sistemul judiciar să facem un scut pentru câteva cazuri izolate, sau să intrăm într-o polemică cu dreptul societăţii de a-şi spune părerea cu privire la administraţie, la Guvern, la Justiţie sau la altceva. Am risca să intrăm într-o dezbatere politizată şi nu ştiu dacă este chiar sănătos şi util pentru toţi colegii dumneavoastră judecători şi procurori care îşi fac zilnic datoria cu respectarea legii. Aceste petiţii in corpore, dacă ne ducem să vedem care e subiectul discuţiei, pot să aducă mai mult rău decât bine", a afirmat Alistar, în cadrul şedinţei de plen a CSM.

Se cuvine a face o precizare. Cel care este apărat în fața CSM de către „membrul” Victor Alistar nu este nimeni altul decât infractorul Liviu Dragnea! Magistrații au fost complet surprinși de conținutul discursului infractorului Liviu Dragnea la „marea adunare a cămășilor albe” de sâmbăta trecută dar mai ales de amenințările la adresa procurorilor și judecătorilor care ar îndrăzni să cerceteze și să judece pe membrii guvernului sau pe el. Pentru că el este deja cercetat, amenințarea lui este adresată procurorilor care încă îl mai cercetează în dosarul OLAF, de exemplu, dar și judecătorilor care urmează să pronunțe sentința în dosarul de la Teleorman.

Ei bine, Victor Alistar cel cu „drepturile omului” consideră că amenințările infractorului Liviu Dragnea la adresa procurorilor și judecătorilor este ... caz izolat! Incredibil!

Niciun comentariu: